Sloboda pobedila - slavlje izostalo

  • Autor: Beta

  • 20. maj 2012.

  • 17:59

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Dosta uzbuđenja doneo je današnji meč na Karaburmi, Sloboda je na kraju slavila sa 1:0, ali ih je gol Oumarua za pobedu Vojvodine u Novom Sadu ipak ostavio praznih šaka kad je plasman u Evropu u pitanju.

Sloboda pobedila - slavlje izostalo
Foto: sloboda.rs
OFK Beograd: Lukač, Petković, Kecojević, Vasiljević, Rodić, Nikolić, Kolarević, Batioha, Mijić, Simić, Takač. Igrali su jos žeravica, Nenadović i Belić.

Sloboda Point: Božović, Vasilić, Marić, Vranjković, Randjelović, Beljić, Pejović, Gojković, Tiago, Kovačević, Omega.


OFK Beograd je krenuo od starta žestoko. Već na početku se prenela igra na polovinu gostiju i Romantičari osvajaju prvi korner u 4 minutu. Par minuta kasnije, golman gostiju Božović greši i daje priliku OFK Beogradu da iz prekida ugrozi njegov gol. Simić je pokušao sa 16 metara iskosa, ali od svega je samo lopta otišla u korner.

U 11 minutu šansa za goste, Beljić koristi grešku odbrane OFK Beograda i gosti uspevaju da savladaju Lukača.
 
Nastavili su Romantičari sa naletima, ali Užicani koji se bore za Evropu pokušavaju da ugroze gol Lukača. U 18 minutu Marić pokušava iz slobodnog udarca. I pored primljenog gola Romantičari napadaju, te se u šansama nalaze Rodić, Simić i Takač.

U 36-om minutu još jedna šansa za Romantičare. Nikolić je izveo korner, a glavom pored gola je šutirao mladi Lazarevčanin Vasiljević. I pored većeg broja prilika koje je stvorio tim OFK Beograda, Sloboda je sačuvala svoju mrežu.

Drugi deo igre je bolje otvorio OFK Beograd i težiste se prenelo na polovinu gostiju od samog starta, ali promena u uvodnim trenutcima nije bilo. U 49 minutu Simić je protutnjao po desnoj strani OFK Beograda, centrirao ka Nikoliću, ali ni veznjak Romantičara ne uspeva levom nogom da zatrese mrežu.

Samo 60 sekundi je prošlo do narednog uzbudjenja. Batioha je uklizao na 30 metara od gola gostiju, zaradio žuti karton, a sobzirom da je već imao jedan, glavni sudija mu je pokazao put u svlacionicu. 

U 60 minutu Žeravica menja Kolarevića. Pritisak Romantičara se nastavlja, napadi idu preko krila, ali bez uzbudjenja pred golom Božovića. Sloboda pokušava da napadne,ali bez pravih akcija koje mogu da ugroze gol Lukača, jer Kecojević i Vasiljević uspešno zatvaraju prilaze ka golu OFK Beograda.

Ono po čemu je OFK Beograd poznat, jesu mladi igrači. Simića je zamenio Nenadović, još jedan izdanak škole kluba sa Stare Karaburme. Tom prilikom je Uroš Nenadović zabeležio debi u dresu OFK Beograda.

U 75 minutu glavni sudija je isključio Branka Vukašinovića i Ljubišu Stamenkovića, trenere obe ekipe.

U 77 minutu, svi su videli loptu u golu. Maestralni Rodić je glavom spustio loptu ka Takaču, ali centarfor OFK Beograda je sa 7 metara šutirao direktno u prečku.

U 80 minutu je crveni karton dobio i pomoćni trener Slobode Vučković. Belić je ušao u igru umesto Mijića. Najmladjii debitant je pojačao napad OFK Beograda. žeravica se razigrao, a Nikolić i Rodić ponavljaju ono što su radili cele sezone.

Bombareder OFK Beograda je uputio dubinsku loptu ka šesnaestercu OFK Beograda, mladi reprezentativni levi bek je pokušao glavom, ali je lopta prohujala preko gola gostiju. Igrao se 85 minut.

Do kraja meča, OFK Beograd je pokušao dubinskim loptama da uposli svoje napadače, ali sve lopte su završavale u rukama golmana Božovića.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari