SL - Zemun silan na startu plej-auta

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.04.2018.
19:00
Izvor: Sportske.net

Superligaš iz Gornje Varoši upisao je ubedljiv trijumf na startu plej-auta.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Zemuna upisali su prvi trijumf u doigravanju za opstanak u Super ligi i praktično već na startu plej-auta pokazali da im nije mesto u nižem rangu.

Zemunci su na domaćem terenu savladali OFK Bačku rezultatom 3:0 (1:0) i potpuno zasluženo upisali prva tri boda u plej-aut fazi Super lige.

Prvu priliku na utakmici imala je gostujuća ekipa preko Varge, a nakon loše pozicione igre izabranika Milana Milanovića u defanzivnom delu. Varga je protrčao po levoj strani ali je bio previše blizu gol aut liniji tako da je kapiten Zemuna skratio ugao i loptu odbio u korner.

Već u dvadesetom minutu nova opasnost po gol domaćeg tima. Nikola Dimitrijević je prošao po desnoj strani i pokušao da pronađe nekog od saigrača na daljoj stativi ali mu je lopta prešla preko stopala i dobila čudnu putanju pa je završila na prečki.

Zemun je poveo već iz prog udarca ka protivničkom golu. Miljan Vukadinović je primio loptu na levoj strani, povukao je ka sredini terena i sa nekih dvadeset metara sjajno šutirao i postigao fantastičan gol!

Do odlaska na odmor domaći su nastavili da prete i stvaraju šanse, pre svega po levoj strani terena, ali pokušaji Đenića i Simića ipak nisu doveli do promene rezultata.

Drugo poluvreme bilo je sadržajnije od prvog tako da se nije dugo čekalo na novi gol. Domaćin utakmicu prelomio u 68. minutu posle kornera koji je izveo Nikola Petković. Iako nije najbolje "napao" loptu Nenad Cvetković je uspeo da je zahvati dovoljno dobro da bi ona završila u mreži.

Posle drugog gola Zemuna na terenu je postojala samo jedna ekipa. OFK Bačka nije uspevala da zbije redove pa ne čudi što je na 13 minuta pre kraja Miljan Vukadinović drugim golom na meču postavio konačan rezultat.

U samoj završnici Zemunci su imali priliku da postignu i četvrti gol, prevarili su odbranu OFK Bačke i dvojica igrača su krenula ka golu gostujuće ekipe ali je pomoćnik Novice Anđelovskog signalizirao ofsajd koji nije postojao.

Domaćin se svakako nije previše žalio zbog toga jer je uz tri postignuta gola upisao trijumf i tri boda koja mu garantuju ostanak na prvom mestu plej-aut tabele i nakon 31. kola.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke