Sprema se postupak - Derbi na "Karađorđu" narušio regularnost takmičenja?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.04.2019.
09:24
Izvor: Sportske.net

Superligaš iz Novog Sada izvesno će se suočiti sa kaznom zbog dešavanja na derbi meču sa Partizanom.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Arhivirane su utakmice 30. kola od strane klubova koji su ih odigrali, ali daleko od toga da se više ne priča o onome što se dešavalo za vikend.

Najveća prašina podigla se zbog dešavanja u Novom Sadu gde su snage odmerili fudbaleri Vojvodine i Partizana. Utakmica je najpre kasnila sa početkom, a zatim je u toku meča došlo do prekida zbog čega je nadoknada trajala više od 15 minuta.

Direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović pozabaviće se utakmicom u Novom Sadu nakon što dobije izveštaj delegata, a posla će biti i za Disciplinsku komisiju FSS.

Partizan će odgovarati zbog ponašanja navijača pred "disciplincima", ali i Vojvodini preti kazna zbog narušavanja regularnosti takmičenja.

"Sve utakmice su počele na vreme, osim one u Novom Sadu. Vojvodina je petominutnim kašnjenjem mogla da naruši regularnost takmičenja", objašnjava Bulatović za "Žurnal".

Mnogi su smatrali da je utakmica u Novom Sadu kasnila na zahtev nosioca TV prava, ali Bulatović tvrdi da to nije slučaj.

"Svi su bili u tunelu i spremni za utakmicu, televizija, igrači Partizana, sudije, tako da opravdanje sa TV Arenom nije tačno", tvrdi Bulatović.

Što se tiče prekida utakmice i velike nadoknade, Bulatović tvrdi da je tu sve urađeno po propisima i da nema povrede Propozicija takmičenja.

Elemenata za prijavu ima, tako da ćemo u danima pred nama videti na koji način će Vojvodina odgovarati zbog narušavanja regularnosti takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RašaNoviSad
Friday, 12.04.2019
07:53

u normalnim državama tribina sa huliganima bi bila ispražnjena , ali uvek postoji ali. Naša narodna policija nije sposobna da ih nakon toga sprovede doŽ stanice i pošalje tamo odakle su došli ili još bolje dai lepo sve smesti u zatvor. Jednostavnije je okriviti klubove za gluposti i uskoro će svi zaboraviti šta se dešavalo

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 11.04.2019
22:53

Sigurno nije zbog nasih fudbalera.

Nije u skladu sa uslovima korišćenja

avatar
Tuesday, 09.04.2019
15:11

Koliko znam, utakmica je prekinuta zbog pevanja pesme "Pola Mađar pola ustaša". Tako da su direktni krivci za ovo navijači Partizana. A da se ja pitam utakmica bi se prekinula i dosudila 3:0 u korist Vojvodine. Ne zato što mrzim Partizan, nego zbog ovoga - Ako mi sebi dozvolimo, da Srbe u Vojvodini nazovamo Mađarima i ustašama, Srbe u HR isto ustašama, Srbe u Bosni "Bosanćerosima" onda neka nas ne čudi zašto nam se sve ovo dešava i u sportu i u politici. Još da počnu Srbe na Kosovu da zovu Albancima i da cirkus će biti kompletan.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 09.04.2019
17:34
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 09.04.2019
14:41

Kod prekida utakmice nisu postovane propozicije takmicenja. Po pravilniku FSS ako na jednoj utakmici dodje do prekida, a isti traje vise od petnaest minuta utakmica se prekida i konacnu odluku donose nadlezni organi kad se utvrdi zbog cije greske je doslo do prekida. Koliko znam prekid u Novom Sadu je trajao 16 minuta. A sto se tice kasnjenja utakmice po istom tom pravilniku je dozvoljen pocetak utakmice sa maksimalnim zakasnjenjem od pet minuta. FSS cini poslednje napore da partizan ove godine ne ostane bez Evrope.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 09.04.2019
17:35

Nismo se mi povukli sa terena nego ih je sudija sve odveo, u tome je razlika.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 10.04.2019
16:32

A zbog cega je sudija prekinuo utakmicu.

avatar
carbone
Tuesday, 09.04.2019
11:00

Oba kluba u cetvrtu ligu poslati zbog namestaljke...sve se cekao rezultat koji odgovara Vojvodini..ili 3 za 3...Vosa daje Partizanu bodove u zadnjem kolu, zivi bili pa videli..