''Slučaj Andrija Živković'' - Katastrofa od ugovora?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.05.2015.
22:46
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Kako se sezona bliži kraju, Andrija Živković pruža sve bolje partije u ekipi Partizana, pogotovo od dolaska Zorana Milinkovića na mesto šefa struke. Ali, istovremeno su i sve manje šanse da ćemo ga naredne sezone gledati u crno-belom dresu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Takav epilog je, na izvestan način nagovestio i potpredsednik Partizana Milorad Vučelić, koji u izjavi ''Novostima'' tvrdi da aktuelna uprava kluba iz Humske malo toga može da učini kako bi zadržala vihornog vezistu u svojim redovima.

Razlog su, kako kaže Vučelić, ''katastrofalne'' odredbe Živkovićevog ugovora.

''To je svojevrsno klupko užasa, koje ćemo narednih dana pokušati da rasvetljavamo, kako bismo videli da li je moguće da ga zadržimo u Partizanu. Jasno je da je situacija daleko od dobre, jer klubu pripada samo 25 odsto od prodaje Živkovića'', objašnjava Vučelić.

Da sve bude teže, Živkoviću je ostala još samo jedna godina ugovora, a njegove dobre partije su uvećale interesovanje iz inostranstva, pa će zaista biti iznenađenje ako mladi reprezentativac ostane u Humskoj.

Doduše, moguć je i aranžman kakav je svojevremeno napravljen uoči odlaska Aleksandra Mitrovića u Anderleht, jer je tadašnji napadač crno-belih ostao u Partizanu do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

Ovih dana se dosta govori i da bi Ivan Šaponjić mogao Mitrovićevim stopama, ali je iz Humske već stigao demanti. Uprava Partizana tvrdi da je situacija sa Šaponjićem mnogo povoljnija, nego sa Živkovićem, pa tu ne bi trebalo da bude problema.

Naravno, razmišlja se i o potencijalnim pojačanjima, ali Vučelić ne želi oko toga da pravi euforiju, svestan još uvek teške finansijske situacije u klubu.

''Nije tajna da finansijski slabo stojimo. Skinuli smo oko milion i po evra duga, ali to je problem koji ne može da se reši preko noći. Hoćemo da napadnemo Ligu šampiona, to bi bilo super...'', zaključio je Vučelić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doki Daki
Tuesday, 19.05.2015
13:00

Cigani kažu, dok ste imali u košarci para, bili ste bolji, sada je obrnuto! Potpuno netačno, jer odakle Zvezdi dug od 17 miliona, ako nisu dovodjeni kvalitetni treneri i igrači, Pešić dva puta, Šakota, crnci, Rako čević, Gurović...Druga je priča što niste imali šta da prodate pa je dug rastao za razliku od Partizana čiji je dug danas 4 miliona. Država vam je odobrila reprogram i brisanje 90 posto duga pa je stvoren ovaj Čovićev privatni klub. To je cela istina. Evo u vaterpolu nema para i Partizan sa decom prvak. Vi ste najbolji sa velikim budžetom a to može svako.

avatar
Pes Pirot
Tuesday, 19.05.2015
12:05

Do juce pricali da ce dovesti sulejmanija i td a sad da nemaju 1,5 mil u kasi

avatar
Бранислав Вуковић
Monday, 18.05.2015
23:05

Ne vidim da gorbari pljuju po Vucicu i vlasti od kad im je u klub poslao svoje igrace,vucelica i slicne,koji vire iz one stvari premijeru ...sad je sve extra,titula regularna sve na mjestu .

avatar
The Real Man
Monday, 18.05.2015
23:40

Hoces da kazes da titula nije regularna?

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Tuesday, 19.05.2015
10:20
avatar
babaroga
Tuesday, 19.05.2015
08:03

Titula je cista ko suza

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 19.05.2015
00:31

Ne ,hoće da kaže da prošle godine nije bila.Ove godine su pogaženi kao jutarnja rosa.

avatar
Loris Karius
Monday, 18.05.2015
23:59

Hoćeš da kažeš da bi delije trebale da se požale na regularnost titule? Smešan si :D

avatar
baldekeita
Monday, 18.05.2015
22:58

Jesenas su neki ulazili u raspravu sa mnom kada sam rekao da Zivkovici nisu nista bolji od Pantica i naveo sam upravo ovih 25% kao argument,nazalost bio sam u pravu.Hvala prethodnoj garnituri na jos jednom katastrofalnom poslu i zeljno iscekujemo da vidimo ko jos ustvari nije nas igrac...