Šta će biti sa Ćurčićem - Kokeza ima novo rešenje za selektora?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.03.2016.
09:42
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Nije neočekivano, posle još jednog poraza naše reprezentacije, usledile su nove spekulacije u vezi daljeg statusa Radovana Ćurčića na klupi ''Orlova''.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Utakmica sa Poljskom bila je prilika da se koliko-toliko popravi mučna atmosfera oko reprezentacije Srbije, ali još jedan poraz, bez obzira na solidnu igru, nije doprineo popravljanju kompletnog ambijenta.

Kako se i očekivalo, u medijima ponovo počinju spekulacije oko nove promene selektora, a tom temom danas se bavi ''Alo'', u svetlu predstojećih izbora u Fudbalskom savezu Srbije.

Iako postoje najave da bi Tomislav Karadžić mogao da produži svoj mandat do kraja 2018. godine, a da bi onda mogao da ga nasledi Slaviša Kokeza, ta promena bi mogla da se dogodi mnogo ranije, već na pomenutim izborima.

Takav epilog može se naslutiti i posle najnovije izjave Zvezdana Terzića, koji je juče izrazio nadu da Karadžić neće uspeti ni da se kandiduje za novi mandat.

U tom slučaju, Slaviši Kokezi bi bio otvoren put ka Toletovoj fotelji, a ukoliko tako i bude, ''Alo'' navodi da ćemo uskoro ponovo videti novo lice na klupi našeg nacionalnog tima.

Navodno, Kokeza se zalaže da selektorsku funkciju preuzme Slavoljub Muslin, nekadašnji trener Crvene zvezde, koji je trenutno bez angažmana. U prilog tome i nezvanična informacija da je pomenuti stručnjak spreman da preuzme odgovornost i sedne već na ''užarenu klupu'' reprezentacije Srbije.

To bi praktično značilo da bi za Radovana Ćurčića meč sa Estonijom mogao da bude oproštajni na mestu selektora ''A'' reprezentacije i da bi ''Orlovi'' ka Mondijalu u Rusiji od jeseni krenuli bez njega na klupi.

Uostalom, još jesenas je iz FSS najavljeno da će mečevi sa Poljskom i Estonijom biti poslednji test za Ćurčića, kako bi se utvrdilo da li je on kadar da ostvari zacrtani cilj.

Protiv Poljske nije uspeo da dođe do rezultata, pitanje je da li će mu i pobeda nad Estoncima u Talinu pomoći da popravi ukupni dosadašnji utisak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bata
Thursday, 24.03.2016
21:38

Nedao Bog da iko od njih ostane u savezu,a kamoli da zauzme fotelju.

avatar
England
Thursday, 24.03.2016
19:25

Aca Stanojevic, jer ima autoritet, i nece sigurno dozvoliti da mu neki menadzer sastavlja reprezentaciju + vrhunski takticar !

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Thursday, 24.03.2016
15:34

Rajkovic- Pantic/Ivanovic, Maksimovic/Spajic, Spajic/Rajkovic, Mladenovic/Kolarov- Maksimovic, Brasanac/Grujic- Sulejmani/Tosic, Ljajic, Kostic- Stojiljkovic/Mitrovic.

avatar
magister
Thursday, 24.03.2016
13:56

Stadioni su nam prazni. Liga slaba, a deluje da ima i dosta neregularnosti, u svakom smislu. Reprezentacija na najnižim granama ikad. Klubovima caruju sumnjiva lica, povezana sa sumnjivim menadžrima, pa su i naši najmoćniji klubovi u dugovima i traljama. Slično kao i u ostalim oblastima. Pa zar stvarno mislite da će stanje popraviti Kokeze, Terzići i slični? Dušan Maravić ili Antić za predsednika, Muslin ili Đukić za selektora. Tole u penziju, Kokeza gde hoće, samo dalje od fudbala i bilo kakve funkcije bilo gde u srpskoj administraciji. Ako hoćemo bolje.

avatar
magister
Thursday, 24.03.2016
13:45

Muslin jeste dobra ideja za selektora. Ali i Miroslav Đukić, koji je sa mladom rep. došao do finala, pa zatim s Partizanom osvojio prvenstvo, pa prebačen u reprezentaciju iz koje smenjen posle par prijateljskih utakmica, kad je Karadžić doveo Antića. Najboljeg koji je postojao. Da priču o Antiću ne otvaram ponovo, a on bi mogao biti dobar kandidat za predsednika FSS, ako bi želeo (ili na primer Dušan Maravić, Zvezdin čovek, sa dugogodišnjom sportskofunkcionerskom karijerom u UEFA) , ali, Đukić, trenutno slobodan, je smenjen da bi bio doveden bolji i dokazan. Zašto nije dobar kandidat sad? U svakom slučaju obojica su iznad Ćurčića.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 24.03.2016
14:35

Djukic mi je drag ali msm da nije kadar za repku , u svakom slucaju je bolji od Curcica

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Thursday, 24.03.2016
15:35

Nije Djukic osvojio prvenstvo nego Jokanovic, Djukic je pobegao kao poslednja da ne napisem sta i oslabio nas za dva igraca pred Derbi u sledecem kolu, prvom prolecnom.

avatar
magister
Thursday, 24.03.2016
13:31

Tomislav Karadžić je trebalo da bude smenjen odavno. A poslednje kad je izgubljen spor sa Antićem i više od 2m evra. Svi eksperimenti sa selektorima su bili avanturistički, bez osnova i glupi, uključujući onaj sa Mihom, koji je pri kraju mandata počeo jako dobro da radi. Ali, je li normalno da Terzić, protiv koga se vodi krivični postupak, zbog sumnji u kriminalne radnje, kadrira i dovodi nekog u FSS? Treba li Zvezdin čovek? OK. Ali da to bude neko obrazovan i sa karijerom, a ne samo da navija za Zvezdu, pa nije važno šta je radio do sada.

avatar
magister
Thursday, 24.03.2016
13:26

Na ovim stranicama je neko pitao Savu Miloševića, funkcionera u FSS, nekad kapitena reprezentacije, sa 102 nastupa i 37 golova, ko je on da reaguje na izjavu fudbalera da neće da igra za reprezentaciju dok je selektor Ćurčić, rekao bih ishitrene izjave date u afektu. A ja sad molim da mi neko, ozbiljno, objasni, ko je Kokeza? Čime se on kvalifikovao da bude podpredsednik i kandidat za predsednika FSS? Šta ima od škole, šta je radio dosad u životu, ima li kakvih sportskih rezultata ili organizacionih?

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 24.03.2016
14:30

Čime se kvalifikovao Laporta da bude predsednik Barse, ili ovaj iz Reala, ili ovi iz Sitija i Junajteda, ili ovi iz PSŽ-a, ili vaš Đurić u partizanu koji su to sportski rezultati iza njih pa se se oni ipak naosvajaše titula, a vidimo da Savo sa svom svojom bogatom biografijom ne zna ništa tako da ova tvoja pitanja ne pokazuju ništa i nemaju nikakvu svrhu sem da ti pokažeš netrpeljivost prema čoveku koji navija za Zvezdu.

avatar
magister
Saturday, 26.03.2016
14:21

Iz ovog komentara razumem da Vama, Pipo, ne smeta što taj Kokeza, možda, nema neke kvalitete. Navodite druge loše primere, pa ako ima drugih loših, što ne bi mogao i on. Nažalost, iza većine datih primera postoji neka organizaciona sposobnost (osim Đurića) i ozbiljna, dokazana, organizaciona struktura. Usput, mislim da i Kristijan Golubović navija za Zvezdu... Pa što da ne bude on?

avatar
marko bgd
Thursday, 24.03.2016
14:56

Zna jednog čoveka iz Zemuna. ...

avatar
Anti Beogradjani
Thursday, 24.03.2016
12:47

Hahaha.pokupite nekog sa ulice kao sto znate.Vratite bre Antica

avatar
Thursday, 24.03.2016
12:37

Muslin može pod uslovom da našoj reprezentaciji sude srpske sudije, a da Kokeza bude zadužen za regularnost u uefa inače NE MOŽE! #kokeza_budući_preCednik_fss

avatar
10ticker
Thursday, 24.03.2016
12:12

Nije problem u Tosicu i ostalim. Moramo da otjeramo bagru. Tosic je doktor nauka ali ako nema hemije nema ni Tosica ni PIKSIJA!

avatar
Zoran Kaloper
Thursday, 24.03.2016
11:31

Svaki selektor kod koga igra Zoran Tosic je nula i u startu ga treba smeniti.

avatar
Oliver Andric
Thursday, 24.03.2016
12:25

Svo svoje selektorsko znanje si izneo u ovoj recenici.Sedi 1.

avatar
Zoran Kaloper
Thursday, 07.04.2016
11:01

Zar nevidis da ja nisam selektor I ti bas nisi da dajes ocene i glumis profesora.

avatar
Velimir Plavsic
Thursday, 24.03.2016
11:29

Muslina je trebalo davno dovesti. Po meni posle Antica nas najbolji selekrtor. Ima disciplinu i po meni Zvezda je najbolje igrala dok je Muslin vudio. Igraci su trcali, ginuli na terenu.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Thursday, 24.03.2016
11:12

Muslin moze, ali Kokeza ni slucajno ne sme njega da predlozi kao predsednik FSS!

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 24.03.2016
12:42
avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 24.03.2016
15:50

Magistre mislim da tesko ko moze biti gori od Toleta, legende juga.. Ne mislim ni ja da je Kokeza za tu poziciju,ali da ce biti bolji od ovoga sad, to sigurno

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Thursday, 24.03.2016
15:22

Zato da bi ti pitao.

avatar
magister
Thursday, 24.03.2016
13:51

Notinglemski šerife, da li je to ozbiljno pitanje? Odgovor: zato što nema obrazovanje, zato što nije dokazan kao vrhunski sportista ili sportski funkcioner, zato što o njemu niko nikad ništa dobro nije čuo. Jedini su mu kvaliteti da navija za Zvezdu i da, izgleda, poznaje nekog uticajnog političara. Zar umesto pitanja, nisi mogao da izneseš nekakve kvalitete Kokeze i kažeš, što da ne, pa on je... Ali, ako si tad propustio, daj ih sada. Zašto bi taj bio predsednik FSS?

avatar
Poznavalac
Thursday, 24.03.2016
11:00

Curcic nema autoritet sto je cinjenica,a muslin ga ima??godinama nigde ne radi,vodio je muskron,beveren i sl.,najuren iz standarda,radio po rusiji i kini..jedino antic moze da nas izbavi iz ovoga!

avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 24.03.2016
12:43

Antic ne zeli da bude selektor dok su ovi ljudi u savezu, a sve mi se cini da je teze otjerati Toleta iz fotelje, nego Mila Djukanovica

avatar
Igornopolis
Thursday, 24.03.2016
19:19

A gde Antic trenira zadnjih 5 godina? Kako ga nema u evropi nigde? Retko antipatican lik... Imamo boljih i mladjih strucnjaka. Daj Grofa, Djukica, Stanojevica i Rusija i svet je nas ;)

avatar
RamboBabaManUtd
Thursday, 24.03.2016
10:52

Muslin je vrhunsko resenje za klupu reprezentacije, samo sto je kasno za njega sad. Ponovo ce se ekipa uigravati dok traju kvalifikacije, ponovo krecemo od nule, ponovo cemo propustiti jos jedno prvenstvo, ponovo ce ceh platiti trener iako je igracima zalaganje NULA(cast izuzecima, malo ih je)...