Slaba Zvezda prekinula post, Despotović izrastao u junaka!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.11.2014.
19:52
Izvor: Sportske.net

Posle dva vezana kiksa, Crvena zvezda večeras savladala OFK Beograd na Marakani i prepolovila prednost Partizana, koji sutra gostuje u Novom Pazaru. Ipak, i jedni i drugi su večeras ostali dužni navijačima na Marakani.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

U slaboj fudbalskoj predstavi na Marakani, Crvena zvezda savladala OFK Beograd sa 2:1 i tako nastavila trku sa Partizanom za prvo mesto na tabeli.

Večerašnji meč je počeo najbolje moguće po ekipu Crvene zvezde. Posle samo minut i 17 sekundi igre, oni su iskoririli prvu priliku za gol i tako prekinuli golgeterski post iz prethodne dve utakmice protiv Čukaričkog i Radničkog iz Kragujevca.

Akcija crveno-belih tekla je po levoj strani, Pečnik je uputio odličan centaršut po zemlji ka Kataiju, koji nije oklevao i preciznim udarcem sa sedam metara poslao loptu u mrežu - 1:0!

Očekivalo se da će rano vođstvo dodatno podići samopouzdanje crveno-belima, ali i da će ''Romantičari'' pokušati da odgovore, međutim, Zvezda i OFK su nas u najvećem delu ovog meča ''častili'' monotonom igrom, bez pravog sadržaja.

Kad je prvo poluvreme u pitanju, beležimo samo dobar pokušaj Gajića iz 17. minuta, kada je odlično šutirao sa nekih 25 metara, ali je lopta prohujala iznad prečke Zvezdinog gola.

A u 25. minutu meča, pažnja svih prisutnih je bila usmerena ka svernoj tribini, gde su najvatrenije Zvezdine pristalice transparentom, bakljadom i velikom slikom Marka Ivkovića, još jednom odali poštu ubijenom drugu.

Što se tiče daljih dešavanja na terenu, potpuna monotonija je potrajala sve do 74. minuta, kada je prvu pravu akciju gostiju na ovoj utakmici u gol pretvorio mladi rezervista Duronjić. On je izbio sam ispred Rajkovića, savladao ga i vratio potpunu neizvesnost u ovaj meč - 1:1.

Međutim, ta neizvesnost je kratko trajala. Najpre je Pečnik imao veliku priliku u 77. minutu, kada se propisno obrukao, ali je četiri minuta kasnije, Zvezdin rezervista Đorđe Despotović uspeo da pronađe put do mreže golmana Čupića i reši pitanje pobednika - 2:1!

Sve večerašnje golove sa Marakane možete da pogledate OVDE.

Crvena zvezda: Rajković, Pavićević, Lazić, Jovanović, Antić, Grujić, Ristić, Lazović, Pečnik, Gavrić (Despotović od 54.), Katai (Bosančić od 64.).

OFK Beograd: Čupić, Aksentijević, Vasiljević, Dautović, Antonov, Alempijević, Gajić (Belaković od 76.), Jovanović (Duronjić od 66.), Paločević (Janković od 59.), Ješić, Andrić.

Dodajmo još i da je u još jednom večerašnjem meču, Borac u Čačku igrao nerešeno sa Voždovcem - 0:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke