Sportifico proglasio tim sezone mladih fudbalera i fudbalerki

Autor: Pavle Knežević
subota 17.11.2018.
16:46
Izvor: Sportske.net

Sportska društvena mreža nastavila svoju sad već tradicionalnu akciju

Sportifico
Sportifico

Povezane vesti

Srpska društvena mreža za sportiste Sportifico proglasila je danas pobednike takmičenja tima talenatovanih fudbalera i fudbalerki sezone, a ceremonija dodele nagrada održana je na stadionu Čukaričkog, čijih je nekoliko prvotimaca podržalo mlade nade.

Sportifico je društvena mreža za sportiste, koji na njoj ostavljaju svoje biografije i druge podatke i skupljaju reakcije. Jedna od tih reakcija je i aplauz, a pobednici su ove godine skupili više od 260.000 aplauza.

Pritom, tokom mesec i po dana, koliko je trajalo takmičenje, ukupno je skupljeno oko 400.000 aplauza. Reč je o jedinstvenoj sportskoj reakciji, pomoću koje učesnici mogu da izbore mesto u Timu sezone. Formacija idealnog tima je 4-2-3-1, a pobednici su oni koji su na svojoj poziciji nadmašili konkurenciju po broju aplauza/glasova.

Pobednički sastav adidas Tim sezone je: golman - Goran Stojadinović, FK Jednota Šid, levi bek - Daniela Kuhut ŽFK Sloga Zemun, štoperi - Petar Ristić FK Brodarac Beograd, Sanja Vukobratović ŽFK Heroj Polet Beograd, desni bek - Sanja Savić ŽFK Heroj Polet Beograd, centralni vezni - Anđela Marković ŽFK Spartak Subotica, Aleksandra Grujić ŽFK Heroj Polet Beograd, levi spoljni - Hakija Račić FK Zlatar Nova Varoš, prednji vezni - Nikola Krivokapić FK Budućnost Podgorica, desni spoljni - Nenad Krivokapić FK Budućnost Podgorica, napadač - Jovana Radulović ŽFK Rad Beograd, trener - Dejan Ćosić FK Jednota Šid.

sportifico tim sezone

Posebna nagrada dodeljena je Luki Blagojeviću iz FK Jednota Šid koji nije uspeo da izbori mesto u Timu sezone na svojoj poziciji, ali je do kraja takmičenja imao najveći broj aplauza.

Osnivač Sportifica Miloš Erić rekao je da je takmičenje bilo uzbudljivo i da je interesovanje stalno raslo, ali da je sve proteklo u fer i sportskom duhu.

"Četvrt miliona aplauza nas je sve prijatno iznenadilo, što pokazuje da mladi i nedovoljno afirmisani fudbaleri izuzetno dobro prihvataju sportsku društvenu mrežu Sportifico, jer im pružaju mogućnost da pokažu svoje uspehe i rezultate na terenu, sportsku biografiju, i da se povežu sa drugim sportistima u Srbiji i regionu", rekao je Erić.

Takmičenje je specifično po tome jer više od pola tima čine žene, čak šest njih, dok su se u najboljih 11 našla i dva brata, Nenad i Nikola Krivokapić iz Crne Gore. Koordinatorka takmičenja Ruža Ilić objasnila je kako sve to funkcioniše.

"Mehanizam takmičenja je veoma jednostavan. Korisnici svoje statuse sa utakmica, uz ličnu statistiku, dele na društvenim mrežama, kao i sa svojim kontaktima. Klikom na link koji podele, otvara se sportska biografija u okviru koje svako aplauzom može da da glas, porodica, prijatelji, poznanici. Ta jednostavnost je i uticala na ovako dobre rezultate", rekla je Ilićeva, koja je i fudbalski sudija.

Podršku takmičenju dali su brojni asovi fudbala, među kojima se ističe legendarni as Dejan Stanković, zatim FK Čukarički, kao i neki popularni domaći jutjuberi (Ana Lazarević, Nikola Milošević Đota) gejmeri (Bogdan Lalović Serbian Games BL), Strahinja Ćalović (Aca Informacija), i drugi ljubitelji fudbala.

Sportifico podržava talentovane sportiste sa ciljem da im omogući da se što bolje predstave i na pravi način izgrade svoju karijeru. Mreža, na kojoj je zastupljeno više od 500 klubova iz oko 300 različitih gradova širom sveta, dostupna je putem besplatne iOS i Android aplikacije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke