SP U20 - Šta "Orliće" čeka u nokaut fazi?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.06.2015.
20:17
Izvor: Sportske.net

Nakon trijumfa nad Meksikom koji je "Orlićima" doneo istorijski plasman u 1/8 finala Mundijalita poslovično se okrećemo prognozama kada je eliminaciona faza u pitanju. U nedelju ujutru znaćemo ko nam je rival u osmini finala ali već sada možemo reći da na

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u osminu finala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu nakon što je u trećem kolu grupe "D" savladala Meksiko rezultatom 2:0.

Kao prvoplasirana iz grupe "D" selekcija Veljka Paunovića izbegla je duel sa Brazilom već u osmini finala pa se već sada mora konstatovati da su "Orlići" svojim kvalitetom zaslužili da im se žreb otvori sve do polufinala.

Premda još uvek ne znamo sa kime će "Orlići" ukrstiti koplja u osmini finala znamo ko su nam potencijalni rivali u četvrtfinalu.

Situacija je takva da reprezentacija Srbije u osmini finala može da se sastane sa trećeplasiranom ekipom iz grupe "E" ili "F" ali je problem što je u tim grupama još uvek sve otvoreno i što je broj kombinacija suviše veliki da bismo davali neke ozbiljnije prognoze.

Opcija je mnogo a neka najrealnija procena je da će Srbiji na megdan izaći selekcija Nigerije. Još neke od opcija su dueli sa Fidžijem ili Hondurasom ali treba sačekati nedelju ujutru kada će sve biti jasnije.

Bez obzira na to ko će nam biti rival u osmini finala Srbija će biti favorit a isto breme moraće da ponese ukoliko preskoči prvu prepreku u nokaut fazi.

"Orlići" se na putu ka finalu ukrštaju sa pobednikom duela Sjedinjene Američke Države - Kolumbija, dok bi projektovani rival u polufinalu bila selekcija Nemačke.

Da ne idemo predaleko, važno je koncentrisati se na prvu narednu utakmicu premda ne možemo da kažemo da nas ne raduje to što bismo u četvrtfinalu izbegli okršaj sa nekom od jačih selekcija kakve su Brazil, Portugal ili Nemačka.

Podsećamo da će duel osmine finala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu reprezentacija Srbije odigrati 10. juna od 06.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke