Sporni detalji iz Humske - Da li je Vojvodina oštećena?

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 04. novembar 2018.

 • 22:26

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Nekoliko spornih situacija sa poslednje utakmice 15. kola Super lige Srbije. Najviše polemike oko (ne)dosuđenog penala.

Sporni detalji iz Humske - Da li je Vojvodina oštećena?
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Poslednja utakmica 15. kola Super lige Srbije ujedno je bila i derbi meč ove runde takmičenja. Partizan je golovima Rikarda Gomeša i Gabrijela Enakea savladao Vojvodinu, a odmah nakon utakmice obavljena je analiza spornih situacija iz Humske.

U emisiji "Pregled kola" na televiziji Arena sport izdvojene su tri situacije iz kaznenih prostora Vojvodine i Partizana. Prva koja je analizirana bila je ona iz 4. minuta kada je lopta pogodila u ruku igrača Vojvodine koji je uklizao i izblokirao udarac Rikarda Gomeša.

Stalni gost zadužen za analizu spornih situacija Igor Radojčić rekao je da u opisanoj situaciji penala nije bilo.

"Ne, zato što je igrač u padu i pokušava da izblokira udarac. To je ruka na koju se oslanja. Kada padne na zemlju ima pravo da se osloni i ukoliko ga lopta pogodi u tu ruku to onda nije prekršaj. Ispravna odluka", rekao je Radojčić.

Analizirane su još dve situacije. Sledeća je na red došla ona iz 29. minuta kada je Nemanja Milojević oborio Marka Jankovića u kaznenom prostoru, a sudija Danilo Grujić pokazao na belu tačku.

Da li je odluka bila ispravna?

"Jeste, kada igrač ima loptu ili pokušava da dođe do lopte i uđe ispred protivnika mali kontakt je dovoljan za prekršaj", objasnio je Radojčić.

Zanimljio je da nije bilo reči o tome da li je Danilo Grujić trebalo da pokaže i žuti karton Nemanji Milojeviću, jer bi u slučaju da je zaslužio javnu opomenu to bio drugi žuti karton i isključenje. Za analizu je bilo i utrčavanje igrača Partizana u kazneni prostor pre nego što je izvođač najstrože kazne dodirnuo loptu ali smo ostali uskraćeni i za taj komentar.

Za kraj je ostavljena situacija iz 41. minuta kada su u duelu bili Svetozar Marković i Nemanja Milojević. Sudija Grujić nije pokazao na belu tačku.

"Lopta je ostala u igrajućem prostoru. Moram da priznam da je ono što je uradio Marković neoprezno, podigao je ruke, ali smatram da ovo nije prekršaj", poručio je Radojčić.

Sudeći na osnovu rečenog, Danilo Grujić je odradio dobar posao u Humskoj, a Vojvodina nije oštećena.Analizirana je večeras i situacija sa utakmice Proleter - Crvena zvezda. Domaćinu je u završnici poništen gol zbog ofsajda Srđana Vujaklije koji je stajao ispred Zorana Popovića u momentu kada je njegov saigrač glavom šutirao ka golu.

"Videli smo po rekaciji trenera i igrača Proletera da nisu znali zašto je podignuta zastavica. Deluje sve čisto, ali položaj Vujaklije zaklanja vidno polje golmanu Popoviću i čak pravi pokret. Očigledan pokret koji utiče na mogućnost protivnika da igra loptom kažnjava se ofsajdom. Pretpostavljam da je u pitanju bio i timski rad, jako dobra odluka", rekao je Radojčić.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari