Spremite se za brdo odlazaka iz Zvezde, pet najverovatnijih!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 13.12.2018.
09:33
Izvor: Sportske.net

Ekipa Vladana Milojevića će odigrati skoro duplo manje utakmica u drugom delu sezone.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda će u drugom delu sezone odigrati daleko manje mečeva nego u prvom. Ove jeseni najtrofejniji klub u Srbiji je odigrao 36 mečeva, zbog čega mu je bila potrebna i daleko veća "klupa", praktično je Vladan Milojević na raspolaganju imao tri tima koji su bili izuzetno snažni.

Da li je to potrebno u drugom delu sezone?

Odgovor je - ne. Crvena zvezda ima još samo sedamnaest mečeva u Super ligi zajedno sa plej-ofom, ne igra Evropu, a u Kupu igra četvrtfinale što znači maksimalno još tri utakmice.

Brojka od maksimalno 20 utakmica u drugom delu sezone dovešće i do pročišćavanja, očekujemo i veliki broj odlazaka o čemu će biti dosta reči u januaru mesecu kada bude bio na snazi prelazni rok.

Izvesno je da će doći do odlazaka, i to brojnih, bilo je tu i igrača koji nisu zadovoljili (Sumaila, Kafu) kao i igrača kojima je januar pravo vreme za prodaju (Pavkov).

Među golmanima saznajemo da postoji interesovanje za Milana Borjana, jednog od najboljih golmana Lige šampiona ove sezone. Njegove partije nisu promakle skautima, a imajući u vidu da ima dobru zamenu u Zoranu Popoviću, možda je i realno očekivati njegov odlazak na zimu, ali samo u slučaju dobre ponude. Ima ugovor do 2020. godine, Zvezda se dobro obezbedila, a trenutno je u najboljim godinama za golmana.

U odbrani stiže pojačanje, Milunović iz BATE Borisova stiže kao igrač sa dosta iskustva i definitivno ćemo videti leđa Rašidu Sumaili ukoliko ne bude odlazaka Degeneka i Savića. Očekujemo svakako da Babić ostane u timu, ima jak ugovor do 2021. godine.

Na poziciji bekova tu su Rodić i Stojković bili neprikosnoveni, ali nemojte se iznenaditi ukoliko Crvena zvezda prihvati jake ponude i za ove fudbalere. Imaju obojica dobre zamene, Gobeljić može da igra svuda, Aleksa Terzić stiže, tu je i Stefan Hajdin, a nije isključeno i da postoji interesovanje za Gajića iz Bordoa koji odlazi iz Francuske.



Velika je gužva i na sredini terena.

Krstičić (ugovor do kraja sezone), Čaušić (2021), Jovičić (2020) i Jovančić (2020) su bili odlični ove sezone, ali realno je očekivati da jedan od njih (najpre Krstičić) napusti Crvenu zvezdu.

Ofanzivni vezisti su takođe brojni, mislimo na one koji najčešće igraju u centralnom delu. Ebesilio, Meleg, Milijaš, tu su još Ben, Marin i Simić koji mogu da igraju na toj poziciji. Milijaš najverovatnije završava karijeru ove sezone u Zvezdi i neće otići u januaru, Meleg je verovatno prvi za odlazak usled manjka minutaže.

Na krilima je konkurencija velika, Kafu se nije dokazao dobro i mnogi mu vide leđa, Ben je fantastičan i treba očekivati jake ponude, Milić ne dobija šansu, kao i Jevtović koji definitivno ostaje, kako nam je saopštio njegov menadžer Ivan Dudić. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nam je takođe saopštio da će Jevtović dobiti više prilike u narednoj polusezoni, i da mu je rečeno u klubu da će doći do odlazaka na krilnim pozicijama, pa treba očekivati da neko napusti redove našeg šampiona, poput Srnića, Milića ili Marina. Pored Kafua, naravno.

U samom napadu tu su Stojiljković, Pavkov, Boaći i Joveljić, rekli bismo da je jedini siguran Joveljić koji je pod ugovorom do 2021. godine i koji će tek u narednim sezonama dobiti veliku šansu da predvodi neku novu Crvenu zvezdu.

Pavkov ima jake ponude i pored ugovora koji je potpisao juče, Boaći ugovor do 2020. godine, a Stojiljković je pozajmici.

Naša prognoza izgleda ovako:

Verovatni odlasci - Sumaila, Kafu, Meleg, Pavkov, Srnić;

Mogući odlasci - Borjan, Savić, Rodić, Hajdin, Stojković, Jovičić, Krstičić, Marin, Ben, Milić, Boaći, Stojiljković;

Manje verovatni odlasci - Supić, Babić, Degenek, Gobeljić, Jovančić, Čaušić, Ebesilio, Simić;

Siguran ostanak - Popović, Terzić, Milijaš, Jevtović, Joveljić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Thursday, 13.12.2018
23:04

Kakvi Causic, Hajdin i Stojiljkovic. Tih momaka se otarasiti odmah. Videti Kafua da ostane ako moze da se prilagodi. Srnic je zasluzio da ide jer se mnogo borio za Zvezdu, a Simic nam isto ne treba.

avatar
Scout Master
Thursday, 13.12.2018
18:30

Visak su: Supic , Hajdin, Meleg, Milic, Sumaila, Kafu , Stojiljkovic...njima dadi ciste papire t.j. poslednju trojicu vratiti sa pozajmica ako je moguce odmah u januaru...
Nikako ne prodavati : Borjana , Rodica , Stojkovica , Degeneka, Savica , Gobeljica , Jovancica , Jovicica , Marina, Simica, Pavkova , Joveljica , Terzica...
ako se treba prodavati onda neka to budu : Boaci, Ben, Srnic, Causic, Krsticic, Babic...
Dolaze Milunovic i Jirka sto ce uz postojeci kadar biti super za prolece...
A ako planiramo opet pohod na LS probati da se dovedu Aca Katai i Mirko Ivanic na leto...eventualno jos jedan dobar spic ako ode Bocko... recimo Sporar iz Slovana ili Pavlovic iz Austije...

avatar
Südkurve München
Thursday, 13.12.2018
18:00

Pavkov juce potpisao ugovor, a danas ide

avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 13.12.2018
18:00

Marin ne ide nigde.

avatar
NemanjaVidic No1.
Thursday, 13.12.2018
17:59

Borjan sam kaze ne ide nigde vi kazete ide,Krsticic rekao da ne zeli nigde,vi ih prodajete sami,sva sreca pa se vi ne pitate

avatar
Man united
Thursday, 13.12.2018
17:39

Борјан мора остати по сваку цену. А не би смео ни Стојковић да иде.

avatar
jv
Thursday, 13.12.2018
17:35

Stojković, Pavkov, Ben, Simić i Degenek se mogu dobro naplatiti. Borjana i Marina zadžati. Kafua i Stokiljovića vratiti. Rešiti se Sumaile. Prodaja Srnića, Melega ili Milića bi bila velika greška, za njih se ne može dobiti mnogo, a ako dobiju prostora da igraju, ili odu na pozajmicu, vredeće više.

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 13.12.2018
17:30

I mi moramo da shvatimo da neki igraci treba da zarade pare I da im je ovo najbolja prilika s obzirom koliko godina imaju.Nasa dva kljucna coveka su Vujadin I Borjan,bice tesko zadrzati ih,specijalno Borjana!!!

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 13.12.2018
17:04

Vratiti sto pre Stojiljkovica i Kafua, oterati Milica, prodati Melega, Prodati Babica i dovesti Milunovica, obavezno sacuvati Bena, Marina, Borjana, Jovancica, Stojkovica, Rodica, Degeneka i Savica ako zelimo nesto i sledece sezone, mozemo fine pare uzeti za Pavkova i Krsticica ja mislim ako vec mora da se proda nesto.. Imamo zamene za njih.

avatar
Mića86
Thursday, 13.12.2018
14:05

Takođe, treba se rešiti Čaušića i Stoijlkovića. Stoiljković je na pozajmici pa je to lakše uraditi nego u slučaju Čaušića, a obojica se nisu dokazala, ili snašla... A ako je moguće umesto Čaušića dovesti Milana Gajića iz Young Boys-a, a sad u stvari igrač Vaduza - njemu i onako ugovor ističe na leto, a po onome što sam video ima bolju igru i pregled igre, a i jeftinija je varijanta od statičnog Čaušića!

avatar
M_85
Thursday, 13.12.2018
14:04

Bice velika steta ako ode Borjan.

avatar
Mića86
Thursday, 13.12.2018
13:11

Borjan, Savić, Degenek, Jovančić, Simić, Ebisilio, Ben i Marin - ne dozvoliti im da odu iz Zvezde!!!

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 13.12.2018
12:40

Ako sad nismo u poziciji da ne moramo da prodajemo kljucne igrace, onda necemo biti nikad. Trebalo bi samo da se rijesimo prekobrojnih i dodatna pojacanja na 'tanjim' pozicijama - stoper. Za mene, Borjan je kljucni igrac, dobar golman i lider odbrane. Imamo dosta igraca koji uopste ni ne dobijaju priliku, tako da mislim da je januar vise vrijeme za rasterecenje budzeta nego za prodaje. Probati vratiti Kafua i Stojiljkovica, Krsticic ce vjerovatno otici, mozda i Srnic i Milic koji su tu vec dugo... Jevtovic nije dobijao priliku nikako, sto je vise znak da mu Milojevic ne vjeruje nego ista drugo. Borjana, cetvorku u odbrani, Marina, Bena i mozda Pavkova - zadrzati po svaku cijenu.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 13.12.2018
17:07

Borjan, cetvorka u odbrani, Jovancic, Marin i Ben da se zadrze ako zelimo nesto sledece sezone, a da se prodaju Krsticic i Pavkov da uzmemo fine pare i da prodamo prekobrojne igrace poput Milica, Melega itd itd..

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 14.12.2018
10:53

Ne bih prodavao Pavkova jer nam treba takav igrac, on uvijek moze da udje, poremeti protivnicku ekipu i da preokrene utakmicu. Krsticic je za mene takodje jedan od kljucnih, ali njemu uskoro istice ugovor a imamo dosta dobrih igraca na njegovoj poziciji. Ponavljam, dobili smo mnoooogo vise novca nego u prethodne dvije godine zajedno, tako da vjerujem da ne moramo da prodamo nikoga ko nam treba.

avatar
Grb partizana 1997?
Thursday, 13.12.2018
18:01

Bez brige, bicemo jos jaci sledece sezone.

avatar
Südkurve München
Thursday, 13.12.2018
17:58

Jesi l' normalan ??? Sve prvotimce zadrzati, oni koji se nisu dokazali VAN

avatar
Südkurve München
Thursday, 13.12.2018
17:57

Gde Pavkov i Krsta da se prodaju????

avatar
Doktor Trax
Thursday, 13.12.2018
12:15

Borjana zadrzati ko ce nam golove davati.Causa uvalit kome i bocka ako je moguce ikako.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 13.12.2018
11:56

Sledece godine Zvezda ce imati biolji i mocniji tim, ako zadrzi kostur tima i dovede dva pojacanja.

avatar
НемојВрућВоде
Thursday, 13.12.2018
11:36

Милоје зна најбоље, Борјан мора остати јер даје сигурност и нема шансе да нађемо такву замјену, Јованчић и Марин такође не смију нигдје. Кафуа одмах вратити назад, Родића бих продао иако га онако готивим. Продај шта мораш али не дирај костур екипе!

avatar
Srpska Bosna
Thursday, 13.12.2018
10:41

Ne damu Gisku komandanta za ovog neproverenog i neubedljivog Milunovica!Borjanu prazan cek da sam upise platu,boljeg necemo naci!