Smiljanić: "Sami sebi 'zakuvamo'..."

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.05.2019.
13:05
Izvor: Sportske.net

Vezni fudbaler Partizana Milan Smiljanić nema objašnjenje za pad u igri koji se ekipi dogodio u završnici jučerašnje utakmice.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan je na natopljenom terenu juče uspeo da savlada Mladost i da napravi krupan korak ka plasmanu u kvalifkacije za Ligu Evrope.

"Kada smo zakoračili na teren bilo je apsolutno jasno da će igra biti veoma teška jer je kiša padala u naletima i nije bilo moguće ni na zagrevanju napraviti čistu pas igru", objašnjava Smiljanić.

Zbog stanja terena trpeo je plan igre dogovoren u svlačionici.

"Kada se takve stvari dese onda naravno postoji bojazan da li ćete moći da ispoštujete sve zadatke i dogovor iz svlačionice jer teren nalaže drugačije. Ali tada nema druge nego da tražite alternativna rešenja u pristupu igri i da krenete još jače što smo i uradili", kaže Smiljanić.

Partizan je pobedom preskočio Mladost i sada ima bod zaostatka za trećeplasiranim Čukaričkim.

"Zaista smo imali veliku želju da pobedimo jer smo posle poraza u prethodnom kolu došli na poziciju koja nam nije donosila put u Evropu i samim tim znamo da ovaj mikro ciklus moramo da dobijemo pod imperativ", ističe vezista crno-belih.

Pobeda je mogla da bude i ubedljivija, ali se na kraju strepelo za trijumf.

"Igrali smo dobro u prvom poluvremenu i onda u drugom uvek nešto padnemo i posle vođstva i prilike da sve rešimo 'zakuvamo' sami sebi. Ako me pitate kako nam u trenutku padne koncentracija i poklonimo uvek neki gol zaista ne znam, osim da smo vrlo svesni toga i da se trudimo da popravimo", kaže 'Lola'.

Mladost je juče do gola stigla pošto je lopta pogodila Svetozara Markovića i prevarila golmana Stojkovića.

"Kome god da se desi i kako god da se desi ne damo da nas dodatno poremeti već moramo kolektivno i da se podignemo posle pada kao što smo zajedno u pobedama", ističe Smiljanić.

Partizan će do kraja prvenstva odigrati još tri utakmice, a u Kupu bi mogao da nastupi na još dve.

"U ovim trenucima kada je vaźno da svaku utakmicu u plej-ofu pobedimo i spremamo se za polufinale Kupa Srbije imperativ je da mi kao tim budemo spremni sa što manje povreda i kartona", kaže Smiljanić.

On je u sredu teć peti put od početka sezone imao priliku da počne prvenstveni meč.

"O tome koliko volim Partizan i koliko se radujem svakoj pobedi, a tugujem posle poraza je izlišno pričati, a posebno sam srećan kada mogu da i svojom igrom doprinesem kreativnosti na terenu", završava 'Lola'.

Narednu utakmicu u Super ligi Partizan igra u nedelju protiv Napretka u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 04.05.2019
14:22

Istina je da posle poraza najvise od svih tuguje Smiljanic jer posle poraza u jednom derbiju niko nije plakao vise od njega.