Šok za "Grobare" - Iliev otkrio ko odlazi u januaru!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 21. decembar 2017.

  • 09:30

  • Izvor: Sportske.net, politika.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan u intervjuu "Politici" otkrio detalje vezane za zimski prelazni rok. Dosta dobrih vesti za navijače, tu je i jedna loša.

Šok za
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Sportski sektor fudbalskog kluba Partizan pripremio je zimski prelazni rok i sada samo treba da počnu da se sklapaju kockice. Sportski direktor Ivica Iliev tvrdi da će angažovanje novih igrača zavisiti od odlazaka i progovorio o konkretnim imenima.

"Što se nas tiče, sve je spremno. S tim što nam mnoge stvari, kao i svake godine diktiraju odlasci. Poznato je da naši klubovi, među kojima i Partizan, praktično žive od prodaje igrača. Ukoliko bude dobre prodaje biće i dobre kupovine", objasnio je u intervjuu "Politici" Ivica Iliev.

Bivši fudbaler a sada funkcioner kluba iz Humske ocenio je 2017. godinu kao veoma uspešnu u rezultatskom smislu a potom se osvrnuo na konretne teme vezane za predstojeći prelazni rok.

Kakva je situacija sa Vladimirom Stojkovićem - ostaje ili ide?

"Ja sam po tom pitanju veliki optimista. Verujem da će Stojković i narednih šest meseci ostati na našem golu. Blizu smo dogovora", kaže Iliev.

Isto se ne može reći za Filipa Kljajića koji je još početkom sezone ispao iz kombinacije za tim i sada čeka na realizaciju transfera u jedan od grčkih klubova koji ga želi u svojim redovima.

Tu je još jedna vrlo važna informacija kada su u pitanju odlasci igrača. Partizan, sve su prilike, neće uspeti da zadrži Leandrea Tavambu koji je bio jedan od najvažnijih pojedinaca u timu tokom prethodnih šest meseci.

"Naš glavni cilj je da dovedemo iskusnog napadača, jer će Tavamba po svemu sudeći otići ove zime. Imamo nekoliko igrača koje pratimo, videćemo kada za to dođe vreme. Što se tiče ostalih igrača svi su u igri", rekao je Iliev.

Kao potencijalna pojačanja crno-belih pominjani su Radosav Petrović, Antonio Rukavina, Nikola Milenković, Đorđe Ivanović, Nikola Aksentijević, Dušan Jovančić...

"Petrović je stigao u Beograd i danas ćemo početi završne razgovore. Naravno, pri tom treba imati u vidu da je jedina mogućnost njegovog angažmana da nas pojača samo u narednih šest meseci, jer ima jak ugovor sa Sportingom", kaže sportski direktor crno-belih.

Šta je sa ostalima?

"Što se tiče Rukavine, tu je situacija daleko komplikovanija. Mislim da smo daleko od realizacije želje da ga dovedemo. Bio bih srećan da ubedimo Milenkovića da se vrati, jer bi puno značio našoj odbrani. Ivanović se nalazi u krugu od 15 potencijalnih pojačanja. Ali, mislim da smo daleko od toga da realizujemo taj ugovor. Puno je prepreka za to", zaključio je Ivica Iliev.

Zimski prelazni rok u Srbiji startuje 15. januara ali će klubovi do tada moći da rade na realizaciji svojih planova tako da nam ostaje da vidimo ko će u narednom periodu biti akcizijice aktuelnog šampiona Srbije.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari