Srnić: "Lični uspesi nevažni bez trofeja"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.03.2018.
17:15
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Vezni fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić rekao je nakon stotog nastupa u crveno-belom dresu da mu individualni uspesi ne znače mnogo ukoliko ekipa ne osvaja odličja.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Više od sedam godina nakon što je debitovao u prvom timu Crvene zvezde Slavoljub Srnić je stigao do stotog nastupa u crveno-belom dresu.

Prvi takmičarski meč za Crvenu zvezdu Slavoljub Srnić je odigrao u novembru 2010. godine protiv OFK Beograda. Na terenu je proveo nešto više od pet minuta ali se i danas dobro seća tog dana.

"Sećam se tog trenutka kada me je tadašnji trener Aleksandar Kristić pozvao i rekao mi da skinem trenerku i pripremim se za ulazak na teren. Minuti su mi prolazili prebrzo, i već sledećeg trenutka bio sam na terenu, a navijači su mi aplaudirali. Nisam mnogo razmišljao, osim o jednom, osim o golu protivnika jer želeo sam više od svega da se na svom debiju upišem u strelce. Naravno, nije bilo realno da se baš to dogodi, igrao sam svega nekoliko minuta, ali to su možda i nalepši minuti koje sam proveo na terenu u životu", rekao je Srnić.

Jučerašnji prvenstveni susret sa novosadskom Vojvodinom bio je stoti koji je Slavoljub Srnić odigrao za prvi tim Crvene zvezde.

"Znao sam da će mi utakmice protiv Vojvodine biti stota. Iščekivao sam taj trenutak, zvižduk sudije koji će za mene biti i više od običnog zvižduka. Za mene je velika, zaista velika stvar da sam se na taj način upisao u Zvezdine knjige. Odigrati 100 utakmica znači da ste ipak nešto postigli u jednom takvom klubu, to nije mala stvar. Osećaj je neverovatan, osećam da sam uradio nešto veliko i mnogo sam srećan zbog toga", rekao je Srnić.

Momak rođen u Šapcu sa Zvezdom ima jednu šampionsku titulu, dok je sa Čukaričkim osvojio trofej namenjen najboljem timu u nacionalnom kupu Srbije.

"Tek ukoliko osvajamo trofeje, i ovi lični uspesi dobiće na značaju. U suprotnom, oni su nevažni. Imamo veliku bodovnu prednost ali ni ne pomišljamo da se opustimo. Želim da ponovo podignem šampionski pehar, kao i pehar namenjen osvajaču Kupa. Trofeji, to je ono što želim. Mislim da smo najbolja, najkvalitetnija ekipa u zemlji, i želimo to da pokažemo i do kraja zadržimo prvo mesto", jasan je Srnić.

On je nedavno potpisao produžetak ugovora sa Zvezdom i obavezao se na vernost crveno-belima do kraja naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke