SL - Zvezda 'kiksnula', Partizan odbio "čast"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.10.2016.
20:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da iskoriste kiks Crvene zvezde i smanje bodovni zaostatak za "večitim" rivalom pošto su u derbi susretu 13. kola Superlige remizirali sa niškim Radničkim na svom terenu.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Lider na tabeli dao je šansu Partizanu da pobedom nad Radničkim iz Niša smanji bodovni zaostatak ali su crno-beli odigrali nerešeno 1:1 (0:1) i tako propustili priliku da se dodatno približe "večitom" rivalu.

Golove pogledajte OVDE!

Partizan: Kljajić - Vulićević, Balažic, Ostojić, Miletić - Jevtović, Everton (od 12' Marjanović), A. Stevanović, Leonardo - Đurđić (od 68' Božinov), Đurđević (od 79' Ilić);

Radnički Niš: Bajić, Bulatović, Stojanović (od 17' Mitrović), Pavkov, Arsić, Petrović, Mrkić (od 85' Ignjatović), Stanojević, Jovanović (od 88' Apostolović), Stanković, Radivojević;

Prvo poluvreme derbi susreta 13. kola domaćeg šampionata odigranog na stadionu u Humskoj nije ispunilo očekivanja pošto su u prvi plan iskočile povrede Evertona Luiza i Saše Stojanovića umesto kvalitetne igre i golova.

Domaći sastav ostao je bez pomoći jednog od najboljih pojedinaca posle samo 5 minuta igre. Brazilac Everton Luiz povredio je skočni zglob leve noge pa je već u 12. minutu morao van terena.

Nepunih pet minuta nakon prinudne izmene koju je napravio Marko Nikolić isto je morao da učini i njegov kolega Milan Rastavac usled povrede najiskusnijeg igrača Saše Stojanovića. Bivši fudbaler Crvene zvezde požalio se na povredu lista.

Partizan je u prvom poluvremenu imao kontrolu nad igrom ali mu veći posed lopte nije doneo dovoljno dobre prilike za postizanje gola. Može se reći da je udarac Alena Stevanovića u završnici prvog dela i pokušaj Leonarda iz slobodnog udarca bilo nešto najbolje što su crno-beli uradili u prvih 45 minuta.

Gosti iz grada na Nišavi opredelili su se za čuvanje svog gola ali su i pored toga uspeli da stignu do gola zahvaljujući velikom kiksu golmana Partizana Filipa Kljajića. Jovanović je snažno šutirao iz slobodnog udarca, golman Partizana na kratko imao kontrolu nad loptom a potom je ispustio, pa je Milan Pavkov natrčao i smestio loptu u nebranjenu mrežu.

Bilo je to praktično sve vredno pomena u prvom poluvremenu, dok je drugi deo meča bio mnogo sadržajniji.

Domaćin nije mogao da poželi bolji početak drugog poluvremena. Nakon kornera u 48. minutu i uigrane akcije na prvu stativu lopta stiže do Nikole Đurđića koji u svom četrnaestom nastupu za Partizan postiže prvenac i poravnava rezultat na 1:1!

Nakon izjednačujućeg gola crno-beli prave veliki pritisak, stižu i do drugog gola preko Nikole Đurđića ali on biva opravdano poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao iskusni napadač.

Na isteku sat vremena igre stvara se velika gužva ispred gola gostujuće ekipe nakon prekida koji je izveo Saša Marjanović ali neko od odbrambenih igrača Radničkog glavom sa gol linije izbacuje loptu u polje.

Dvadeset minuta pre kraja Uroš Đurđević loše reaguje u situaciji kada je mogao da prosledi loptu Valeriju Božinovu pa Partizan propušta odličnu priliku da stigne do prednosti.

U periodu od 70. do 80. minuta dvojica štopera domaće ekipe Gregor Balažic i Bojan Ostojić glavom tuku ka golu posle kornera ali u prvoj situaciji lopta odlazi malo preko gola, dok je u drugom pokušaju golman Bajić bio dobro postavljen.

Do kraja utakmice Partizan nije uspeo da probije "bedem" pred golom gostujućeg tima a mogao je da kapitulira još jednom jer je Radnički imao nekoliko dobrih kontranapada koje na kraju nije realizovao.

Nakon šest prvenstvenih pobeda i jedne u Kupu Partizan beleži remi i to u momentu kada je imao priliku da se trijumfom približi "večitom" rivalu na superligaškoj tabeli.

Narednu utakmicu u Prvenstvu Partizan igra u gostima protiv Radnika iz Surdulice ali će pre toga izaći na megdan Žarkovu u okviru 1/8 finala Kupa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 23.10.2016
13:03

Voleo bih da proba: Stevanović (Kljajić) - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić (Bogosavac) - Everton, Jevtović (Kosović) - Stevanović, Leonardo, Mihajlović - Đurđević (Vlahović). Ako je povređen Everton, onda Kosović umesto njega. Možda bi protiv protivnika, protiv kojih je dovoljan jedan korpulentni stoper, mogao da proba s Miletićem uz Milenkovića, a s Bogosavcem na beku. Bogosavac i Mihajlović su bili najbolji tandem proleća.

avatar
magister
Sunday, 23.10.2016
12:57

Kljajić je po meni vrlo talentovan, ali ovaj kiks, plus neke neoprezne intervencije... mada, sjajno prati igru i stigne da spreči nešto što bi bila šansa da je branio golman zakucan za liniju. Plus, kako Balažic gradi igrača na koga pazi, kako stoperi grade golmanski prostor. Jevtović asistirao kod poslednja dva gola, igra veoma dobro u ovom tužnom timu, a i u onim boljim. Dobar mlad igrač sa velikim učinkom na terenu. U oba šesnaesterca dominira posle kornera, često preseca akcije, tečno prenosi lopte, skoro bez greške - zadnji vezni.

avatar
magister
Sunday, 23.10.2016
12:51

S leva na desno, s desna na levo, sporo, dosadno, pročitano. Jedine gol šanse kad neko probije po strani, Leonardovi prolazi i šutevi i prekidi. Božinov, penzioner, smisleniji od oba Đ. Trče levo desno, uklizavaju, zakucavaju se. Ne vidim da umeju da se izdvoje, da im se doda lopta. Oni se pribijaju uz protivnika. Igra sa zadnjim veznim, krilima i špicevima, bez igrača koji umeju da osmisle, da dodaju iznenadnu loptu - siromačna je i lako se čita. Po meni Saša Ilić ili Kosović bi dobro došli timu umesto jednog špica, možda i M. Janković, ali ne kao krilo, već, ako ume, da igra graditelja (bez okretanja, pipkanja lopte i zalamanja unazad bez smisla i efekta). Plus, Mihajlović takođe treba.

avatar
Anderton
Sunday, 23.10.2016
12:42

Odbio je čast genijalni Nikolić sa svojim izmenama. Dokle više Kljajić i Jevtović, Božinov????

avatar
Saturday, 22.10.2016
22:31

Ulazi Bozinov i momentalno sav pritisak prestaje...Da je Djurdjic ostao u igri onako napaljen i da je uz njega bio i Djurdjevic ratoboran sigurno bi dali makar jedan gol ovako...Pogresna je taktika izbacivati vidno napaljenog na gol igraca,jer do tog trenutka bilo je vidno da je uz Stevanovica naj angazovaniji u napadu na terenu Djurdjic,i njegova zamena nas je i kostala 3 boda!Svaka cast Bozinovu,ali on jednostavno nemoze da bude konstantno forsiran,pogotovo jer je sada evidento koliko se igra menja bez Djurdjica i sa njim (Bozinovim) u igri napadi i pritisak na protivnika jednostavno staju i sve se svodi na neupotrebljive nabacaje!A sto se Kljaica tice nema logike da on dobija prednost u odnosu na Stevanovica (koliki god da je zvezdas bolji je golman od Kljaica i mora da brani).

avatar
Petar Petar
Saturday, 22.10.2016
22:28

Generalno solidna partija Partizana. Jos jedna utakmica u kojoj nam protivnik nije napravio apsolutno nikakav problem, kad se setim samo prosle sezone gde je na svakih pet minuta bilo povuci potegni ispred naseg gola. Mislim da Marko treba da objasni nekolicini njih da su oni tu zbog Partizana, a ne da bi sebe promovisali. Previse danas igraca koji hoce da daju gol po svaku cenu, to nikad dobro ne ispadne. Previse brzganja u izglednim situacijama, ali dobro Radnicki je sasvim solidna ekipa i nisu se bas nesto naigrali. Falilo je da bolje koristimo neke situacije i da budemo manje sebicni i bila bi lagana pobeda. Golmana necu da komentarisem, znaci covek hvata gol aut i ostavlja zicer, umesto da je izbija na stranu, ako vec nije procenio kako treba. Kardinalna greska. Isto kao i potez Djurdjevica koji ni u ludilu ne zeli da napravi asistenciju nekom. Dobar je on, ali bi bio jos bolji da malo vise ceni saigrace. Slicno tako je i u reprezentaciji. Dobro, mlad je, naucice valjda.

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 22.10.2016
21:18

nije lose nereseno Sale rekorder Kljajic dobar skretnicar malo ima prblema sa slobodnjacim setite se Atletika Bilbao

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Saturday, 22.10.2016
21:15

Zbog cega Jovanovic nije bio (ni) u protokolu? Sve ostalo je 100 puta receno.

avatar
ZubA
Saturday, 22.10.2016
21:10

ahahahah nOno kada se protivnik ne sklanja ubici od igraca :D nSmesni ste :D

avatar
bojanb
Sunday, 23.10.2016
00:44

A vi ste duplo smesniji,cela igra vam se zasnivala ne jednom igracu,a on je otisao

avatar
Paki89
Saturday, 22.10.2016
21:05

Da mi je neko rekao da ce partizan da namesti utakmicu zbog zvezde ne bih mu verovao, hvala predsednice Vucelicu!!!

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 22.10.2016
21:05

Danas su Grobari provocirali nakon Zvezdinog remija al ja necu biti takav.Iskrene cestitke na osvojenom bodu.

avatar
Povratak kralja 43
Saturday, 22.10.2016
21:04

Treba da bude za nauk Nikoliću da treba da brani najbolji golman, a to svakako nije Kljajić. Jevtović sigurno nema mesto ni među 18 i sa njim u sastavu smo samo sa igračem manje na terenu. Božinov nije igrao ali je ušao pa smo na kraju u napadu umesto Đurđevića i Đurđića koji mogu i glavom da daju golove imali Božinova i Leonarda i centaršeteve sa bokova koji su naravno bili beskorisni, a kontre da sprečava i drži visoko odbranu je valjda trebao da radi Jevtović? Nigde logike ali i pored toga mogli smo da pobedimo da je Đurđević dodao Božinovu ili Stevanović znao da završi kontru.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 22.10.2016
21:04

Kljajicu budi covek, pa isceniraj povredu, ako drugacije Nikolic ne sme da te skloni sa gola.

avatar
Dragan Petrov
Saturday, 22.10.2016
21:03

Katastrofa, Zvezda barem na gostovanju a mi kod kuce ! Pod hitno menjati neke igrace !

avatar
Branislav
Saturday, 22.10.2016
23:14

Barem igrate bolje i sigurnije od nas...

avatar
Кун
Saturday, 22.10.2016
21:00

Alo, navijac Bilbaa, Junajteda i Partizana, 'de ti penal, pobeda...svejedno?! Hahahahaha