Šok za Vojvodinu pred derbi sa Zvezdom! Partizanovo dete opet pogodilo!

Autor: Darko Mitrović
petak 06.11.2020.
19:56
Izvor: Sportske.net

Ništa od četvrte uzastopne pobede Vojvodine.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Četrnaesto kolo Linglong Superlige Srbije počelo je veoma zanimljivom i efikasnom utakmicom između Metalca i Vojvodine u Gornjem Milanovcu, gde je Vojvodina u finišu prokockala ubedljivu prednost od dva gola razlike - na kraju 3:3!

Vojvodina je dobro počela i već u 17. minutu je stigla do vodećeg gola preko snažnog napadača Momčila Mrkaića, koji je iz okreta savladao Puletića, za 0:1 na semaforu.

Vlalukin je deset minuta kasnije imao odličnu priliku za Metalac posle akcije Prestiža i Maksimovića, ali je Bralić glavom zaustavio tu loptu pred golom Vojvodine.

To je bila najava onoga što je usledilo šest minuta kasnije. Centrirao je odlični Prestiž sa desne strane, Saničanin kratko odbio loptu, koju je potom Katanić snažnim udarcem poslao u mrežu. Golman Vukliš je imao tu loptu na ruci, ali nije uspeo da je iskontroliše - 1:1.

Početkom drugog poluvremena Vojvodini je poništen gol zbog ofsajda, potom je i Mrkaić tražio penal, ali se sudija nije oglasio.

U 60. minutu sporna situacija u kaznenom prostoru Vojvodine, Prestiž je pokušao atraktivno, makazicama da uputi udarac na gol, ali Bralić je ispružio ruku i u startu neutralisao taj pokušaj. Sudija Simović nije video ništa sporno, ali će se i ova situacija svakako analizirati narednih dana.

Ipak, u 73. minutu Vojvodina je ponovo povela. Stefan Đorđević je centrirao za Mrkaića, on nije uspeo dobro da zahvati loptu, potom je usledio još jedan centaršut, ali ovoga puta Nemanja Čović se najbolje snalazi pored statične odbrane Metalca i šalje loptu u donji desni ugao gola domaćih - 1:2.

Pet minuta kasnije sve je rešeno. Još jedna akcija Vojvodine po levoj strani, ponovo Stefan Đorđević odlično centrira za Nemanju Čovića koji glavom loptu šalje na drugu stativu do potpuno usamljenog Đuričina, koji je imao vremena da sačeka golmana da padne na levu stranu, a da loptu rutinski pošalje u desnu za 1:3.

Ipak, nisu se Milanovčani predavali, trener Žarko Lazetić je izvršio nekoliko izmena, a jedna je odmah dala rezultat. Igrao se 84. minut, kada je Vlalukin centrirao sa desne strane, lopta je preletela Arambašića i došla do Antonijevića koji u pokušaju da šutira praktično asistira Arambašiću, Partizanovom fudbaleru na pozajmici u Metalcu, koji izbegava ofsajd i sa oko šest metara šalje loptu u mrežu - 2:3.

To je dalo dodatni elan domaćem timu, koji u nadoknadi vremena stiže do izjednačenja. Antonijević je ponovo uradio veliki posao, kao i Prestiž, napravili su pometnju u kaznenom prostoru Vojvodine, a Grbović je na kraju preciznim šutem savladao Vukliša - 3:3!

Vojvodina je tako propustila priliku da se bar na dva dana približi vodećoj Crvenoj zvezdi na tri boda razlike. U sledećem kolu Vojvodina će dočekati Zvezdu na svom ''Karađorđu''.
-
Baner
-  
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Friday, 06.11.2020
22:49

Ja napisao 29.10. da Vojvodina gubi bodove protiv Metalca i bio sam u pravu...

avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 06.11.2020
21:25

Металац помогао Звезди.