Srbija kompletira 'tim' u Turskoj?

  • Autor: Miloš Marković

  • 10. maj 2013.

  • 10:31

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Rastućoj koloniji srpskih igrača u Turskoj uskoro bi mogla da se pridruže još dva fudbalera čime bi se kompletirala potencijalna brojka od čak 13 fudbalera. Srbija će u Turskoj praktično imati čitav tim, i to sa izmenama.

Srbija kompletira 'tim' u Turskoj?

Turska kao obećana zemlja u poslednjim godinama predstavlja omiljeno utočište srpskih fudbalera, i to ne samo kada idu na letnji odmor.

Finansijski rastuća fudbalska liga u Turskoj privlači sve veći broj fudbalera, vrhunskih zvezda čak, pa tako i fudbalera sa ovih naših prostora.

Srbija trenutno u Turskoj ima čak 11 predstavnika, čitav tim.

U stvari, 10, ako se uzme u obzir da je član Sivasa, golman Milan Borjan, bivši fudbaler Rada, po nacionalnosti Kanađanin i da je trenutno na pozajmici u ekipi Vaslui.

Srpsku trbojku ponosno u Turskoj brane Andrej Mrkela, fudbaler Eškišehira na pozajmici uz Rada, kome u istom timu društvo pravi Goran Čaušić.

U redovima Fenerbahčea, srpsku zastavu brani Miloš Krasić koji nije u milosti trenera, ali koji je već izrazio želju da ostane u klubu i bori se za svoju šansu u novoj sezoni.

Najbrojnija ekipa Srba definitivno je u redovima ekipe Genlerbirligija.

Kao što je dobro poznato, dres ovog tima nose čak četiri srpska igrača. U pitanju su Duško Tošić, Dejan Lekić, Radosav Petrović i Nemanja Tomić.

Srbija ima predstavnika i u Kajzeriju, čiji dres nosi Marko Simić, nekadašnji fudbaler Radničkog iz Kragujevca i Jagodine, koji je u Tursku stigao iz ekipe BATE Borisova.

Koloniju srpskih fudbalera kompletiraju dvojica igrača Mersina, dva Milana, Stepanov i Mitrović. Poslednjepomenuti je stigao iz Rada, dok je Stepanov već nekoliko godina u Turskoj gde je već branio boje Burse.

U svakom slučaju, prema pisanjima turskih medija, kolonija srpskih fudbalera uskoro bi mogla da dobije nove članove.

Pre svega, konkretno se misli na ekupu Bešiktaša, koja već neko vreme pomno prati Luku Milivojevića.

Predstavnici turskog tima su prateći Luku, bacili oko i na Nikolu Maksimovića, fudbalera čiji je ugovor u rukama Pini Zahavija koji bi na ime ovog potencijalnog transfera Zvezdi trebalo da uplati još 500.000 evra.

Kao još jedno rešenje koje se dovodi u vezu upravo sa ekipom Bešiktaša je još jedan Srbin, Milan Jovanović, koji se bliži kraju svvoje belgijske epizode i koji bi karijeru takođe mogao da nastavi u 'obećanoj zemlji'.


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari