Srpski trojac među najvećim talentima na svetu!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 06. januar 2016.

 • 11:37

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trojica srpskih reprezentativaca svrstana su među 100 najperspektivnijih igrača sveta na koje bi trebalo obratiti pažnju u 2016. godini.

Srpski trojac među najvećim talentima na svetu!
Foto: BETA/AP Photo/Paulo Duarte
Uspeh koji je omladinska reprezentacija Srbije ostvarila na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina skrenuo je pažnju na izabranike Veljka Paunovića.

Nekolicina članova šampionske generacije sa Novog Zelanda već je dospela na veliku pozornicu poput Predraga Rajkovića, Andrije Živkovića, Sergeja Milinkovića-Savića ili Nemanje Maksimovića, a oni koji još uvek traže svoj put ka slavi na radaru su velikih svetskih klubova.

Portal "outsideoftheboot" treću godinu za redom pravi listu od 100 fudbalera na koje bi tokom godine trebalo obratiti pažnju. Moguće je da ćete se i sami setiti nekog fudbalera koji nedostaje na listi, ali je svakako važno istaći da su trojica srpskih fudbalera našli svoje mesto u pomenutom izboru.

Pomenuti portal selektirao je 10 golmana, i po 30 defanzivaca, veznih igrača i napadača rođenih 1. januara 1995. godine ili kasnije.

Očekivano, svoje mesto među deset najtalentovanijih golmana na svetu koje bi trebalo pratiti u 2016. godini zauzeo je i bivši kapiten Crvene zvezde a sada čuvar mreže izraelskog Makabija iz Tel Aviva Predrag Rajković.

Predrag Rajkovic
Foto: fifa.com

Srpski reprezentativac predstavljen je kao veliki golmanski potencijal na šta je portal koji je pravio izbor ukazivao i prethodne godine. Biografija Predraga Rajkovića već deluje impresivno zbog titula prvaka Evrope i sveta sa omladinskim selekcijama Srbije.

Kao jedna od najvećih vrlina Predraga Rajkovića navodi se istrčavanje na loptu karakteristično za Manuela Nojera, što mladi golmani ne praktikuju često.

"Rajković je iskusio uspeh u ranoj fazi karijere što ga razlikuje od većine vršnjaka. Već sada ima reputaciju 'golmana štopera' što je jedan od najbitnijih atributa u savremenom fudbalu za igrače na njegovoj poziciji" navodi autor članka.

Recimo i to da su pored Predraga Rajkovića u ovaj izbor ušli Simone Skufe, Đanluiđi Donaruma, kao i Gaston Guručeaga koji takođe spadaju u najveće potencijale svetskog fudbala.

Jedno od 30 mesta posvećenih defanzivcima pripalo je Vukašinu Jovanoviću, štoperu Crvene zvezde i još jednom članu zlatnih "Orlića".

vukasin jovanovic
Foto: crvenazvezdafk.com

Vukašin Jovanović je predstavljen kao izdanak omladinske škole Crvene zvezde i momak koji trenutno spada u red najtalentovanijih defanzivaca Evrope.

To što je bio deo reprezentacije koja je osvojila titulu svetskog prvaka skrenulo je pažnju na Jovanovića pa se tako navodi da na terenu deluje odraslo, da dobro "čita" igru, a kao mana se navode preuranjena uklizavanja koja neretko vode do nepotrebnih prekršaja i sudijskih sankcija.

Možda smo u izboru najboljih veznih igrača očekivali još po nekog Srbina, ali se na ovoj listi našao samo prvotimac Lacija Sergej Milinković-Savić.

Sergej Milinkovic-Savic
Foto: fss.rs/Starsport

Pomenuti portal navodi da neki još uvek nisu čuli za Milinković-Savića, ali da je dobar deo fudbalske javnosti svestan potencijala i kvaliteta mladog srpskog reprezentativca.

"Sa visinom od 192 cm Srbin odlično koristi telo u građenju lopte, a jedna od vrlina mu je sjajno vladanje prostorom. Pored defanzivnih karakteristika odlično se dodaje u napadu što ga čini kompletnim" navodi se u analizi.

Sergej Milinković-Savić ima velike šanse za uspeh, navodi autor članka, jer je u ranoj fazi karijere dobio jako bitno mesto u timu kakav je Lacio.

Verujemo da biste ovu listu kao i mi oplemenili sa još nekoliko Srba ali je svakako bitno da naši igrači skreću pažnju na sebe i dospevaju na liste najvećih svetskih talenata.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari