Srbijo, izgubila si selektora, sad imaš velikog navijača!

Autor: Beta Beta
subota 15.11.2014.
18:23
Izvor: Beta

Sada već bivši selektor Srbije, koji je u samo dve (i po) utakmice uspeo da ostavi ''Orlove'' bez realnih šansi za plasman na Evropsko prvenstvo, danas je na rastanku poručio da će ubuduće ''od srca navijati za Srbiju''. Baš nas je utešio...

AP Photo/Marko Drobnjakovic
AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da se suočio s problemom koji nije mogao da reši i da je zato doneo, kako je rekao, časnu odluku i podneo ostavku.

"Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam uradio na stručnom planu u prethodnom periodu", rekao je Advokat - objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Advokat je, kako se navodi, ostavku podneo odmah po završetku sinoćnog poraza reprezentacije Srbije od Danske sa 1:3.

"Pritisak koji smo imali, bio je jasno vidljiv i bio je ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se s problemom koji nisam mogao da rešim. Smatram da sam doneo časnu odluku, za mene veoma tešku", kazao je Advokat.

On je istakao da želi sve najbolje reprezentaciji Srbije i da će je uvek smatrati delom sebe i "od srca navijati za nju".

"Takođe, izražavam izuzetnu zahvalnost rukovodstvu FS Srbije, svim igračima reprezentacije i članovima Stručnog štaba, na podršci i odnosu, poštujući da su uvek bili uz nas i na svemu što rade za srpski fudbal. Svojim ponašanjem, učinili su me ponosnim u periodu mog rada na mestu selektora Srbije", rekao je Advokat.

FS Srbije je zahvalio Advokatu na saradnji, ali je izrazio razočaranje što je saradnja prekinuta.

"Advokat je odluku doneo u svetlu događaja koji su obeležili period iza nas. Od prekida utakmice protiv Albanije, preliminarne odluke članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA i sinoćnog izdanja na utakmici protiv Danske, zaključio je da sa pomoćnicima ne može da promeni ništa na polju podizanju samopouzdanja i timskog kvaliteta igre A reprezentacije Srbije", piše u saopštenju Saveza.

Savez je saopštio da prema Advokatu i njegovim saradnicima više nema nikakve finansijske obaveze.

"Pošto posle prijateljske utakmice sa Grčkom do kvalifikacione utakmice protiv Portugala, reprezentaciju ne očekuju nikakve obaveze, Dik Advokat sa saradnicima nije želeo da samo prima platu, čime su pokazali odgovornost ka poslu koji su do danas obavljali, što znači da FS S neće imati nikakve dalje finansijske obaveze prema njima", piše u saopštenju.

Advokat je reprezentaciju preuzeo 28. jula ove godine, uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i trebalo je da je vodi do završetka Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Saturday, 15.11.2014
23:46

Svaka cast Adovkatu! Gospodin covek! Nije znao gde dolazi, pogresio, prizano i otisao.

Za to mnogi ne bi imali hrabrosti! Samo ej problem sto ovi koji su ga odveli nece da se pozovu na odgovornost!

avatar
Saturday, 15.11.2014
20:05

pa ovo sam ja mogao da nam uradim za mnogo manje pare. jedino što nisam advokat.nzm samo kako su nam igrači u klubovima tako dobri a za reprezentaciju balvani teškii

avatar
arthaslichking
Saturday, 15.11.2014
20:03

Bio si barem dostojanstven, kao covek, nemamo sta da ti zamerimo, za selektora treba da se zapitaju drugi. Najmanje si kriv.

avatar
Par Kečeva
Saturday, 15.11.2014
20:12

Šta ima da bude dostojanstven?Ne zna,nema rezultata,logično je da podnese ostavku.Neće valjda kao Mihajlović da uzima pare od države i pritom očajno radi svoj posao,a da priča o patriotizmu.Još kad bi na čelo saveza došao neko ko se bavio sportom,a ne sumnjiči se za raznorazna krivična djela...

avatar
zlogi
Saturday, 15.11.2014
22:39

brate takvih je najmanje...jer oni koji se guraju u vrh naseg fudbala, a i svih ostalih segemnata u zivotu, mahom nisu cisti....kad ne mozes da se oslonis ni na legende sporta (Dzajic najbolji primer) sta dalje reci....

avatar
Amar Zo
Saturday, 15.11.2014
19:35

opet je apsolutni krivac Tole. Nije Dik kriv sto je doveden mesec dan pre pocetka kvalifikacija a ne pre Americke turneje na kojo je mogao upoznati ekipu.

avatar
Delije Crna Gora
Saturday, 15.11.2014
19:28

Ha, ha, ha :-D