Spartak frapiran saopštenjem FSS: ''Loša terminologija nanosi nam štetu''

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.03.2016.
19:02
Izvor: Beta

Subotički Spartak saopštio je da je "frapiran" saopštenjem Fudbalskog saveza Srbije o tome da se "osnovano sumnja" da je taj klub namestio utakmicu protiv OFK Beograda, ocenviši da je greškom u terminologiji Subotičanima naneta velika nepravda.

fkspartak.com
fkspartak.com

Povezane vesti

FSS je ranije danas objavio da je dobio dopis od UEFA, u kome se navodi da postoji sumnja da je meč Spartak – OFK Beograd namešten.

"Frapirani smo saopštenjem koje se pojavilo u medijima, a koje je preuzeto sa zvaničnog sajta FSS. Kao bomba je odjeknula vest koja je unela nemire u svakog člana i pripadnika FK Spartak. Celokupna sportska javnost je danas obaveštena da je UEFA poslala dopis FSS-u u kome između ostalog navodi da 'postoji osnovana sumnja' da je meč...namešten", navodi se u saopštenju Spartaka.

Utakmica je odigrana prošlog vikenda i Spartak je pobedio sa 2:1, preokrenuvši rezultat od 0:1.

"Istina je nešto sasvim drugo. UEFA je u svojoj redovnoj proceduri, analizirajući kretanje kvota na pojedine mečeve, na tržištu kladionica, zatražila od FSS-a da ispita regularnost pomenutog meča, a to je bitno različito od informacije koju je administracija oficijelnog sajta FSS plasirala u javnost"
, naveo je Spartak.

"Ne postoji nikakva 'osnovana' sumnja, je kad se govori o 'osnovanoj'  sumnji onda se govori da već postoje i dokazi tih navoda. Bitnom greškom u terminologiji, u ovom trenutku ne znamo da li je namerna ili slučajna, našem klubu je naneta velika ljaga", piše u saopštenju.

Uprava Spartaka ocenila je da ne zna zašto se takvo saopštenje pojavili tokom "vanrednih napora...da se stabilizuje klub i napravi stabilan tim", kao i pokušaja da "golubovi" budu "prepoznatljiv predstavnik vojvodjanskog i srpskog fudbala".

"Refleksija prošlih dogadjaja, kada smo neosnovano kažnjeni oduzimanjem bodova izgleda da se nastavlja. S pravom se pitamo kome to smeta Spartak? Da li to Spartak postaje moneta za potkusurivanje, nekih, tuđih interesa fudbalskog sveta Srbije? A da pritom,niko i ničim, iz naše zajednice, nije deo toga",
piše u saopštenju.

Spartak se plasirao u polufinale Kupa Srbije, a u prvom meču je protiv Partizana u Beogradu odigrao 0:0.

"Da li možda dobri rezultati Spartaka u borbi za opstanak i u nacionalnom Kupu, nekome smetaju, pa su jedva dočekali da na ovaj način destabilizuju Klub i ponovo pokrenu hajku protiv Spartaka?...Ko to ima pravo da naše mlade igrače vređa i poništava njihove rezultate i trud? Da li je sportska javnost upoznata da su igrači dobili i vanredne premije za tu utakmicu? Da li to znači da zbog neosnovanog etiketiranja u prošlosti , sa kojim se još uvek nismo pomirili niti ćemo ikad, mi više ne smemo i ne treb da igramo sa OFK Beogradom?  Jer kakav god da bude ishod bićemo predmet tendencioznih saopštenja", navodi Spartak.Subotički prvoligaš pozvao je "sve relevantne institucije i fudbalske činioce koji se bave regularnošću takmičenja" da ispitaju sve navode sa pomenutim mečom."Spartak kao i uvek do sada, stoji na raspolaganju i u njegovom interesu je da se jednom za svagda prekine sa senzacionalizmima bilo koje vrste, i da se vratimo fudbalu kao najvažnijoj sporednoj stvari , jer fudbal je samo igra koja ne sme biti uprljana nikakvim i ničijim prljavim interesima", saopštio je Spartak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 18.03.2016
00:51

Čudo je šta je frustracija i zavist, posebno kad je takva situacija da šta god da uradiš ostaješ mali klub iz Beograda.

avatar
Friday, 18.03.2016
00:19

exexexex jooooooooooj sto su dobri a svi znamo da se u nasoj ligi namesta vise nego u ITALIJANSKOG,pa svaka druga utakmica je namestena i od pocetka sezone se zna ko ce uzeti titulu a ko kup,samo prosle god je bilo za PARTIZAN dupla kruna pa nas je zeznuo Cukaricki ali sve u svemu kod nas su namestanje utakmica svakodnevnica :D

avatar
REVOLT BUNT SPT AWTA
Thursday, 17.03.2016
22:26

Vi ste jedan gnusoban klub koji treba sto pre oterati u najnizi rang isto kao i jos neke klubove u Srbiji (sa) kojima predstavljate jadnu sluzincad

avatar
Me1919
Thursday, 17.03.2016
20:11

Odavno Spartak i OFK treba u 7 ligu.

avatar
Thursday, 17.03.2016
20:51

a doticna vladarka na tabeli sredjene lige onda u beton ligu treba!

avatar
Red Star
Friday, 18.03.2016
00:40

A gde bi ste vi onda zavrsili, muko moja? U ilovaca ligi?