Spremaju se bolne odluke u Partizanu!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 07. decembar 2019.

  • 18:53

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Izgleda da će biti i nekih neočekivanih promena tokom zime.

Spremaju se bolne odluke u Partizanu!
Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Prilično otvoreno i iskreno govorio je danas trener Partizana u susretu sa novinarima pred sutrašnju utakmicu protiv Rada na Banjici (nedelja, 13:30h).

Milošević je tom prilikom progovorio i o svom statusu i o svojim planovima kada je Partizan u pitanju, ali je najavio i da će, kao i letos, biti određenih rezova u ekipi.

''Proces stvaranja ekipe podrazumeva i bolne odluke. Posle šest meseci su stvari još jasnije. U skladu s tim moraćemo da biramo igrače. O profilu igrača koji mogu da ispune te principe.

Mi smo već uradili takvu bolnu stvar sa velikim brojem igrača i sigurno je da će takvih stvari biti i ubuduće. Tu se ne radi o kažnjavanju, jednostavno morate da izaberete ono što može da donese boljitak'', objašnjava Milošević.

Navijače Partizana najviše zanima šta se, zapravo, događa sa crno-belima u poslednje vreme, kada sjajan utisak ''uspeju'' potpuno da upropaste. Pogotovo je to bilo izraženo u Hagu protiv AZ Alkmara.

''Poprilično smo umorni svi. Mislim da je ekipa blizu neke granice, to smo videli u poslednjoj utakmici, a u dobroj meri će se dosta toga vrednovati u ovim predstojećim utakmicama i pokušaćemo da podignemo ekipu da u ove tri utakmice izgledamo koliko-toliko dobro, jer su sve rezerve na donjoj granici.

Najveći razlog je umor iz kog dolazi do pada koncentracije. Kada dođe do umora, pada agresija u našoj igri, onda pada i koncentracija. Za sada nismo uspeli da nađemo način kako da to izbegnemo.

Krivica je uvek moja i odgovornost, ali ovo što ću sledeće reći neće biti kritika prema igračima, ali veliki broj individualnih grešaka je nešto o čemu moramo da razmišljamo. To je opet stvar koncentracije.

Mi smo ekipa koja je u razvoju i procesu stvaranja, pa je s te strane sve ovo i razumljivo'',
objašnjava Milošević.

Međutim, nije ni to sve, ima još problema.

''Postoji još uvek problem u ekipi kada je u pitanju zajedništvo na terenu. To je zajedničko funkcionisanje i prepoznavanje situacija.  Nemoguće je predvideti sve. U situacijama koje se ne mogu predvideti, tu dolazimo do snalažljivosti pojedinca ili grupe. I to je ono što još uvek nemamo.

Suviše je mali period da se ekipa prepoznaje na terenu, bez obzira na naše instrukcije sa klupe'',
smatra trener Partizana.

Kaže da sada nije ljut na svoje igrače, već mu ih je žao zbog načina na koji su ispustili prednost u mečevima sa AZ-om i Napretkom.

''Ljut sam bio posle Javora, sad mi ih je više žao. Nemam ljutnju ni posle Haga, ni sada posle Napretka. Kada sam ljut, ja to kažem'', kaže Milošević.

Ekipu Rada poštuje i veruje da će i ''građevinari'' učiniti sve da se i oni pridruže ekipama koje su ove sezone iznenadile Partizan.

''Imaju dosta iskusnih igrača koje poznajem i koji mogu da naprave problem bilo kome. Rad jeste u teškoj situaciji, ali su s druge strane naučili da preživljavaju, kada je teško. Sa te strane nas sigurno čeka spreman protivnik za borbu. I oni imaju pravo da veruju da i oni mogu da nas iznenade, posle svega što se dogodilo u meču sa Napretkom'', upozorava Milošević.

Bivši fudbaler Rada Aleksandar Lutovac će, po svemu sudeći sutra biti siguran starter, jer je desni bek Nemanja Miletić povređen.

''Zamena će biti Lutovac u ovim poslednjim utakmicama. Mi ga pripremamo kroz treninge, ali to nije lako. U zavisnosti od situacije sa Nemanjom Miletićem, onda ćemo videti generalno šta ćemo da radimo. Imamo poverenje u njega, a greške se njemu najviše mogu oprostiti, s obzirom da se tek navikava'', zaključio je Milošević.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari