SRBIJA JE U FINALU!!!

Autor: Miloš Marković
sreda 17.06.2015.
09:25
Izvor: Sportske.net

Nova drama na ''Mundijalitu'' u režiji ''Orlića''! treći put uzastopno igraju produžetke, ovog puta u borbi za plasman u finale! Srbija povela u 5. minutu golom Živkovića, ali Afrikanci u finišu prvog poluvremena stižu do izjednačenja - 1:1. U nastavku, G

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

SRBIJA: Rajković, Gajić, Antonov, Zdjelar, Veljković, Babić, Maksimović, Mandić (Milošević od 76.), Gaćinović (Šaponjić od 60.) Živković, Sergej (Jovanović od 118.).

Mali: Đigui, Dialo (Traore od 69.), Dijara, Kone, Maiga, Samasekou, Kulibali, Dumbija, Falaje, Diedoune (M. Ture od 100.), Traore.

Stadion Nort Harbor, Oukland,  Novi Zeland.

Sudija: Mauro Viljano, Argentina.

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Nije se dugo čekalo na pogodak, nakon početnog ispitivanja snaga Srbija je stigla do vođstva!

Odlična akcija u petom munitu, lopta Maksimovića stiže do Živkovića koji rutinski smešta loptu u mrežu selekcije Malija!

Gol možete da vidite OVDE.

Već u narednom napadu nova akcija za naš tim. Gaćinović je prevario rivala, pod faulom prošao do ivice kaznenog prostora, uputio centaršut koji ipak nije došao na željeno mesto.

Odlučni su izabranici Veljka Paunovića, u prvih desetak minuta utakmice u potpunosti kontrolišu utakmicu. I pored postignutog gola prisutna je želja da se nastavi sa presingom i pritiskom, da se protivnik dokrajči dok je na zemlji.

Mali ne uspeva da se oporavi od početnog šoka, Srbija igra odlično.

U 13. minutu Kulibali spašava svoj tim!

Greška Maige prilikom izvođenja auta za Srbiju, Mandić sa leve strane peterca dodaje loptu do Sergeja na nekih 15 metara od gola, ali njegov udarac na gol sprečava Kulibali, koji je na ovaj način spasao gol izletelog golmana Điguija, koji je izašao da pokrije Mandića. Rezultat nepromenjen, 1:0.

Na 20 minuta od starta utakmice nastavljena je potpuna dominacija srpskog tima. Orlići ipak ne uspevaju da materijalizuju dosta slabu igru Malija u odbrani, koji zahvaljujući Kulibaliju ponajviše uspeva da sačuva svoju mrežu.

Odličnu akciju beležimo u 21. minutu, Gajić i Živković su ramzenili lopte na desnoj aut liniji, Gajić šalje oštru loptu ka petercu Malija u kome Mandić ne uspeva dobro da zahvati loptu. Rezultat ostaje isti, nova propuštena šansa za srpski tim.

U 25. minutu vredi pomenuti da se Mali najviše približio golu Srbije, centaršut jednog fudbalera afričkog tima sa desne strane sa glave Traorea skida Rajković, bez većih opasnosti po naš gol.

Usledio je nešto mirniji period igre, bez većih prilika za gol, naš tim za sada uspešno održava stečenu prednost.

Ali, samo do 39. minuta! Na našu žalost...

Najpre je Srbija imala sjajnu priliku u kaznenom prostoru Malija, kada je šut Milinković-Savića izblokiran. Usledila je sporna situacija, nedosuđen prekršaj nad Gaćinovićem, pa onda kontra rivala, koju je odličnim udarcem sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane, iskoristio Jusuf Kone - 1:1.

Samo dva minuta kasnije, još jedan veoma opasan pokušaj Malija, Dijara je ovog puta ispalio projektil, ali Rajković je uspeo da zakači loptu u izbije je u korner. Ostaje 1-1.

Mali je posle izjednačenja preuzeo inicijativu na terenu, u finišu prvog poluvremena su uglavnom sva dešavanja na našoj polovini terena, ali ''Orlići'' su izdržali i na poluvreme se odlazi rezultatom 1-1.

Ipak, ostaje žal za propuštenim prilikama, posebno za onom Milinkovićevom, jer je Mali odmah uzvratio izjednačujućim golom.

New Zealand Soccer U20 WCUP Serbia Mali

DRUGO POLUVREME

U drugih 45 minuta Srbija sjajno startuje, ali opet nema gola. Još jedna stopostotna prilika, ovog puta imao ju je Mijat Gaćinović, šutirao je iskosa sa leve strane, sa nekih desetak metara, gađao je bliži ugao, a pogodio - spoljni deo mreže...

Umalo da ponovo budemo kažnjeni. Iznudila je selekcija Malija slobodan udarac na nekih 25 metara od gola, usledio je snažan udarac Dijare, ali je lopta prohujala iznad prečke.

Tri minuta kasnije, još jedan ''slobodnjak'' za Mali, ali ovoga puta lopta pogađa naš živi zid i opasnost je otklonjena.

Posle sat vremena igre, prva izmena u našem timu - Ivan Šaponjić je na terenu, izašao je Mijat Gaćinović.

Međutim, mali i dalje opasniji. U 68. minutu smo imali mnogo sreće i sjajnog Rajkovića na golu, koji je u situaciji jedan na jedan sa Diedouneom Gbakleom izašao kao pobednik!

Samo korner za Mali iz ove sjajne situacije, Srbija se odbranila...

New Zealand Soccer U20 WCUP Serbia Mali

A onda se borba rasplamsava. Nova fantastična prilika za naš tim! Prečka je spasila rivala posle fenomenalnog šuta Gajića sa dvadesetak metara! Nevereovatno!

Usledila je opasna kontra Malija, odbranili smo se, da bi zatim Andrija Živković u novom napadu našeg tima pokušao da proigra Šaponjića na ivici kaznenog prostora, ali je naš napadač zamalo zakasnio, golman rivala je istrčao i uhvatio tu loptu...

U 76. minutu druga izmena u našem timu, umesto Mandića na terenu je Milošević.

U tim trenucima beležimo i još jedan pokušaj Milinković-Savića, ovoga puta glavom posle centaršuta sa desne strane, međutim, loptu je poslao pored leve stative protivničkog gola.

Ulazimo u sam finiš regularnog toka meča...

U 83. minutu još jedan slobodan udarac za selekciju Malija, posle prekršaja Zdjelara, iskosa sa leve strane. Srećom, šut je bio snažan, ali veoma neprecizan.

Čini se da umor polako stiže naše momke u finišu meča, igraće produžetke i treći put uzastopno. Imaju li snage da izdrže te napore?

PRODUŽECI

Idemo ''Orlići'', možete vi to!

U uvodnim minutima igre prvog produžetka, Srbija ima blagu inicijativu, ali još uvek nema novih prilika za gol. Ostaje 1-1.

Ali samo do 101. minuta, Ivan Šaponjić, Srbija vodi 2-1!!!

Provereni recept! Andrija Živković izvodi korner, Veljković glavom vraća ka Šaponjiću, a mladi napadač ne greši - 2:1!

Do kraja prvog produžetka, bez većih problema zadržavamo stečenu prednost, još 15 minuta do ostvarenja snova...

Tek što je počeo drugi produžetak, mogli smo sve da rešimo. Andrija Živković se poigrao sa odbranom rivala, oštro centrirao u peterac po zemlji, ali Milošević nije uspeo da klizećim startom prosledi tu loptu u mrežu!

Već u 109. minutu nova sjajna akcija naših i nova stopostotna prilika! ponovo Živković u glavnoj ulozi, ovoga puta je po levoj strani ušao u kazneni prostor, obišao golmana, a onda centrirao ka šaponjiću koji glavom šalje loptu preko gola...

Od 112. minuta imamo i igrača više na terenu, isključen je Kone zbog parnih kartona!

U samom finišu još dve stopostotne prilike za Živkovića, pa za Šaponjića, nisu ih iskoristili, ali nema veze, Srbija ide u finale!!!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 17.06.2015
12:10

Naša reprezentacija je već sada odigrala jednu utakmicu više na Mundijalitu, 3x produžetke (po 30 min) je taman 90 min preko regularnog dela. Ogroman fizički napor i svaka čast na uspehu bez obzira što imam mnogobrojne zamerke i igračima i selektoru jednostavno veliki uspeh ali nema stajanja...idemo dalje!

avatar
Dale Cooper
Wednesday, 17.06.2015
11:59

Kad se nisam šlogirao! :D

avatar
Dale Cooper
Wednesday, 17.06.2015
11:33

Ovaj Milinković-Savić bi trebalo da je kao neka igračina?! Inertnijeg igrača nisam video skorije...

avatar
Dado Sneža Radusinović
Wednesday, 17.06.2015
09:55

Partizan institucija!!! Zile majstor