SL - Zvezda se (po)igrala, sada sledi ono pravo!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.04.2019.
20:55
Izvor: Sportske.net

Trijumfom nad Proleterom fudbaleri Crvene zvezde stavili su tačku na preliminarni deo sezone koji završavaju na liderskoj poziciji.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Četvrtu sezonu za redom u Super ligi ćemo imati plej-of i plej-aut i četvrtu sezonu za redom Crvena zvezda ulazi u doigravanje kao prvoplasirani tim na tabeli.

Aktuelni šampion savladao je danas ekipu Proletera sa 4:0 (1:0) u poslednjem meču poslednjeg kola preliminarne faze domaćeg prvenstva, pa će sa četiri boda prednosti u odnosu na Radnički ući u završne borbe za titulu.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić (od 71' Gobeljić), Savić, Milunović, Rodić - Jovičić - Ben, Ivanić (od 82' Milijaš), Marin - Joveljić (od 71' Pavkov), Boaći;

Proleter: Elesin - Mitrović (od 78' Plavšić), Leandro, Lambulić, Tanasin - Ilić (od 66' Novaković), Govedarica (od 78' Bempah), Čolović, Čović, Stamenić - Vujaklija;

Rutinski su puleni Vladana Milojevića odradili danas posao na stadionu "Rajko Mitić". Prvo poluvreme postalo je zanimljivo tek u završnoj fazi, pošto je Ričmond Boaći u dva navrata opasno pretio gostima, a uspeo je i da postigne vodeći gol.

Domaći su u vođstvo došli deset minuta pre odlaska na odmor. Upotrebljiv centaršut Branka Jovičića iskoristio je Boaći koji glavom sprovodi loptu u mrežu i stiže do desetog prvenstvenog pogotka.

Drugo poluvreme donelo je rutinsko odrađivanje posla domaćeg tima. Proleter je bio potpuno bezopasan, a crveno-beli su staloženom igrom i posle nekoliko propuštenih prilika uspeli da prelome utakmicu u svoju korist.

Prvo je Marko Marin izveo minijaturu i prelepim lob udarcem iz kaznenog prostora duplirao prednost domaćih, a onda je golovima Mirka Ivanića i Ričmonda Boaćija Proleter potpuno dotučen.

Treba reći da je u drugom delu drugog poluvremena i oporavljeni Marko Gobeljić konačno zaigrao i odmah imao veliki udeo kod trećeg i četvrtog gola.

Na taj način crveno-beli su produžili svoj niz nepobedivosti i obezbedili četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički pred start plej-ofa.

Crvena zvezda je preliminarni deo prvenstva završila sa 84 osvojena boda, što znači da u plej-of ulazi sa 42 boda.

Na startu doigravanja ugostiće Radnički iz Niša, zatim gostuje Čukaričkom, a u 33. kolu igraće protiv Partizana od koga na startu plej-ofa ima 15 bodova više.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 08.04.2019
12:04

Napokon cemo u subotu u plej ofu na Marakani imati priliku da nakog jako dugog vremena odgledamo jedan pravi srpski derbi.

avatar
Sunday, 07.04.2019
23:15

30 bodova razlike....da li vas je bar malo sramota crno beli....vise crni...manje beli 😁

avatar
SvetskiSampion
Sunday, 07.04.2019
21:18

Marin objasnjava.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 07.04.2019
21:16

Lepo drugo poluvreme,lepi golovi.Prvo poluvreme katastrofa,ipak rutinski odradjen posao na kraju.Znam da ne igramo leprsavo,ali verujem da svi jedva cekaju da zavrse sezonu ovu dugu i uspesnu,da su im odmori preko potrebni.Jos malo da se izgura da se zgazi Radnicki i onda lagano posle i naravno DERBI i kup.

avatar
Südkurve München
Sunday, 07.04.2019
21:08

Marinu ne zaliti nista samo da produzi ugovor i zavrsi karijeru u Zvezdi

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 07.04.2019
21:05

Koja sramota od fudbala, ovako neozbiljno se ne igra ni u vrtiću kako je igrala zvezdina filijala, a Novica Anđelovski koji prekida šansu Proletera na 0:0 zbog još jedne lopte na terenu koja je na +50m od mesta događaja i koja uopšte ne utiče na igru koja se u tom slučaju ne prekida, pa kad nije dosudio prekršaj za Leandra koji je stao, a Joveljić mu tada uzeo loptu i dodao samom Boaćiju koji je amaterski završio napad. Pa sve golove zvezdini igrači dali samo sa 5-10m od gola, a to nisu jedine situacije, bilo je još takvih. Koja sramota!

avatar
Südkurve München
Sunday, 07.04.2019
21:02

Steta sto nije oboren rekord Miodraga Bozovica Grofa, ali kao da je oboren

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 07.04.2019
20:57

Доминација у сваком погледу.