Šta Banetu najviše smeta u reprezentaciji Srbije?

Autor: Beta Beta
utorak 08.09.2015.
10:40
Izvor: Beta

Posle sinoćnjeg poraza naših ''Orlova'' u Bordou od Francuske, kapiten našeg nacionalnog tima Branislav Ivanović je naglasio da ovoj ekipi nedostaje uigranost, ali i otkrio šta ga najviše zabrinjava u poslednje vreme.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović ocenio je da nacionalnom timu nedostaje uigranost i da se nada da će do kraja godine pobedama rešiti to pitanje.

"Treba nam uigranost, da mesec dana radimo zajedno, izgledali bismo mnogo bolje. Naravno, to je nemoguće, teško je uraditi tako nešto. Ali, treba brzo da se menjamo iz kluba u reprezentaciju i ovo što smo do sada napravili zamrznemo u glavama i nastavimo u oktobru i novembru, da pobedimo utakmice koje nam predstoje", rekao je Ivanović novinarima u Bordou.

Srbija je u petak protiv Jermenije tek u šestom kolu zabeležila prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok je u ponedeljak izgubila od Francuske u prijateljskom susretu.

Ivanović je utakmicu sa Francuskom, u kojoj je njegova ekipa poražena sa 1:2, ocenio kao pozitivnu.

"Kako je utakmica odmicala, imali smo sve više samopouzdanja. U drugom poluvremenu smo dominirali, imali smo svoje šanse i vidi se napredak. Videlo se koliko možemo da napredujemo. Ipak, dve različite stvari su kada se igra pod pritiskom i bez njega", naveo je Ivanović.

Srbija je gubila 0:2 od Francuske posle 25 minuta, a Ivanović je rekao da mu smeta kako tim počinje utakmice u poslednje vreme.

"Imali smo dozu straha, nismo počeli kako je trebalo. Najviše mi smeta tih prvih 20 minuta, počnemo da igramo tek kad primimo golove. To su stvari koje možemo da popravimo.

Moramo da se stisnemo i da napravimo grupu na terenu, kako protivnici ne bi mogli da nas probiju. Prvih pola sata bilo koje utakmice je najvažnije i treba da se izdrži",
kazao je kapiten srpskog nacionalnog tima.

Prema njegovim rečima, jedan od problema je i neuigranost odbrambene linije tima, s obzirom na to da se često menjaju defanzivci u postavi.

"Da bi ekipa napravila nešto, mora da se zna ko, kad i kako igra. Ceo ovaj ciklus nismo odigrali dve ili tri utakmice zajedno u poslednjoj liniji. To je bitno za ekipu da bi funkcionisala na pravi način", dodao je Ivanović.

Ivanović je u poslednja dva susreta igrao u štoperskom tandemu sa Urošem Spajićem, kome su to bile do sada jedine utakmice u A reprezentaciji.

Upitan da komentariše Spajićevu igru, Ivanović je rekao da mu je teško da oceni onog ko igra pored njega.

"Spajić je budućnost ove reprezentacije. Prve utakmice u reprezentaciji nikome nisu idealne. On je par puta loše intervenisao, ali je isto tako pokazao koliko dobar može da bude u pojedinim momentima. Na njega se ozbiljno računa u budućnosti", rekao je Ivanović.

On je dodao da mu je drago kada u reprezentaciji igra štopera, jer tako više može da pomogne mlađim saigračima.

"Kada igram štopera osećam se sigurno jer mogu više da pomognem mladim igračima koji igraju sa moje leve ili desne strane. Kada ekipa bude imala više samopouzdanja, moći ću više da se uključujem u napad", kazao je Ivanović.

Reprezentacija Srbije će se sledeći put okupiti u oktobru, kada će igrati protiv Albanije i Portugala u završnici kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gall
Tuesday, 08.09.2015
17:30

Ti i onaj Kolarov ste dva najveca foliranta,najmanje se trudite a najvise blebecete i stalno imate neke zamerke i izgovore i uvek cemo ovako da prolazimo dok ne vas dvojica budete igrali. Vas dvojicu treba pod hitno izbaciti iz reprezetacije a pozvati igrace kojima je stalo i hoce da Igraju.

avatar
Tuesday, 08.09.2015
17:11

A znaci smao mi imamo 3, dana za pripreme sa reprezentacijom, dok druge zemljekao sto su Island, Hrvatska, Argentina, Brazil, Albanija, Danska, Portugal imaju sve igrace na raspolaganju po 3,4 meseca godisnje u kontinuitetu i oni igraju i u istim klubovima tokom cele godine. Ja zaista ne mogu da verujem st aoni pricaju, idemo na poraze protiv Albanije i Portugala sa vec pripremljenim alibijem i opravdanjem(ovaj opravdanjima)zasto smo izgubili i kako pravimo reprezentaciju za naredni cilus kvalifikacija u kome cemo praviti reprezentaciju z anaredni ciklus, i tako dalje dokle god napredujemo ovom brzinom, i sa ovim probranim ljudima, mi idemo hitro ka dnu, a i kad tamo stignemo, nastavicemo dalje razvoj u totalni ponor, jer je to cilj fudbala.

avatar
MiodragKg
Tuesday, 08.09.2015
16:03

Meni najvise smeta kada ti igras stopera. kada ti kao kreces da povuces napad.

avatar
Scholes
Tuesday, 08.09.2015
14:47

Meni najvise smetaju on i Kolarov. Jedva cekam da se povuku iz reprezentacije. Stojkovic takodje.

avatar
padrino992
Tuesday, 08.09.2015
14:16

Bolje da pocne da igra fudbal malo,partije u reprezentaciji su mu nula.

avatar
Tuesday, 08.09.2015
14:14

A druge reprezentacije se kao uigravaju po 6 meseci,daj bre molim te...

avatar
ZET381
Tuesday, 08.09.2015
13:25

Nedostaje mu doktorka zato slabije igra

avatar
Lord of Nottingham
Tuesday, 08.09.2015
12:44

Ne kapiram ljude koji pljuju njega i Kolarova.. Oni su makar uvijek tu, a đe je Subotić?

avatar
Gall
Tuesday, 08.09.2015
17:24

Bolje je posteno reci ne,nego kao on i Kolarov u reprezentaciji ocajni ali zato u svojim klubovima ginu......reprezentacija sluzi da se izvuku od obaveza u svojim klubovima ,pa da dodju o drzavnom trosku u Srbiju provod po splavovima. A reprezentacija ? Ma ko ferma reprezentaciju, na kraju tu su izgovori,suplje price, uvek je nesto ili neko drugi kriv

avatar
thekrcun
Tuesday, 08.09.2015
12:05

Niko u reprezentaciji nije nedodirljiv,pa tako ni ti. Hvala ti za sve,ali nas covece kostas vec 10 utakmica unazad. Razbistri u glavi da li zelis ili ne zelis da igras,ovo je silovanje reprezentacije,to sto Kolarov i ti radite. Secam se da sam pljuvao Mihajlovica sto vas je korio,sad znam da je bio u pravu. Kada je savez i komplet fudbal u Srbiji zarazen onda ne mozes ocekivati da reprezentacija igra bolje. Da je srece da su se tokom ove godine odrzali izbori,izabrano dobro rukovodstvo i doveden piksi kao selektor koji bi dobio misiju da u narednih 5 godina sastavi tim koji bi se redovno plasirao na veca takmicenja. Nazalost,sultan nece da ode a sa njim ni bagra iz partizana i zvezde..

avatar
Uroš M.
Tuesday, 08.09.2015
17:27

On nas kosta? Dal su nasi napadaci uradili nesto korisno pa da je propalo zbog njega ili nekoga iz odbrane? Ocekujete da nam odbrana donosi bodove, a napadaci se ne sastavljaju, ne znaju ge biju...

avatar
thekrcun
Tuesday, 08.09.2015
18:44

Ja sam jos kada se zaostrilo u savezu izmedju Karadzica i Terzica provalio da njih dvojica opstruisu igru reprezentacije. Slazem se sa tobom,al nije da su protivnicke akcije izradjene pa da nije kriv,vec je uglavnom bilo cisto. Irska,sinoc je 2 puta kasnio na loptu. Napisao sam sta je po meni resenje,riba se cisti od glave,te tako dok se sve trulo ne ocisti i dalje cemo upirati prstom ko je kriv a rezultati ce biti sve gori i gori. Zao mi je kada pogledam ponasanje odbojkasa i kosarkasa i svih ostalih sportista koliko daju iako imaju 10 puta manje,a ova bagra kako dodju u Beograd tako odmah splavovi i starlete..iskreno,ja vec 2 godine gledam rep bez nerviranja,posto vidim da njih boli uvo. Nema zdrave struje u celoj drzavi i u takvoj situaciji je svaka nada u bolje uzaludna..

avatar
Amar Zo
Tuesday, 08.09.2015
11:12

Protiv Portugala i Albanije treba da se igra u najjacem mogucem sastavu da se vidi gde smo trenutno i da ne bi bilo opravdanja tipa hteli smo da probamo razlicite kombinacije

avatar
Tuesday, 08.09.2015
12:45

Nece se to desiti, jer onda ne bi bilo opravdanja, ovako se stalno pravdaju ako bude los rezultat! Igrali smo kombinovano, probavali, analizirali, uigravali...

avatar
Amar Zo
Wednesday, 09.09.2015
11:13

upravo to i onda nikad ne znamo na cemu smo

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 08.09.2015
14:18

Da, upravo tako, alibi-reprezentacija i alibi-selektor. I pored svih dobrih ideja i zamisli i namera koje je imao, upravo tako nam se ponasao i jedan drugi selektor, mislim da svi znaju na koga time mislim...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 08.09.2015
11:03

Jos nesto, prvi su nam dali posle faula Grizmana u napadu nad Spajicem, ono je sudija iza gola morao da vidi iako su odredjeni kontakti normalni i uobicajeni, ali mislim da onaj ne spada u to.

avatar
Beštija1
Tuesday, 08.09.2015
11:00

Smeta mu blokada u glavu, nikad srbija u fudbal nece nista napravit jer jednostavno nemaju disciplinu i mentalitet kao kosarkasi, vaterpolisti i odbojkasi.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 08.09.2015
10:58

Trebas Bane da se malo vise boris za reprezentaciju

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 08.09.2015
10:57

Rajkovic, Stojkovic, Lukac/Z. Zivkovic- Ivanovic, Basta/Rukavina, Spajic, Nastasic, Maksimovic, Pejcinovic, Antonov/Kolarov/Obradovic- Kacar, Maksimovic, Petrovic/Gudelj, Matic, A. Zivkovic, Tosic, Radovic, Ljajic, Vejinovic/Djuricic, Kostic, Tadic/Sulejmani, Djurdjic, Mitrovic, Skuletic.

avatar
AnonymousSr95
Tuesday, 08.09.2015
13:23

Brasanac zasluzuje da igra

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 08.09.2015
14:19

Brasanac, Milivojevic, Milinkovic-Savic, Radoja, Ignjovski, Medojevic, tri centralna i tri zadnja vezna, sve njih treba redovno i pomno tu pratiti i nikoga od njih ne izostaviti...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 08.09.2015
10:53

Ivanovicu, ti upravo treba da se zalis na to sto igras stopera?!?!?! Spajic jeste lose intervenisao i npr. omogucio Grizmanu da onako doda Ziruu, ali koliko njih bi bolje reagovalo u toj situaciji, ipak je to dosta dobro za njegove prve utakmice u seniorskoj selekciji! Uparite maloga sa nekim i forsirajte taj tandem, nema vise smisla da se dalje rotira, neka igraju on i Maksimovic, odnosno on i Nastasic, a Maksimovic i Bisevac (to jest Pejcinovic/Veljkovic/Babic jer Bisevac isto vise verovatno ne zeli da igra za reprezentaciju) da budu na klupi!

avatar
Ivan Micic
Wednesday, 09.09.2015
02:02

Ti si veoma dobar poznavaoc sporta.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 09.09.2015
13:24

Hvala na komplimentu.