Šok analiza - Dosuđivanje penala u Srbiji zavisi od rezultata na semaforu?!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 20. oktobar 2020.

  • 10:33

  • Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Još jedna analiza suđenja na 163. večitom derbiju koja je izazvala veliku pažnju. Najpre Zdravko Jokić, a sada i Rade Đurović.

Šok analiza - Dosuđivanje penala u Srbiji zavisi od rezultata na semaforu?!
Foto: © Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Da se najpre podsetimo kako je Zdravko Jokić osmah po završetku meča analizirao situaciju koja je prethodila penalu za Zvezdu.

''Mislim da je bio korner pre penala. Vidite kako se lopta diže posle udarca u list sa strane. Sudija je bio... evo ga Novak... on je bio na dva metra i odmah je pokazao rukom na korner. Uvek kad je nešto sporno, nema Bože pomozi, dolazi do...'', objasnio je Jokić na Areni Sport, a onda potvrdio da je sudija Novak Simović ispravno postupio i kod dosuđenog jedanaesterca.

''Lopta ide u pravcu i... povlačenje za dres. Jojić - vidi se da je igrao u Nemačkoj, prihvata odluku sudije. Povlačenje je bilo. Igrač pada unazad, ima igrača koji padaju unapred''.

A kako je sve ovo video još jedan nekadašnji sudija Rade Đurović?

On je svoju analizu izneo u razgovoru za ''Žurnal''. Zanimljivo, Đurović smatra da Simović verovatno NE BI dosudio penal za Zvezdu da je u tom trenutku na semaforu bio povoljniji rezultat za crveno-bele?!

''Deluje da Kataijeva lopta nije okrznula Smiljanića, iako je teoretski mogla, što se dobro ne vidi na TV snimku da bih tvrdio sa stopostotnom sigurnošću. Jojićev prekršaj, kad se izoluje, sve uslove ima za dosuđivanje kaznenog udarca. Šire gledano je već ozbiljan problem, s obzirom na istovremene i obostrane prekršaje nekoliko parova u istom prostoru.

Umesto da je pre udarca iz ugla opomenuo igrače u prekršaju i tad bi imao opravdanje za dosuđivanje penala, Simović je popustio pred značajem meča i Partizanovim vođstvom, nije pronašao njemu najubedljiviji duel i prekinuo igru.

Da je Zvezda vodila, ubeđen sam, svirao bi kontrafaul. Ovako, Jojić je najvidljivijim prekršajem pomogao da se opredeli za ovakvu sankciju'', objasnio je Đurović.

Za razliku od Zdravka Jokića, Đurović je prokomentarisao i duel Sanogo-Suma, posle kog je vezista Partizana hitno morao na VMA.

''Utakmica je bila u ranoj fazi, sudija se malo uplašio i njihov kontakt okarakterisao slučajnim'', smatra Đurović, koji je potom dodao i da je Ben trebalo da dobije žuti karton zbog udaranja Asana s leđa.

''Prekršaj nije bio klasičan, recimo nesportsko udaranje zbog svađe, već u punom sprintu prilikom ukrštanja pozicija i u želji za sputavanjem rivala da ostvari bolju poziciju. Žuti, nema šta'', rekao je Đurović i na kraju ocenio da je Sanogo prestrogo dobio drugi žuti karton u samom finišu meča.

''Skok je bio obostran, bez neopreznosti i bezobzirnosti. Neimanje dovoljne visine je iniciralo sudar glavama, otpozadi. Kao i drugi žuti, kraj utakmice i tenzija zbog čudnog penala'', izjavio je Đurović.
-
Baner
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari