"Slučaj Lalatović" - A gde je pečat?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.12.2015.
11:04
Izvor: Sportske.net

Na jednoj strani direktor Superlige i nadležni organi FSS zajedno sa Partizanom, na drugoj Nenad Lalatović i Vojvodina! Sve strane se pozivaju na pravilnik i govore istinu. Fali još samo Nišlija da uzvikne "A gde je pečat!?"

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Jedino oko čega nema dileme u "slučaju Lalatović" jeste da nam Superliga deluje kao seoska zadruga u kojoj se ne zna ko šta radi i kojim se pravilima rukovodi.

Reakpitulirajmo događaj!

Trener FK Vojvodina Nenad Lalatović kažnjen je zabranom obavljanja trenerske dužnosti u trajanju od tri meseca zbog neprimerenog ponašanja posle meča sa Radničkim iz Niša odigranog 1. novembra na stadionu "Čair".

Ako je Nenad Lalatović narušio pravilnik, a svi smo bili svedoci da jeste, postavlja se pitanje zašto Disciplinska komisija kaznu nije izrekla u nekom razumnom roku a ne više od mesec dana nakon što je prestup načinjen!?

Nakon što je kazna ipak izrečena, Nenad Lalatović je predvodio svoj tim u nacionalnom Kupu a ona je na derbi susretu 20. kola Superlige Srbije sedeo na klupi u Humskoj kao tehničko lice koje je klub samoinicijativno dopisao u protokol.

Dnevni list "Sport" preneo je u današnjem izdanju izgled papira na kojem su navedena tehnička lica FK Vojvodina za duel u Humskoj. Pored trenera Vidaka Bratića i Borisa Nađa prijavljeni su fizioterapeut Nemanja Mijić i ekonom Nemanja Jotanović, dok je ime Nenada Lalatovića naknadno dopisano štampanim ćiriličnim slovima.

Došlo se do toga da je Nenad Lalatović sedeo na klupi Vojvodine i predvodio svoju ekipu protiv Partizana zbog čega je direktor Superlige Vladimir Bulatović prijavio trenera Vojvodine i sam klub.

Kako navodi Bulatović, Žoze Murinjo nije čekao "goluba pismonošu" kada mu je lani bila izrečena kazna već je propustio utakmicu i izdržao sankciju. Predsednik Superlige ovde se poziva na "ozbiljan sistem" ali zaboravlja da je Disciplinskoj komisiji trebalo mesec dana da donese odluku.

Čelnici novosadskog Superligaša vode svoju priču! Tvrde da je odluka o kazni primljena u petak u 17 časova i pozivaju se na član 139 u kojem piše da odluke stupaju na snagu 24 sata nakon dostavljanja.

Predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović ističe da poštanski pečat predstavlja dokaz i tvrdi da je njegov klub strana koja govori istinu.

Fudbalski klub Partizan još uvek se nije zvanično oglasio ali bi to mogao da učini ukoliko na sastanku Sekretarijata bude donesena takva odluka. Darko Grubor je pozvao da se poštuju pravila kako liga ne bi izgubila smisao.

"Najbitnije je da su odreagovali nadležni organi i da se konačno uvede neki red, jer u suprotnom sve gubi smisao. Nadam se da ćemo od ovog slučaja tome stati na put i da će pravila biti jednaka za sve" istakao je Grubor.

Posle svega možemo samo da se vratimo na konstataciju sa početka teksta a to je da sistem ne funkcioniše, ili bar ne funkcioniše onako kako bi trebalo, jer da su stvari na svom mestu ne bi mogle da postoje tri istinite priče već činjenično stanje i poštovanje pravila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 08.12.2015
18:44

Ako grubor zeli da ista pravila vrede za sve, onda FSS mora da oduzme 4 boda i partizanu kao sto je oduzeo Spartaku. Kakvi licemeri.

avatar
i.sarajevo
Tuesday, 08.12.2015
18:01

niko ovde nije dosledan a svi su upravu jer pravilnik odnosno zakon u fss ima mnogo rupa,,,prvo da nema rupa kako je mogaosadasnji predsjednik fss biti u dvije fotelje zar to nije bio sukob interesa,,govorim bio je predsjednik jsd i ujedno fss,,,oni se pravdaju zaledio status u jsd takvu formulaciju pravilnika,,zaledio,,u svijetu jos nisam cuo,,,,,,,pa otuda trener borca prepucavao ses navijacima dase zna,kaznu dobija nakon mjesec u drugi klub,,,sad ispade da je kaznu zaradio u borcu ali radi administracije tu kaznu treba da plati vojvodina,,,pitanje dali je prije postao trener vose ili je dobio kaznu mnogo vazno,,,,drugo to s pecatom nepricajmo napamet dali je tacno da su odluku dobili u 17sati i da treba po zakonu proci 24satada bi bila punovazna i jos mnogo toga ....na racunfss jer ovo nije trenera greska nego fss ,,,da je kao sto reces murinjom ispad se desi u nedjelju organi zasijedaju u ponedjeljak odredi se kazna odmah i ponedjeljak popodne odmah stupa na snagu ,,,a kodnas sve ovo traje mjesec pai neke cinjenice vazne ljudi zaborave za mjesec sramota

avatar
DEATH TO THE NEDICIS
Tuesday, 08.12.2015
16:19

Nemojte da trazite tri boda na ovaj nacin! Zasto mi opet ne objavljujete?!

avatar
Tuesday, 08.12.2015
12:53

kako je Terza moga da dobije zabranu od 6 meseci pa je to sve lepo ignorisao , izivljavao se i smejao celoj naciji u lice ? ... ako moze on , koji je bezao od Interpola u SAD , moze i Lalatovic ... drzava banana