Šou Cigankova u Lvivu, može li Srbija da izbegne poraz? (POLUVREME)

Autor: Ivan Cvetković
petak 07.06.2019.
21:34
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" gube nakon prvih 45 minuta igre.

EPA-EFE/MYKOLA TYS
EPA-EFE/MYKOLA TYS

Povezane vesti

Nakon prvih 45 minuta u drugoj utakmici kvalifikacija za EURO 2020. godine, reprezentacija Srbije u Lvivu gubi protiv Ukrajine rezultatom 2:0.

Domaćin je od samog početka meča preuzeo kontrolu nad utakmicom i zagospodario terenom, ali su Srbi imali prvu ozbiljniju šansu prkeo Prijovića koji je u devetom minutu pogodio spoljni deo mreže.

Uzvratio je Cigankov na drugoj strani, ali veoma raspoloženi Prijović je ponovo pokušao da ugrozi gol Mikolenka koji je loptu odbio u korner nakon udarca napadača.

U jednom trenutku Jović je dobio udarac posle kornera, međutim ubrzo je nastavio meč.

Usledio je potom pravi horor za srpske reprezentativce, u roku od samo dva minuta uspeli su da prime dva gola i tako sebi otežaju posao pred nastavak meča.

Viktor Cigankov bio je koban po Dmitrovića prvo u 26, a potom i u 28. minutu kada je prelepim udarcem da distance zatresao mrežu, golove možete pogledati OVDE.

Milenković i Spajić su zaradili po žuti karton što je dodatno opterećenje po pulene Mladena Krstajića koji će morati da promeni nešto na poluvremenu kako bi izbegao poraz.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
United_forever
Friday, 07.06.2019
22:56

Dmitrovic ni kriv ni duzan primio 5 komada, e odbrano odbrano, Milenkovic tata mata u Violi, Tadic u Ajaxu, Jovic evo sad u Realu itd. Ovde nesto ne stima u savezu, trener i igraci nemaju veze sa tim, pa nemoguce je da u klubovima igraju top, a kad igraju za Srbiju kao neke babe(babe bi se uvredile)

avatar
RedDevil612989
Friday, 07.06.2019
21:53

Ne znas sta je veca sramota. Igra i rezultat ili rts sto ne moze da obezbedi prenos. Srecni ljudi na prvom a na drugom Francuska - Juzna Koreja (zenski fudbal).

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
17:31

Sto je najgore, igra je najveca sramota...

avatar
Колатерална Штета
Friday, 07.06.2019
21:53

Krstajić nije dobar selektor,ne zato sto ne zna da vodi reprezentaciju, nego zato sto je podlegao pritisku novinara i navijača jednog kluba. Prvo nakaradniji sastav u životu nisam video. 3 štopera nazad od kojih je jedan Kolarov, i baš tu gde igra Kolarov izbušili nas Ukrajinci. Mislim da će se ostvariti moje prethodno predviđanje i da od sledećeg saziva neće biti ni Mitrovića među reprezentativcima (nadam se da grešim), ukoliko Krstajić ostane selektor, jer ne verujem da je povređen, inače bi sedeo na tribinama, a ne na klupi za rezerve spreman da uđe u igru. Nadam se da će Jović bar nešto pokazati u drugom poluvremenu i da konačno skontam zašto je doveden u Real Madrid. A i Dmitrović loše brani danas. Dokaz je treći gol koji smo primili. Zato molim savez da smene Krstajića i dovedu nekoga ko će da pozove najbolje igrače u reprezentaciju...

avatar
magister
Friday, 07.06.2019
21:51

Nažalost, posle serije tekstova u kojima sam bio apsolutno na strani Krstajića, mogu da kažem da je sada zaista pao na ispitu. Nadao sam se da je ova postavka plod nekakve analize, ali posle ovakvog poluvremena mogu samo da kažem - loše, avanturistički, neozbiljno. Deluje kao nekakav ustupak kritičarima, a ne kao odluka posle promišljanja. Maksimović - sam u sredini, uz malu pomoć Ljajića, i uvek kašnjenje na levoj strani Kolarova (koji je odigrao kriminalno) i Kostića (koji je odigrao za stepen bolje od kriminalnog). Desno - velike muke Milenkovića da sam pokrije veliki prostor, uglavnom - bez uspeha i sa puno sreće da nismo i sa te strane primili neki gol. Jović u uobičajenoj pozi supernove, bljesnuo i sad i sam impresioniran sopstvenim uspehom. Ideja da se odigra sa trijom iz Frankfurta je sjajna, ali da igraju na svojim pozicijama, a onda bi Maksimović igrao desnog, a Gaćinović levog zadnjeg, ispred njih Ljajić, levo Tadić, a u špicu jedan centarfor (bilo koji od trojice, a zna se ko se već puno puta dokazao u reprezentaciji u teškim mečevima). Naravno, na desnom beku - Rukavina, i normalna odbrana, sa dva beka i dva stopera i dvojicom zadnjih veznih ispred, kojima bi pomagao Ljajić, a napred špic i Tadić. To smo igrali poslednjih godinu dana i imali uspeha. Onda je krenuo pritisak, zar da ne igra Jović, zašto ne igramo sa dva špica, dosta Rukavine (!!??) i rezultat je - 0 : 2, a krivac je - Krstajić. Ti isti, čiji je tim otprilike izveo, najviše će ga napadati. Ali, pošto nije izdržao pritisak - i nije za to mesto. Zamislite da tako vrše pritisak na Saleta Đorđevića, Žoca ili Pešića, ili na Antića, pa i na Muslina - baš bi ih bilo briga. Igrali bi šta su zamislili. Krstajić to nije uspeo i mora da snosi posledice, sve i da mu je Kokeza izdiktirao tim, jer to je osnovna stvar, odgovaraš, znači, donosiš odluke. Do sad su bile dobre, ovo jee katastrofa.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
17:39

Cekajte, dva beka, dva stopera, dva zadnja vezna, Ljajic, Tadic i spic? Tu Vam fali jedan igrac.

avatar
RealanNis
Friday, 07.06.2019
21:49

Trazili ste, gledajte. Jer nam je odbrana osim Milenkovica koji se trudi suplja, a sredina sve maneken do manekena(svaka cast za igru u klubovima ali u rep ne daju ni 20%toga sto daju za klub). Pravicemo Mitrovica od blata i moliti da igra, jer je decko od nicega stvarao golove dok se 10 igraca brani i jos vracao nazad stalno i pomagao u odbrani kod skok igre.

avatar
petar000
Friday, 07.06.2019
21:43

Tako je to kad se slusaju novinari i klinci po portalima koji fudbal poistovecuju sa igricama na kompjuteru i koji, sto kaze onaj Antic vranjanac nisu vrapce sa praga sutnuli. Krstajic je danas sastavio tim i taktiku za kakvim pene skoro svi sportski novinari evo vec godinu unazad. Otiso je tamo da da pet gola Ukrajini, a izgleda da cemo mi toliko primiti. Leva strana u odbrani ne postoji, centralni deo terena ne postoji, jednostavno, Maksimovic ne moze sam da igra tu. Imamo pet igraca u napadu, dva spica (beskorisna), dva spoljna koji nazad ne igraju (da ne pricam da ce Kostic noge da polomi kad mu je lopta u njima sam od sebe) i Tadica koji je jednostavno pogubljen u ovakvoj jurnjavi po terenu. Upravo igraci koji su sklonjeni iz prvog tima nam najvise fale veceras, Mitrovic, Rukavina i jedan centralni vezni koji nesto ume sa loptom uz Maksimovica koji je kvarisa i nista vise od toga, znaci Milivojevic, ili Lukic. Mi ovako ofanzivno mozemo da igramo tek kad naucimo sta je fudbal. Ovo je bilo izgubljeno pre nego su svirali himne.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
17:37

Ko je narucio onakvu formaciju? Dva spica da, ali, sve ostalo je katastrofa ziva. Da je Maksa kvarisa, ne bi dao gol Brazilu na onakav nacin, a bas to mu je jedna od glavnih karakteristika u igri, ti izleti i ubacivanje iz drugog plana...

avatar
petar000
Monday, 10.06.2019
16:14

Kako ko? Pa svi su penili kako trebamo da napadnemo svakog svim snagama jer "imamo najbolje napadace na svetu", makar to bio i Brazil.Godinu dana se zagovara igra sa Jovicem i Prijovicem u spicu, jer sa Mitrovicem je to tek nenormalnost. Rukavina je konstantno po svima promasio sport kojim se bavi i on je za veliku vecinu bio jedini problem u ekipi, a kada je on u ekipi taj deo terena je najsigurniji. Maksa osim tog ubacivanja koje je redje nego Halejeva kometa je prilicno hendikepiran igrac ako je sam na sredini. Ubacivao se on na tom prvenstvu, ali je imao Zdjelara iza sebe konstantno, kasnije Matica, Lukica. Kada se kreiraju napadi i kada treba malo zadrzati loptu u posedu mislim da je on najslabiji od svih pomenutih. Po meni, nama nista nije falilo u sistemu u kakvom smo igrali, narocito ako se taj sistem menja uz uslov da Kolarov bude stoper sto je totalna dubioza. Nema osnova igrati sa dva spica ako u ekipi imas Tadica koji je mnogo korisniji tu od nekog ko je klasican napdaca. Nebitno, ali ja sam znao po sastavu kada sam video da nece dobro zavrsiti po nas. Ne protiv Ukrajine, protiv neke ekipe koja nije toliko cvrsta mozda, ali ne protiv njih..

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
17:37

P.S. Inace, dao sam ti plus:-D

avatar
poljskikupanjac
Friday, 07.06.2019
21:41

mladene spasi srbiju i odlazi

avatar
Gogi-11
Friday, 07.06.2019
21:39

Kolarov kapiten... ima pravo da gresi hahaha tesko nama sa selektorom i izborom