Sporni detalji iz Humske - Da li je Vojvodina oštećena?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.11.2018.
22:26
Izvor: Sportske.net

Nekoliko spornih situacija sa poslednje utakmice 15. kola Super lige Srbije. Najviše polemike oko (ne)dosuđenog penala.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Poslednja utakmica 15. kola Super lige Srbije ujedno je bila i derbi meč ove runde takmičenja. Partizan je golovima Rikarda Gomeša i Gabrijela Enakea savladao Vojvodinu, a odmah nakon utakmice obavljena je analiza spornih situacija iz Humske.

U emisiji "Pregled kola" na televiziji Arena sport izdvojene su tri situacije iz kaznenih prostora Vojvodine i Partizana. Prva koja je analizirana bila je ona iz 4. minuta kada je lopta pogodila u ruku igrača Vojvodine koji je uklizao i izblokirao udarac Rikarda Gomeša.

Stalni gost zadužen za analizu spornih situacija Igor Radojčić rekao je da u opisanoj situaciji penala nije bilo.

"Ne, zato što je igrač u padu i pokušava da izblokira udarac. To je ruka na koju se oslanja. Kada padne na zemlju ima pravo da se osloni i ukoliko ga lopta pogodi u tu ruku to onda nije prekršaj. Ispravna odluka", rekao je Radojčić.

Analizirane su još dve situacije. Sledeća je na red došla ona iz 29. minuta kada je Nemanja Milojević oborio Marka Jankovića u kaznenom prostoru, a sudija Danilo Grujić pokazao na belu tačku.

Da li je odluka bila ispravna?

"Jeste, kada igrač ima loptu ili pokušava da dođe do lopte i uđe ispred protivnika mali kontakt je dovoljan za prekršaj", objasnio je Radojčić.

Zanimljio je da nije bilo reči o tome da li je Danilo Grujić trebalo da pokaže i žuti karton Nemanji Milojeviću, jer bi u slučaju da je zaslužio javnu opomenu to bio drugi žuti karton i isključenje. Za analizu je bilo i utrčavanje igrača Partizana u kazneni prostor pre nego što je izvođač najstrože kazne dodirnuo loptu ali smo ostali uskraćeni i za taj komentar.

Za kraj je ostavljena situacija iz 41. minuta kada su u duelu bili Svetozar Marković i Nemanja Milojević. Sudija Grujić nije pokazao na belu tačku.

"Lopta je ostala u igrajućem prostoru. Moram da priznam da je ono što je uradio Marković neoprezno, podigao je ruke, ali smatram da ovo nije prekršaj", poručio je Radojčić.

Sudeći na osnovu rečenog, Danilo Grujić je odradio dobar posao u Humskoj, a Vojvodina nije oštećena.



Analizirana je večeras i situacija sa utakmice Proleter - Crvena zvezda. Domaćinu je u završnici poništen gol zbog ofsajda Srđana Vujaklije koji je stajao ispred Zorana Popovića u momentu kada je njegov saigrač glavom šutirao ka golu.

"Videli smo po rekaciji trenera i igrača Proletera da nisu znali zašto je podignuta zastavica. Deluje sve čisto, ali položaj Vujaklije zaklanja vidno polje golmanu Popoviću i čak pravi pokret. Očigledan pokret koji utiče na mogućnost protivnika da igra loptom kažnjava se ofsajdom. Pretpostavljam da je u pitanju bio i timski rad, jako dobra odluka", rekao je Radojčić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 05.11.2018
13:14

Markovic je oborio Milojevica rvackim zahvatom, ako nista zaustavio ga, i ne vidim kako to moze da ne bude penal. Sto se tice onog pada, to je bilo prilicno neprirodno i ta ruka je vjerovatno bila penal. Sve u svemu, mislim da je Partizan, recimo, mnogo bolje prosao sa sudjenjem nego Vosa.

avatar
Silent
Monday, 05.11.2018
07:39

Cist kao suza da nije sudija partizna bi odavno bio drugoligas

avatar
Nedeljko Panic
Tuesday, 06.11.2018
17:07

Pusta zelja lazni snovi moj silente.

avatar
Aleksandar Jovancevic
Monday, 05.11.2018
02:11

Nikakav penal nije ovo košarka pa da se svaki duel svira uostalom igrač vose se bacio jel je očekivao penal,kada bi se ovakve situacije svirale kao penal onda bi na svakoj utakmici bilo po 4-5 penala minimum.Ovo nije uopšte za diskusiju.

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 05.11.2018
01:26

Vojvodina nije ostecena samo je partizan je poguran do pobede.

avatar
ZubA
Monday, 05.11.2018
00:21

Uskraceni za ovaj, onaj komentar. Njegovo "misljenje" je da penala nije bilo hahah. Kakav profesionalac.

avatar
Monday, 05.11.2018
00:17

Jooj ova vojvodina se vecito zali nesto

avatar
DekiStankovic5
Monday, 05.11.2018
00:04

Po meni je penal samo ova ruka,I to cist penal,kakva je ovo prica ruka tako treba da stoji,ovaj Radojicic nije cist definitvno.Inace ako je svirao onaj za Partizan trebao je I ovaj za Vosu.

avatar
Man united
Tuesday, 06.11.2018
18:11

Напуцана рука није пенал, морам да те исправим. Само намера се гледа, не знам како то људи више не схвате.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 04.11.2018
23:37

Da li je Vojvodina oštećena? A u kojoj to situaciji bi ona mogla da bude oštešćena? Jedina sporna situacija je bacanje igrača Vojvodine u šesnaestercu Partizana koji je trebao da isključen pre toga zbog drugog žutog kartona kod skrivljenog penala. Što se tiče ove ruke napucana je, ali takvi ruke jedva živo sudije dočekaju da dosude kao penal za zvezdu. Zatim po kojim to pravilima nisu žuti kartoni đonom u članak protivnika i držanje za telo rukama i zatim povlačenje za dres takođe s leđa u kontinuiranom prekršaju koji traje par sekundi? To je crveni i za Saničanina. Partizan bi u normalnim uslovima suđenja verovatno napunio ovu Vojvodinu sa dva igrača manje. I posle će neko da uzima tu tabelu kao relevantnu nakon ovakvih skandaloznih odluka na štetu Partizana.

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 05.11.2018
00:22

Samo tako nastavite sa bezobraznim i bahatim komentarima zato ćete da patite još više,kako te nije sramota da kažeš da nije penal za Vojvodinu drži ga sa obe ruke,više je to penal nego ono što je sudio vama....karton mu nije dao jer je znao da je sudio nepostojeći penal i u pravu si za tabelu,da vam ne pomažu sudije ne bi bilo -13 već -25....

avatar
Südkurve München
Monday, 05.11.2018
10:45

Sad vam ne smeta sudac Danilo Grujic ???

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Sunday, 04.11.2018
23:36

Ponavlja se ono sto stalno potenciram, ako se i desi neka greska na stetu ekipe sa druge strane, skoro uvek cemo ili dati jos jedan gol ili cemo i mi biti osteceni. Jedini penal koji je mozda bio je taj zbog ruke pre loseg suta Djerleka, ova dva sigurno nisu bila. Proleterov gol je opravdano ponisten.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Monday, 05.11.2018
09:17

Прецизније речено, оправдано није признат:-D

avatar
zg partizan igokea
Sunday, 04.11.2018
23:32

Nije ostecena. Po pravilima FSS-a, dovoljno je samo da se popreko pogleda igrac partizana da se svira penal. Sve je regularno.

avatar
Znajsha
Monday, 05.11.2018
00:20

Kakav si ti amater

avatar
DeXy \'92
Monday, 05.11.2018
00:24

Ajde bre majmune ne lupaj,kako te nije sramota...nismo mi zvezda da dobijamo penale...ovo je prvi penal sviran u partizanovu korist ove sezone!