'Sportske' saznaju - Partizanu zbog "siće" prete tužbom Sudu u Lozani!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.12.2016.
20:21
Izvor: Sportske.net

Protiv fudbalskog kluba Partizan uskoro bi mogla da bude pokrenuta nova tužba pred Tribunalom za sportsku arbitražu u Lozani i to zbog minorne sume koju crno-beli duguju više od dve godine.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Slovenački internacionalac Branko Ilić napustio je fudbalski klub Partizan pre godinu i po dana ali u Humskoj još uvek nisu izmirili određene obaveze dogovorene u momentu kada je iskusni štoper potpisao ugovor sa crno-belima.

Kako "Sportske.net" saznaju, protiv fudbalskog kluba Partizan uskoro bi mogla da bude podneta tužba pred Tribunalom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) i to zbog sume od 20.000 evra koju crno-beli duguju menadžerskoj agenciji koja je posredovala kod trasfera Branka Ilića.

Nekadašnji štoper Betisa i Hapoela iz Tel Aviva stigao je u Humsku kao slobodan igrač ali se Partizan obavezao da će do kraja avgusta 2014. godine platiti 20.000 evra menadžerskoj agenciji "Jurkić Sport" iz Zagreba.

Kako dogovorena suma nije isplaćena na vreme, slučaj je u februaru preuzeo advokat Dražen Nikolić iz Bijeljine i tada je dogovoreno da novac bude isplaćen u tri rate do kraja septembra 2016. godine.

"Kako Jurkiću strpljenje ističe, to ću biti primoran da pokrenem postupak pred Tribunalom za sportsku arbitražu u Lozani, jer je njihova nadležnost ugovorna" izjavio je Nikolić za "Sportske.net".

Kako je naveo naš izvor, iz Humske nema nikakvih vesti još od jula tekuće godine i ukoliko Partizan nastavi da ignoriše svoje ugovorene obaveze verovatno će uslediti tužba pred Tribunalom za sportsku arbitražu u Lozani.

Verujemo ipak da u Humskoj neće sebe izlagati nepotrebnim troškovima i da će čitav slučaj biti rešen jednostavnom isplatom pomenute sume koja u fudbalskim okvirima nema veliku vrednost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Diablo
Saturday, 10.12.2016
13:24

Sramota da coveku ne plate tih za klubove smesnih 20 hiljada evra,a jos sramnije sto tu sumu dele u rate.Ljudi pa to je deseti deo Vazurine plate,on bi sam mogao da plati toj agenciji,bez da vade novac iz odavno osakacene klupske kase.

avatar
Anderton
Saturday, 10.12.2016
12:03

Branka su bez ikakve potrebe oterali iz kluba, iako je čovek igrao solidno, a i veliki je Partizanovac. I za to su uzeli lovu. Ono što je malo čudno da se provizija plaća, a igrač je došao DŽABE, i to hrvatskoj agenciji??? Koji su to kriminali više u pitanju to Bogotac ne može da razmrsi.

avatar
Saturday, 10.12.2016
01:32

Samo tuziti lopove i privatizacija da dodje.

avatar
paok
Friday, 09.12.2016
23:30

Stvarno sramota da se o ovolikoj sumi pise. Pa kako ih nije sramota da duguju te pare toliko vremena. Voleo bih samo da se neko obrati i kaze zasto nije placeno.

avatar
Saturday, 10.12.2016
01:47

I ne samo to nego su cak i podelili tu svotu u tri rate...

avatar
Petar Petar
Friday, 09.12.2016
23:06

Ovo je toliko sitna lova da ne kapiram zasto se i pominje? Jos vise ne kapiram da Partizan dolazi u situaciju da ga pominju zbog duga od 20000 evra? Ajde kad su cifre u pitanju ozbiljnije, ali ovo je smesno. I ne kapiram da je u poslednjih godinu, ili dve jedino Partizan ekipa o kojoj se pisu ovakve stvari, a dugovanja ovakvog tipa ima apsolutno svaka ekipa u nasoj ligi. Mozda jedino nema Cuka i Vozdovac, ostali sigurno.

avatar
Povratak kralja #47
Friday, 09.12.2016
21:50

Vučelić, Vazura i Vuletić su sposobni samo da se zahvaljuju. Kome sada zbog ovoga ide vaše hvala?