Slavljnik Bata ima jednu rođendansku želju i neće da njegovi igrači budu kao on

Autor: Pavle Knežević
petak 21.09.2018.
12:35
Izvor: Sportske.net

Mirković jedva čeka da počne derbi, za koji kaže da je veći i od torinskog i istanbulskog. Da mu je sada ona snaga, a ova pamet...

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Uzbuđenje i radost "večitog" derbija nisu mimoišli Zorana Mirkovića, a o rezultatskoj važnosti da ne govorimo. Trener ima jednu dilemu za tim, ali kaže da niko nije toliko pametan ili vidovit da može da predvidi kako će se utakmica odvijati.

"Nemam straha, doduše, danas je petak, možda bih preciznije mogao da kažem u nedelju. Radujem se derbiju, to su posebne utakmice, velike utakmice, igrao sam i torinski i istanbulski derbi, ali ovaj beogradski je zaista nešto posebno", rekao je Mirković.

Prošlo je skoro 15 godina od kada je Mirković bio učesnik derbija.

"Ovo je najveća utakmica u srpskom fudbalu, koja izaziva najveće interesovanje, budi najveće emocije i drago mi je što ponovo imam priliku da budem akter jedne takve utakmice.

Igramo protiv velikog protivnika, večitog protivnika, najvećeg rivala. Voleo bih da svi mi akteri, igrači na terenu, publika na terenu, mi na klupama, sudije, budemo dostojni te utakmice, da budemo na nivou ne utakmice
", rekao je Mirković.

Partizan teško i prima i daje golove, Zvezda ima fantastičnu odbranu, da li je izvesno da ćemo gledati tvrd meč ili ćemo možda gledati i goleadu?

"Ovo će biti 158. derbi i svaki je bio priča za sebe. Mi možemo da predvidimo mnoge stvari, ali sam tok utakmice - niko od nas nije toliko vidovit ili pametan. Svaki derbi je obilovao i agresijom i čvrstom igrom i taktičkim nadmudrivanjem i lepim momentima. Nadam se da će i ovaj derbi biti lepa priča", odgovara trener Partizana.

Partizan je u seriji od pet prvenstvenih pobeda, a u utakmici protiv Rada bilo je i slabih momenata, ali više dobrih. Da li se tim približava onome kako vi želite da igra?

"Moglo bi se tako reći. Ponavljam se stalno, nama treba kontinuitet dobrih igara. Mi imamo rezultate, ali što se tiče igre, može i mora mnogo bolje. Ovo je jedan veliki test, tako da se nadam da ćemo nastaviti dobru igru", rekao je Mirković.

Nešto više o Zvezdi...

"Zvezda ima izuzetan tim, učesnici su Lige šampiona, to nije mala stvar. U utakmici protiv Napolija su pokazali da su konkurentni u tom društvu. Izuzetno čvrsti i disciplinovani, a ubojiti napred, imaju vezne igrače, čvrstinu i dubinu", rekao je trener Partizana.

On je kazao da Zvezdin evropski meč od utorka i Partizanov prvenstveni u sredu neće uticati na kvalitet meča jer su oba tima imala dovoljno vremena da se odmore.

Da li biste prepustili Zvezdi utakmicu favorita?

"Ima neko nepisano pravilo da ne pobeđuje uvek ekipa koja je u tom momentu bolja ili favorizovana. Ako je tako, vrlo rado ću prepustiti Zvezdi ulogu favorita. Što se tiče utakmice, mislim da smo se vrlo dobro skautirali međusobno. Ako bude iznenađenja, to će biti sitni detalji. Što se tiče igre, mislim da se sve zna", rekao je Mirković.

Mirković neće moći da računa na duže vremena povređene Tošića i Šehovića, a i nema problema sa kartonima. Novinarima je rekao da ima samo jednu dilemu što se tiče tima, ali, naravno nije hteo da otkriva koju.

Novinari su pitali trenera da prokomentariše izbor sudije.

"Nemam komentar. Malopre kad sam rekao da bih voleo da svi budemo na visini zadatka, mislio sam i na njih. Bilo bi pogubno da bude neko od njih bude zvezda utakmice, a logično je da bude neko od igrača Partizana ili Zvezde", rekao je Mirković.

Tok konferencije za novinare bio je opušten, često i prožet smehom i opuštenim pitanjima. Jedno od njih je bilo da li bi više voleo da sada igra derbi ili da bude trener.

"Kad bih imao onu snagu, a ovu pamet, sigurno bih više voleo da igram", odgovorio je Mirković.

Vaša najdraža pobeda u derbijima?

"Svaka pobeda u derbiju je nenormalno slatka i draga, a i porazi su izuetno gorki i teški", odgovorio je Bata.

On je odigrao mnogo derbija, a često je umeo da pređe granicu i dobije kartone. Da li ćete zameriti nekom od svojih igrača ako se bude ponašao kao vi?

"Zameriću mu, naravno. Dosta pričamo o tim stvarima, bilo bi glupo da sami sebe desetkujemo tim stvarima. Nekad se čovek uči na svojim greškama, ali pametni se uče na tuđim", odgovorio je trener.

Mirkoviću je danas 47. rođendan, pa su ga novinari pitali šta bi voleo da dobije za rođendan.

"Popodne imamo trening, voleo bih da ne dobijem ništa od igrača, a bio bi lep poklon da mi u nedelju igrači poklone pobedu", rekao je Mirković.

"Večiti" derbi igra se u nedelju od 19 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Апис
Friday, 21.09.2018
12:54

Звезда јесте, тренутно, пар светлосних година испред Партизана. То је чињеница, али далеко од тога да ће бити ,,лаганини". Много битни фактори ће бити жеља за победом и, наравно, срећа. Обично, у оваквим утакмицама, екипа која више жели победу и која успостави контролу на средини терена, на крају и добије меч.

avatar
SvetskiSampion
Friday, 21.09.2018
19:46

Trebalo bi pustiti drugi tim jer su se ovi prvi previse opustili

avatar
ИступањеЈединоРешење
Friday, 21.09.2018
12:38

Srecan ti rodjendan!