Šta će biti sa Krstajićem? Mediji mu već traže naslednika, a ovo je Kokezina poruka!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.11.2018.
00:20
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Iako je reprezentacija Srbije izborila plasman u plej-of Lige nacija, selektor Mladen Krstajić u utorak nije bio najbolje raspoložen posle meča sa Litvanijom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Iako je od samog stupanja na dužnost Mladen Krstajić isticao važnost odlične atmosfere u reprezentaciji, u proteklih godinu dana bilo je povremenih trzavica (''slučajevi Milivojević i Nastasić''), ali i nekih iznenađujućih odluka koje je donosio, a koje su podizale veliku prašinu u javnosti i pokretale nove spekulacije, poput neočekivane promene kapitena, pa nepozivanja Ivanovića ili golmana Stojkovića posle Mundijala.

Uz to, Krstajić je često bio kritikovan i što uz Mitrovića u napadu nije igrao i Prijović ili Luka Jović koji igra najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri.

Bilo je proteklih meseci i dosta sumnji u njegov rad, pa i ne čudi što je selektor posle ubedljive pobede nad Litvanijom (4:1) u Humskoj delovao neraspoloženo u razgovoru sa novinarima.

"Treba da odmorim jedno dva-tri dana da bismo se ispričali, suvišan je svaki komentar. Mnogo sam bio pod pritiskom, jer previše prihvatam neke stvari koje su možda i normalne. Mislim da me razumete, bez obzira što nisam ništa odgovorio", rekao je, između ostalog, selektor Krstajić.

Nedugo zatim, prvi čovek FSS Slaviša Kokeza je posebno pohvalio Aleksandra Prijovića koji je imao veoma malu minutažu kod Krstajića, ali koji je igrom u drugom poluvremenu protiv Litvanaca doprineo velikoj promeni nabolje u igri ''Orlova'', a sve je začinio i golom i asistencijom.

Neki su ovo shvatili i kao skrivenu poruku selektoru, a da će razgovori o daljim koracima tek uslediti, Kokeza je najavio i u izjavi za ''Alo Sprint''.

''Da sačekamo najpre 2. decembar i žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pa ćemo posle da razgovaramo sa sportskim sektorom saveza i selektorom da vidimo šta ćemo i kako dalje nastaviti, te kojim putem'', izjavio je Kokeza.

Za to vreme, mediji su već počeli da spekulišu ko bi mogao da nasledi Krstajića ukoliko posle Lige nacija ne bude ostao na toj funkciji, pa se s tim u vezi opet pominje Dragan Stojković Piksi koji je nedavno završio sezonu sa Gvangžoum R&F u Kini.

On se i prošle godine pominjao kao potencijalno rešenje za mesto selektora, posle odlaska Slavoljuba Muslina, ali do dogovora nije došlo i Krstajić je preuzeo dužnost koju još uvek obavlja.

Dakle, čekamo početak narednog meseca kada bi sve trebalo da bude poznato.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Thursday, 22.11.2018
19:30

U medijima ne videh kampanju kakvu videh kod vas. Mesto da smenjujete Kokezu, vi smenjujete Krstajića iako nema ni jedan razlog za to. Uz uspešno završeno novo takmičenje bez poraza i plasmana u viši razred, uveljavio je i grupu mladih igrača kao kostur buduće reprezentacije. Tu su Rajković, Veljković, Milenković, Maksimović, Lukić, Živković, Gaćinović, Sergej M.S., Radonjić, Jović, pa i Mitrović, koji mogu igrati još najmanje deceniju za reprezentaciju. Nadam se da će im se pridružiti uskoro i Danilo Pantić i Bogosavac. Tako bi jedna pobednička generacija iz juniorskih dana mogla da ostvaruje vrhunske rezultate.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 23.11.2018
14:03
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 23.11.2018
14:05

Dmitrovic umesto Rajkovica, Milenkovic umesto Babica, Kolarov umesto Antonova, Matic ili Lukic umesto Zdjelara, Ljajic umesto SMS-a (za sada), Sulejmani umesto Gacinovica i Mitrovic ili jedan od one dvojice umesto Saponjica- Gajic, Maksimovic i Zivkovic bi morali uvek da imaju mesto u prvih 11, a Veljkovic bi morao malo bolje jer imamo velika ocekivanja:-D

avatar
CZYNWA
Thursday, 22.11.2018
10:11

On nikada nije ni trebao sjesti na klupu. Nema apsolutno nikakvo iskustvo, nikakav autoritet, a prvo mjesto u LN je osvojeno samo zbog nekvaliteta protivnika.

avatar
Doki Daki
Thursday, 22.11.2018
10:03

Ako je ovo tačno, definitivno je bolje da selektori imaju što gore rezultate jer će duže ostati na tom mestu, mislim u Srbiji.

avatar
prike
Thursday, 22.11.2018
09:52

Nije tu puno bitan Krstajic, kao sto nije bio ni pred Svetsko prvenstvo. Radi se o tome da nijedan kasvetan trener nece da preuzme reprezentaciju u kojoj ce menadzeri da mu odredjuju sastav. Tako da, zaboravimo na Pixija a i na ostale. Ostade Krstaja kao jedan i dva. Kokeza ce, cim vide da nemaju drugog kandidata, da pohvali selektora koji nas je uveo u visi rang Lige nacija i reci da mi nemamo potrebe nista tu da menjamo, da je atmosfera odlicna, rezultati takodje...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 22.11.2018
09:03

Vreme je za mene:-D Sa ovakvim rukovodstvom, siguran sam da neki stranac ne dolazi u obzir, a zna se da bih najvise voleo Gusa Hidinka i holandsku glavu:-D

avatar
NikkiCFC
Thursday, 22.11.2018
13:28

Hidink je matora drtina bio bi kao Advokat.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 23.11.2018
10:15

Slaviša Jokanović najbolje moguće rešenje, ako nas on ne spasi, niko nas neće..

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 22.11.2018
13:38

Ne bi bio, Gus je za Dirka (tako se zove) Mihels.

avatar
Tata Messi
Thursday, 22.11.2018
08:01
avatar
Scout Master
Thursday, 22.11.2018
01:47

Slavisa Jokanovic

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 22.11.2018
01:43

Mi stalno nesto cekamo. Cekamo da nam kazete zasto je smenjen Muslin i na njegovo mesto stavljen njegov vodonosa? Zasto nakon nesupeha na SP niko nije odgovarao? Zasto se cuti od svim unutrasnjim problemima koje se ne resavaju nego guraju pod tepih? Sad cekamo zreb za Euro pa cemo onda da cekamo utakmice da vidimo kako ce sve to da izgleda. A vreme nam prolazi