Spartak piše istoriju

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 16.10.2017.
18:47
Izvor: Sportske.net

Fantastičan start sezone superligaša iz Subotice. Padaju rekordi u domaćim i evropskim okvirima.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Hit jesenjeg dela sezone domaćeg fudbalskog prvenstva svakako je ekipa subotičkog Spartaka koja se nakon dvanaest odigranih utakmica kotira na visokoj četvrtoj poziciji sa samo dva boda manje u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Ekipa Aleksandra Veselinovića za vikend je upisala novi trijumf, sedmi u jesenjem delu sezone, a osmi ukoliko se računa i jedna pobeda u nacionalnom Kupu na gostovanju Poletu u Zubinom Potoku.

Trijumfom na gostovanju Radu u okviru 13. kola Super lige Srbije "Plavi Golubovi" su izjednačili klupski rekord sa 25 osvojenih bodova u jednoj polusezoni.

Najbolji učinak Spartak je imao u takmičarskoj 2011/12 kada je na čelu stručnog štaba bio Zoran Njeguš i kada je za polusezonu osvojeno 25 bodova.

Ukoliko računamo ligaški deo prvenstva, Spartak do kraja polusezone treba da odigra još tri meča što znači da će pasti i novi klupski rekord za šta je potreban još barem jedan bod iz duela sa Čukaričkim, Radnikom i Crvenom zvezdom.

Raduje još jedan podatak koji se tiče same ekipe, odnosno činjenice da Spartak ima šesti najmlađi tim u Evropi sa prosekom godina 23,10 što znači da se dobri rezultati prave sa izuzetno mladim timom.

Sve navedeno može samo da godi ljubiteljima fudbala u Subitici, a ostaje nada da će Spartak uspeti da zadrži kontinuitet dobrih igara i da do zimske pauze ostane u vrhu tabele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 16.10.2017
20:50

aj da naprave neki iskorak pa malo stadion da dovedu u red...ono sad je ruglo

avatar
Čeki
Monday, 16.10.2017
19:23

Jos plus kakvi su im talenti u omladinskoj skoli, imaju cemu da se nadaju