Srbija - Portugal (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.10.2015.
17:55
Izvor: Sportske.net

Porazom od Portugala reprezentacija Srbije stavila je tačku na još jedne neuspešne kvalifikacije iako se mora priznati da su "Orlovi" igrom zaslužili mnogo više.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Takmičenje: Kvalifikacije za EURO 2016, 8. kolo
Mesto i datum: Beograd, 11.10.2015.
Stadion: Partizan
Vreme početka: 18.00
Gledalaca: -

Srbija - Stojković, Tomović, Kolarov (od 77' Obradović), S. Mitrović, D. Tošić, Milivojević, Matić (C), Z. Tošić (od 84' Sulejmani), Ljajić, Tadić, A. Mitrović (od 84' Škuletić)

Portugal - Rui Patrisio, Semedo, Fonte, Bruno Alveš (od 46' Luis Neto), Eliseu, Danilo, Nani, Andre Andre, Migel Veloso (od 70' Mutinjo), Kvarežma, Dani (od 57' Eder)

Počela je poslednja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj između Srbije i Portugala. Već u prvom minutu "Orlovi" su zapretili protivniku a Duško Tošić je propustio odličnu priliku da posle kornera ubaci loptu u mrežu Ruija Patrisija.

5' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Nažalost, posle pet minuta igre Portugal stiže do prednosti preko Nanija koji je natračao na odbijenu loptu posle odbrane Vladimira Stojkovića. Štoperski tandem Mitrović - Tošić zakazao je u ovoj situaciji pa gosti stižu do vođstva.

Posle prvih 15 minuta susreta Portugal ne deluje kao bolji tim ali je olako stigao do vođstva pa sada "Orlovi" moraju da traže način da stignu do izjednačenja što neće biti nimalo lako.

Tek nakon 20 minuta igre reprezentativci Srbije uspevaju da upute udarac ka golu Ruija Patrisija. Prekid je izveo Zoran Tošić a u visini penala najviši je bio Aleksandar Mitrović koji glavom šutira visoko preko gola.

Na isteku pola časa igre reprezentativci Srbije prave dve solidne prilike preko Dušana Tadića i Zorana Tošića. Prvo se Nenad Tomović izborio za loptu kod korner zastavice da bi onda pronašao Tadića, ali prvotimac Sautemptona ne uspeva da zahvati loptu kako je želeo.

Tridesetak sekudi kasnije Zoran Tošić je oprobao udarac sa dvadesetak metara a lopta je završila u naručju golmana gostujuće reprezentacije. Od sredine prvog dela igre Srbija ima više lopte u nogama i steže obruč oko gola Portugala.

Deset minuta pre kraja prvog poluvremena Srbija izvodi brz napad a Dušan Tadić pomalo bojažljivo natrčava na loptu koju mu je propustio Adem Ljajić pa u strahu od starta protivničkog igrača šutira visoko preko gola.

Evidentna je želja reprezentativaca Srbije a ona je u 37. minutu iznedrila novu priliku za Adema Ljajića. Prvotimac Intera prošao je po levoj strani ali je Rui Patrisio bio dobro postavljan pa ga je lopta pogodila pravo u telo.

Prvu spornu situaciju na utakmici videli smo u 41. minutu kada je Semedo srušio Aleksandra Mitrovića u kaznenom prostoru ali je španski arbitar odmahnuo rukama što je izazvalo negodovanje na tribinama.

Rasplamsala se borba u završnici prvog dela igre pa su reprezentativci Portugala zaradili dve javne opomene a onda je sudija označio kraj prvog dela. Prava šteta što Srbija ima zaostatak od jednog gola jer je tokom većeg dela prvog poluvremena napadala i stvarala šanse.

DRUGO POLUVREME

Selektor reprezentacije Portugala napravio je prvu promenu na poluvremenu pa je umesto Bruna Alveša iz svlačionice izašao Luis Neto. Strateg "Orlova" nije menjao ništa u odnosu na prvi deo igre.

Prva interesantna situacija u drugom delu igre dogodila se na sredini terena kada su Danilo i Aleksandar Mitrović sporečkali zbog čega im je sudija David Fernandez pokazao žute kartone.

Odlično su reprezentativci Srbije otvorili drugo poluvreme, za petnaest minuta igre stvorili su tri prilike preko Adema Ljajića, Zorana Tošića i Nemanje Matića i evidentno je da naši reprezentativci žele barem izjednačujući gol.

Na drugoj strani Rikardo Kvarežma je pripretio u 57. minutu tek da pokaže koliko mu je malo prostora potrebno da bi ugrozio gol Vladimira Stojkovića. Slobodan udarac koji je Aleksandar Kolarov izveo u 63. minutu nije napravio veće probleme gostujućem čuvaru mreže.

65' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Konačno se reprezentativcima Srbije isplatira upornost i požrtvovanje! Aleksandar Kolarov je prošao po levoj strani a onda je preciznim centaršutem po zemlji našao Zorana Tošića na penalu koji levom nogom zakucava loptu u mrežu Ruija Patrisija!

Apsolutno zasluženo reprezentativci Srbije stigli su do izjednačujućeg gola. Sve vreme su imali više od igre a i posle izjednačenja nastavljaju da prete. Dvadeset minuta pre kraja sudija Fernandez poništio je gol Zoranu Tošiću iako ostaje nejasno da li je "Bambi" igrao rukom.

78' GOOOOOOOOOOOOL!!!

Dvanaest minuta pre kraja Portugalci stižu do novog vođstva i to verovatno posle prekršaja Eliseua nad Zoranom Tošićem. Rezervista Žoao Mutinjo potom je postigao sjajan gol a zbog prigovora Aleksandar Kolarov dobija crveni karton.

Prava je sreća što je levi bek Mančester Sitija napustio teren nekoliko trenutaka ranije pa Srbija neće ostati sa desetoricom na terenu.

Neverovatno je šta se sada dešava na terenu. David Fernandez je zbog prigovora isključio i zamenika kapitena reprezentacije Srbije Nemanju Matića. "Orlovi" sada imaju desetoricu na terenu!

Završnicu utakmice obeležile su loše sudijske odluke Davida Fernandeza ali i povreda Vladimira Stojkovića koji je meč završio klečeći pred gol linijom.

Na kraju Portugal stiže do pobede a Srbija kvalifikacije završava sa 4 osvojena boda iako je večeras zaslužila mnogo više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
crveno beli
Sunday, 11.10.2015
19:54

JNA je baksuzan stadion treba se vratiti na Marakanu.

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 11.10.2015
18:56

najbolje nam lezi prekid Denova Beograd saAlbanijom

avatar
$$$ BRACELA $$$
Sunday, 11.10.2015
18:39

TOSIC svaki napad upropasti svaku akciju najgori je ostali su ok!

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Sunday, 11.10.2015
18:02

Ajmo do jos jedne pobjede