Srbija na nogama, i Napredak i Zvezdaši pomažu da Isaija pobedi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.02.2018.
09:27
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs, RSB

Posle apela iz Partizana, u akciju prikupljanja pomoći za lečenje 13-godišnjeg Isaije Pantića uključili se i Partizanovi fudbalski rivali.

Screenshot, Youtube/Danas Conference Center
Screenshot, Youtube/Danas Conference Center

Povezane vesti

Podsetimo, pre dva dana saopšteno je da je Isaiji, inače sinu autora ''Partizanovog vesnika'' Željka Pantića, ponovo otkriven tumor, ali je u pitanju do sada nepoznata vrsta.

Od tog trenutka počela je trka sa vremenom, kako bi se sakupilo 126.713 dolara za operaciju u Vašingtonu koja je planirana za 26. februar.

''Neophodna je hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica za tretman dečjih tumora mozga na svetu, Children’s National bolnici u Vašingtonu, gde bi umesto dva i po meseca testiranja u Londonu, u roku od dve nedelje nakon operacije, bili urađeni svi mogući testovi uzorka novog tumora i napravljen dalji plan lečenja, koji u slučaju da tumor i dalje ostane nedefinisan, uključuje i imunoterapiju, a bolnica Children’s National je u novembru 2017. godine postala prva bolnica u SAD sa FACT akreditacijom za primenu celularne imunoterapije.

Porodica je obezbedila troškove avio prevoza i jednomesečnog boravka u SAD pre i posle operacije i tokom kontrola, problem su užasno kratki rokovi i činjenica da do ponedeljka 19.februara mora da se avansno uplati 126.713 dolara, da bi operacija u SAD mogla da se uradi 26.februara i nakon toga krene sa hitnim dvonedeljnim testiranjem uzorka tumora i pravljenje plana daljeg lečenja Isaije Pantića'', navodi se, između ostalog, na sajtu Partizana, uz apel za pomoć.

Ovaj apel izazvao je veliki odjek u Srbiji, pa su se u akciju uključili i navijači Crvene zvezde preko sajta ''Red Star Belgrade'', uz poruku:

''Budimo ljudi, budimo Zvezdaši, pomozimo detetu''.

Juče je stigla i zvanična reakcija iz kruševačkog Napretka, čije saopštenje prenosimo u nastavku.

''Fudbalski klub Napredak će sav prihod od utakmice Napredak-Spartak ŽK, koja se igra u petak 16.februara 2018. godine donirati za lečenje Isaije Pantića. Odlukom predsednika kluba Marka Miškovića i Upravnog odbora kluba, Napredak na ovaj simbiličan način želi da pomogne porodici Pantić i Isaiji da dobije najvažniju utakmicu u životu.

Ovim putem pozivamo sve navijače Fudbalskog kluba Napredak i plemenite ljude dobrog srca, uvek humane Kruševljane da u petak 16. februara dođu u što većem broju na stadion da podrže Isaiju Pantića u njegovoj utakmici života'',
navodi se u saopštenju kruševačkog Napretka.

U prilogu je saopštenje Partizana, a OVDE možete videti i brojeve računa na koje možete uplatiti sredstva za pomoć Isaiji.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Navijač Partizana S
Thursday, 15.02.2018
16:06

Svaka čast i FK Napredak i navijačima Crvene Zvezde. Pre svega treba da budemo ljudi.

avatar
Srpska dijaspora
Thursday, 15.02.2018
10:52

Svaka čast! Naježio sam se!