Srnić ima sve veću konkurenciju za mesto u Zvezdinom timu, evo šta on kaže o tome

Autor: Beta Beta
četvrtak 30.06.2016.
11:25
Izvor: Beta

Fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić rekao je danas da se ne plaši jake konkurencije na svojoj poziciji i da će se truditi da što više pomogne ekipi i ostvari san igranja sa beogradskim klubom u Ligi šampiona.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Srnić se na početku prošle sezone vratio u Crvenu zvezdu posle tri godine provedene u Čukaričkom. Taj transfer najavljivan je mesecima i poslednjeg dana prelaznog roka konačno se vratio među crveno-bele, sa kojima je potpisao trogodišnji ugovor.

"Ne plašim se konkurencije. Šta više, volim zdravu konkurenciju. Ko bude bolji - igraće, to je makar jednostavno. Ima mnogo utakmica, tako da se ne brinem. Ono što je sigurno, to je da sanjam da igram Ligu šampiona u Zvezdinom dresu", rekao je Srnić agenciji Beta.

Crveno-beli su u ovom prelaznom roku od krilnih igrača angažovala Džona Ruisa iz Kostarike, a u javnosti se kao potencijalno pojačanje pominje i Pablo Muče iz Argentine.

Prema Srnićevim rečima, svi u ekipi su uvereni u plasman u Ligu šampiona i da će "to biti to", uz još nekoliko pojačanja.

Zvezda je prošle sezone vratila titulu šampiona Srbije, a Slavoljub Srnić je sa osam golova na 27 utakmica bio jedan od standardnijih i boljih u timu trenera Miodraga Božovića.

"Vratio sam se u Zvezdu u ovo vreme prošle godine i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Kao i svi, uostalom. Prošla sezona je bila stvarno izvanredna i nadam se da ćemo nastaviti tako. Nadamo se Ligi šampiona, prvenstveno", istakao je Srnić.

On je dodao da bi za Zvezdu verovatno bila dovoljna i grupna faza Lige Evropa, ali da se klub ne sme samo time zadovoljiti.

"Bili bismo zadovoljni i Ligom Evrope, ali imamo šanse za Ligu šampiona. Samo da nam se sve poklopi... Uz malo sreće, mislim da možemo u grupnu fazu", dodao je ovaj 24-godišnji Šapčanin.

Kao ključnu fazu u borbi za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, Srnić je naveo treće kolo. Pobednika te runde čeka samo još jedan rival na tom putu.

"Ako to prođemo, mislim da ćemo ući u Ligu šampiona, imam takav osećaj", naveo je Srnić.

Prema njegovim rečima, najneprijatnija bi bila eliminacija u baražu, uprkos tome što taj poraz vodi u Ligu Evropa.

"Ne bi bilo prijatno da budemo eliminisani u baražu... To su dve utakmice. Videlo se, pogotovo i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, da svako svakog može da pobedi. Autsajderi izlaze kao pobednici. Mislim da možemo da se dokopamo Lige šampiona", rekao je Srnić.

On je istakao da je najbitnije da je sačuvan "kostur" ekipe iz prošle sezone i uz pojačanja koja su došla i koja dolaze, "svi zajedno mogu da urade dobar posao".

Kako je rekao, krivo mu je što mu se u Zvezdi nije pridružio brat Dragoljub Srnić, koji je i dalje član Čukaričkog.

"Naravno, krivo mi je što se i Dragoljub nije vratio u Zvezdu. Mislim da od toga neće biti ništa. Voleo bih da je on došao, pogotovo jer je to bila njegova velika želja, ali šta da se radi... Nadam se da će otići u inostranstvo, biće mu i to dobro", rekao je Slavoljub Srnić.

On je upitan i o eventualnom pozicu u reprezentaciju Srbije, za koji je rekao da bi bio ispunjenje još jednog sna.

"Svako želi da igra za svoju zemlju. Sve zavisi od mene i mojih igara, ni od čega drugog. Na meni je da igram dobro i ako tako bude, nadam se da će selektor to primetiti", rekao je Srnić.

Slavoljub Srnić je do sada igrao za mladu reprezentaciju Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke