Srbija se isprsila, Dmitrović junak u Volfsburgu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.03.2019.
22:40
Izvor: Sportske.net

Kombinovani tim "A" selekcije reprezentacije Srbije prikazao se u jako dobrom svetlu u Volfsburgu i odigrao nerešeno sa Nemačkom.

Epa/David Hecker
Epa/David Hecker

Povezane vesti

Reprezentacije Nemačke i Srbije remizirale su večeras u Volfsburgu 1:1 (0:1) u prijateljskoj utakmici odigranoj u sklopu priprema za predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nemačka: Nojer (C) (od 46. Ter Štegen) - Klosterman (od 90. Kerer), Tah, Zule, Halštenberg - Kimih, Gundogan - Brandt (od 56. Gorecka), Haverc (od 46. Rojs), Sane (od 95. Šulc) - Verner;

Srbija: Dmitrović - Rukavina (C), Spajić, Milenković, Bogosavac (od 79. S. Mitrović) - Sergej (od 62. Lukić), Maksimović (od 88. Jovičić), Gaćinović (od 62. Radonjić) - Lazović (od 79. Živković), Ljajić, Jović (od 70. Pavkov).

Desetkovana neigranjem najboljih i najiskusnijih pojedinaca, fudbalska reprezentacija Srbije prikazala se u jako dobrom svetlu na gostovanju selekciji Nemačke.

"Orlovi" su tokom većeg dela meča bili u podređenom položaju, ali su i pored toga uspeli da dođu do gola i još dve stopostotne prilike, pa se može reći da je u Volfsburgu odrađen korektan posao.

"Panceri" su u prvom poluvremenu držali loptu u posedu, ali su najbolje šanse stvorili posle grešaka naših igrača.

Nakon uvodnih deset minuta tokom kojih nije bilo izglednih prilika, usledila je dobra akcija Srbije posle koje je Adem Ljajić iznudio korner. Ispostavilo se da su "Orlovi" stigli do vođstva iz prvog udarca na gol, a egzekutor glavom bio je Luka Jović koji je u četvrtom nastupu za državni tim postigao prvenac!

Vodeći pogodak reprezentacije Srbije pogledajte OVDE!

U nastavku prvog dela igre Nemci su nastavili sa pritiskom, posed lopte je bio na njihovoj strani, a najbolje prilike imali su preko Tima Vernera i to posle grešaka Nemanje Maksimovića i Adema Ljajića.

Oba puta je udarce napadača RB Lajpciga odbranio večeras sjajni Marko Dmitrović, a posebno se golman Eibara istakao kod drugog pokušaja kada je refleksnom intervencijom zaustavio udarac sa ivice peterca.

Poslednju reč u prvom poluvremenu imala je reprezentacija Srbije. Nakon odlične saradnje Mijata Gaćinovića i Darka Lazovića u stopostotnoj šansi našao se Adem Ljajić, ali je prvotimac Bešiktaša neshvatljivo loše šutirao iz idealne pozicije.

Već na startu drugog dela Joakim Lev na teren šalje Marka Rojsa, a među stative je otišao Ter Štegen. Upravo je fudbaler Borusije pokrenuo "Pancere" i stvorio mnogo problema našem državnom timu.

Veliki broj grešaka viđen je u pojedinim momentima od strane naših reprezentativaca u defanzivnom delu, a upravo je posle jedne takve kada je Adem Ljajić trebalo da iznese loptu usledio izjednačujući pogodak Nemačke.

Gol Leona Gorecke pogledajte OVDE!

Pogotku Leona Gorecke prethodila je i sjajna šansa u kojoj se našao Darko Lazović posle kontranapada, ali je u toj situaciji fudbaler Đenove šutirao jako loše i prebacio gol.

Nemci su izjednačili u 69. minutu, a u poslednjih dvadeset imali su sijaset prilika od kojih je najbolja bila ona u kojoj je Ilkaj Gundogan sve uradio kako treba, ali je sa gol linije loptu izbacio Nemanja Maksimović.

Srbija je do remija stigla zahvaljujući odličnom Marku Dmitroviću koji je samo u drugom poluvremenu imao najmanje pet intervencija kojima je sprečavao Nemce da postignu gol.

Priliku da debituju večeras su imali starter Miroslav Bogosavac, ali i napadač Crvene zvezde Milan Pavkov koji je u završnici zamenio Luku Jovića ali je u poslednjem minutu zaradio direktan crveni karton zbog pogibeljnog starta na Liroju Saneu.

Srbija je tako u 29. međusobnom susretu sa Nemačkom upisala peti remi i napravila sjajnu uvertiru za duel sa Portugalom koji "Orlove" u ponedeljak čeka na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Thursday, 21.03.2019
09:57

Bolje da cutim,vidimo se sa utiscima na kraju kvalifikacija.

avatar
Čeki
Thursday, 21.03.2019
03:13

Ja nzm, mi generalno smo celu tekmu bili losi: imali smo 2-3 dobre akcije i to je to, ostalo sve na srecu. Nama treba 20 paseva da dodjemo do njihovog gola, a oni nas rese u 3-4 pasa. Sane sta je radio decko, da je imao srece malo sam bi nas dobio. Bleki je kiksao (pogotov ono sto mu Sane uradi), Spajic jos vise, Maksimovic jeste bio svuda i svaka mu cast ali je imao ozbiljne greske za najjednostavnije paseve koje su se pretvarale u polukontre. Jovicic decko od povrede ne moze da se sastavi, samo se bije i svadja, Ljajic imao izuzetno los pregled igre pogotovo s onom situacijom kad je mogla kontra biti kad mu Bogosavac dodaje loptu i protrcava u cistinu, a Ljajic mu okrece ledja i salje na drugu stranu i usporava napad. Kad su nas stisli Nemci mi za sebe nismo znali, bukvalno panika u iznosenju lopte, SMS naravno duh opet bio.

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 21.03.2019
02:42

Mene je bilo sramota za onaj start. Prijateljska 95ti minut. Nije ni cudo sto se Krstajic izvinjava. Vidim da ima jos takvih akademika po komentarima ...

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 21.03.2019
00:56

Nemilosrdni Pavkov!

avatar
IM
Thursday, 21.03.2019
00:16

Masili su oni dosta,ali i mi smo da se ne lazemo. Smesno je sto Krstajic pored Maksimovica koji kida u Napoliju zove nekog Spahica iz Krasnodara,kiksaru nevidjenu,Bogosavac imao par propusta,ali nije odigrao los mec,da samo poboljsa brzinu,bice super zamena za Kolarova,Milenkovic buducnost svetskog fudbala,Dmitrovic fenomenalan moze lagano da padne neki transfer u Valensiju,Sevilju na leto,Rukavina ipak moramo priznati danas je odigrao korektan mec,SMS onako,Maksimovic Neca svaka cast za pozrtvovanje i asistenciju skinutu loptu sa gola,bravo,Gacinovic dobar dobar,prodoran,Ljajic totalno nezainteresovan,Lazovic pored promasene velike prilike,isto kao i Jovic solidan,sve u svemu dobar nastup,kad se vrate povredjeni igraci mozemo se nadati dobrom nastupu protiv Portugala.

avatar
Mirjevac
Thursday, 21.03.2019
00:04

Utakmica nije bas losa bila u prvo poluvreme, u drugo samo nemci igrali, nasaa odbrana ko da je nismo ni imali Rojs i Sane ih okrenu oni ispadaju i salju ih za burek! Nasa odbrana ispadne i stane pa gleda i ostavljaju samog golmana da se on bori, odbrana je nula bila! Golman je odlican bio, onaj nas sto je igrao sesticu cini mise Maksimovic je los bio, Ljajic isto tako los, i jos neki od mladih su jako losi bili! Pavkov je nula od igraca i nije zasluzio ni u Zvezdu da igra a kamoli u reprezentaciju, od kad je uso nije dotako loptu dva puta, vise je dotakao noge nemackih igraca nego loptu! Sve u svemu nije bas lose bilo ali ima mladih igraca koji su dobri ali trener je jako LOS i nezna da postavi igrace niti da ih odabere, znaco trener je nula! Portugalci ce da nas rasture sa ovakvom odbranom i sredinom, koja isto tako nije bila za pohfalu!

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 20.03.2019
23:54

Svasta je bilo veceras :).Na kraju smo dobro i prosli.Svaka cast stoperima i golmanu pre svega i neverovatnom Maksimovicu,covek se polomi dok nije usao Lukic,jer da je cekao pomoc od velikog SMS-a verovatno bi umro na terenu,radijus kretanja tog 100 milionskog fudbalera al u snovima je katastrofalan i iritirajuci.Bogosavac dobar za prvi put,ma odlican ali samo u prvom poluvrememu,u drugom pad u fizickoj spremi,ali nasa buducnost sigurno.Lazovic i vise nego zadovoljavajuci,drago mi je zbog njega.Ljajic od sjajne igre u polju u prvom delu i pored promasaja,ajde desava se,ali drugi deo,katastrofa sve upropastio,i to sve zato sto je nespreman i on i sto ocigledno nije cist sa glavom,neverovatan talenat ali cini mi se ne radi na sebi uopste i iz tog razloga mi ne bi nikad bio starter.I ono sto para oci je kad se branimo mi se toliko golmanu nabijamo u krilo da je to neverovatno i to nije prva utakmica da se desava a za to mislim da znamo krivca.Utisak veceri Sane u Bakulinom zagrljaju :D i drago mi je da mu Pavkov nije slomio nogu steta bi bilo,vanserijski fudbaler.Imamo 18 dobrih igraca nemamo selektora i to odgovorno tvrdim.

avatar
BojanMC
Wednesday, 20.03.2019
23:52

Dosta dobro je ovo izgledalo. Srbija!

avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 20.03.2019
23:50

Suplji smo ,losi neki zalutali u repki a trener jos gori sreca neki ne igraju pa Jovic i Gacinovic odigrali ,ovaj Ljajic jedna ne vidjena pi.. koja nema muda za duel da pomogne odbrani sreca nasa pa prijateljska inace bi popili pet komada

avatar
Sanchez Bakero
Wednesday, 20.03.2019
23:49

Pavkov mi je do danas bio jedan od retkih igrača CZ koje sam simpatisao, iako nam je redovno davao golove - i u Radničkom i u Zvezdi. Šta je bre bilo ovo malopre..? Šta je s mozgom..?! Da uništi dečku karijeru i obogalji ga do kraja života. I to u 95-om minutu prijateljske utakmice..?! Strašno... :(

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 20.03.2019
23:48

Prvo poluvreme odlicno , u drugom izmene poremetile ritam i nemci dominirali . Imali smo par situacija koje smo morali bolje da zavrsimo , sve u svemu dobro izdanje

avatar
Doktor Trax
Wednesday, 20.03.2019
23:47

Brat Pavkov izdominirao haha

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 20.03.2019
23:46

Pavkov za 20': 2 puta primio loptu, 1 čak uspeo da je udari glavom, 4 puta pao, 3 puta bez prekršaja i onda namernim startom umalo da slomi nogu protivniku. Jovičić uspeo Sanea da zadrži za dres čitavih 5 sec. Ovo može da prođe samo igračima zvezde u SL. zvezdini igrači su sramota reprezentacije.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 21.03.2019
01:59

Nije problem sto si ti sa dijagnozom,meni je veci problem ovi sto ti lajkuju komentar.

avatar
Rajko Mitic
Thursday, 21.03.2019
05:55
avatar
MMK
Wednesday, 20.03.2019
23:44

Dmitrovic junak? Svaka cast, ali pre bih rekao Maksimovic, decko je neumoran, ima ga svuda i nikad ne odustaje.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 20.03.2019
23:44

Najgora moguca situacija, Nista nisi pokazao, a nisi izgubio. Realno ovo u takmicarskom mecu sve ispod 3/4-1 za Nemacku je njihova sramota.
Dali smo gol iz prekida posle njihove greske i imali smo nekoliko solidnih kontri, tolko od nas za ceo mec.
Svetle tacke: Dmitrovic i Maksimovic.

avatar
Monte_Kristo
Thursday, 21.03.2019
01:42

Sta si ocekivao,0-3 protiv Nemacke na njihovom terenu,momci su dobro odigrali,borili se,uspeh je 1-1,dajte malo podrske momcima

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 21.03.2019
21:07

Bar po meni, prijateljska utakmica treba da pokaze nesto novo za reprezetnaciju, ili prvi sastav da se uigra sto bolje. Mi ni jedno od ta dva nismo dobili.
Ako je plan bio da se razbrani Dmitrovic, onda ok.

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 20.03.2019
23:43

Sramotan nastup sa sramotnom taktikom i trenerom.

avatar
La bestia negra
Wednesday, 20.03.2019
23:42

Maksimovic u prvih 11 zauvek,Bogosavac nikad vise da dobije poziv,momak gori od Rukavine blam.

avatar
Djole Juventino
Wednesday, 20.03.2019
23:42

Pavkov odusevio🐎

avatar
LuckyStrike
Wednesday, 20.03.2019
23:41

Igrac utakmice Milan Pavkov 😂