Sprema li Zvezda košarkaški scenario Partizanu, ili ćemo gledati ''Povratak otpisanih''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.04.2019.
18:05
Izvor: Sportske.net

Sad konačno znamo definitivan termin 160. večitog derbija, pitanje je hoće li odnos snaga na terenu biti sličan kao u prethodna dva ove sezone.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Posle kraćih nedoumica i kontradiktornih informacija koje su se juče pojavljivale u javnosti, danas je i definitivno potvrđeno da će se naredni, 160. večiti derbi odigrati 25. aprila na stadionu ''Rajko Mitić'', u trećem kolu plej-ofa.

Baš kao i u prethodna dva ove sezone, Crvena zvezda će i ovoga puta biti u ulozi favorita, iako se nebrojeno puta, decenijama unazad, pokazalo da to ništa ne mora da znači kada je ishod derbija u pitanju.

Videli smo to i ove sezone u kojoj Zvezda dominira na domaćoj sceni, u kojoj je ostvarila najbolje rezultate u Evropi još od Barija 1991, a Partizan za to vreme prolazi kroz prilično težak krizni period.

I jesenas u Humskoj, kao i nedavno na ''Marakani'', Partizan je uspevao da povede, a Zvezda je dolazila do remija - oba meča završena su rezultatom 1:1.

To neodoljivo podseća i na ovosezonske košarkaške dvoboje Zvezde i Partizana, u kojima su crveno-beli takođe bili u ulozi favorita, jer su tokom ligaškog dela sezone ABA lige dominirali i dugo bili neporaženi, dok je Partizan u hodu menjao ekipu, pokušavajući da podigne svoj nivo kvaliteta.

Ipak, crno-beli su najpre osvojili Kup Koraća u dramatičnom finalu protiv Zvezde, a onda su odigrali još tri utakmice koje su završavane ''na jednu loptu'', uz mnogo drame i neizvesnosti.

Delovalo je da je Partizan našao način kako da se suprotstavi favorizovanoj Zvezdi, da postaje čak i ravnopravan po kvalitetu, ali kada se očekivao možda i najuzbudljiviji dvoboj ove sezone, u majstorici polufinala plej-ofa, Zvezda se razgoropadila i deklasirala crno-bele (84:63) za plasman u finale plej-ofa.

Biće zanimljivo videti šta će se dešavati u predstojećem fudbalskom derbiju, može li Zvezda da uradi nešto slično njenim košarkašima u pomenutoj majstorici, ili će Partizan ponovo uspeti da prijatno iznenadi i da pokaže da je najjači kada mu je i najteže.

Podsetimo, u Partizanu su baš zahvaljujući tim dobrim igrama protiv Zvezde ove sezone, i dalje uvereni da imaju kvalitetan tim, bez obzira što su u mnogim drugim utakmicama ostvarili loš učinak, pogotovo ovog proleća, posle 159. večitog derbija i što za Zvezdom sada zaostaju čak 15 bodova i pored toga što su pred početak plej-ofa bodovi ''prepolovljeni''.

Da li su prethodna dva derbija pokazala realan odnos kvaliteta ekipa Crvene zvezde i Partizana? Odgovor na ovo pitanje biće mnogo jasniji posle narednog derbija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdan T
Wednesday, 10.04.2019
02:06

Zvezda je Partizanu veliki motiv, a sa druge strane nama je utakmica sa Partizanom samo još jedna utakmica u nizu.

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 09.04.2019
21:55

Звезда је по свим параметрима високо изнад партизана. Ја очекујем сигурну и високу победу Звезде.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 09.04.2019
19:51

Pre bih rekao da se sprema kosarkaski scenario od pre 8 godina, ali, dobro.

avatar
Doktor Trax
Wednesday, 10.04.2019
06:02

Pa ti si uvjek bio "realan i objektivan",nisam ni mislio da ce sada da bude drugacije

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 10.04.2019
13:35

Znaci da nisi razocaran? :-D