Spartak želi nastavak nestvarnog niza

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.04.2019.
09:46
Izvor: Sportske.net

Nisu uspeli fudbaleri Spartaka u nameri da se domognu plej-ofa, ali će kroz doigravanje za opstanak pokušati da dokažu da im je mesto bilo u gornjem domu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Domaći šampionat nastavlja se utakmicama 31. kola, a tabela je prošlog vikenda podeljena, pa ćemo do kraja sezone gledati doigravanje za titulu i izlazak u Evropu, odnosno za opstanak u Super ligi.

Fudbalerima Spartaka plej-of je izmakao zbog poraza koji je Partizan doživeo na "Karađorđu", pa će posle svega morati da se zadovolje doigravanjem za opstanak u ligi. Na startu plej-auta rival "Plavih golobova" biće ekipa koju su savladali u prethodnom kolu.

"U pet dana dva puta se sastajemo protiv FK Rad. Pobedili smo ih u prošlom susretu kada je bilo izuzetno teško i nezgodno zbog svih dešavanja na terenu.  Sastajemo se opet sa njima, a svi znamo koliko je teško pobediti istog rivala dva puta u kratkom vremenskom periodu, pogoto što se Rad pokazao kao izuzetno kvalitetna ekipa", rekao je trener Spartaka Predrag Rogan.

Prošlog vikenda Spartak je uz dosta muke uspeo da savlada ekipu Rada. "Građevinarima" je presudio Dejan Kerkez u 67. minutu.

"Ovo će biti sasvim jedna druga utakmica, mi smo u u prošlom susretu bili  pod opterećenjem jer smo znali da nas pobeda možda vodi u plej-of. Sada je nova situacija, gde će moji igrači biti rasterećeniji i očekujem da pokažu da su se sa pravom nadali igranju u plej-ofu", dodao je Rogan.

Subotičani su u neverovatnoj seriji od šest uzastopnih pobeda što je apsolutni rekord ovog kluba kada se gledaju mečevi u najkvalitetnijem rangu takmičenja.

"Rekao sam i ranije, sport uvek pruža mogućnost da se pokažete i potvrdite, mi to želimo u sutrašnjoj utakmici, da se vidi sa kakvim potencijalom i kvalitetom Spartak raspolaže", zaključio je trener Spartaka.

Utakmica 31. kola između Spartaka i Rada igra se danas od 17 časova na "Gradskom stadionu" u Subotici. Direktan prenos obezbeđen je na prvom programu TV Arena sport.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke