SL - Voša i Malbašić nastavili niz

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.03.2017.
18:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri novosadske Vojvodine upisali su četvrtu uzastopnu pobedu u Superligi i nastavili poteru za "večitima". Filip Malbašić nastavio golgeterski niz i rešio meč u Čačku.

Beta/DraganGojić/Ev
Beta/DraganGojić/Ev

Povezane vesti

Superligaš iz Novog Sada upisao je treću uzastopnu pobedu u prolećnom delu sezone, a četvrtu ako računamo i trijumf u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata.

Vojvodina je na gostujućem terenu savladala čačanski Borac rezultatom 1:0 (1:0) i tako nastavila trku za šampionsku titulu sa beogradskim "večitima" koji se sastaju u subotu uveče.

Čovek odluke u Čačku bio je Filip Malbašić, strelac gola u 25. minutu koji se ispostavio pobedonosnim u utakmici na kojoj je viđeno dosta dobrih prilika.

Novosađani su u prvom poluvremenu prvi stigli do gola i prednosti, ali je Borac imao više izglednih prilika. Uroš Delić je u dva navrata bio na pragu postizanja gola, ali je golman Vojvodine Emil Rockov oba puta "čupao" loptu sa gol linije.

Vojvodina je do pobedonosnog gola stigla posle akcije koju je započeo i završio Filip Malbašić. Bivši fudbaler Rada i Partizana poslao je loptu na desni bok, odakle je upućen oštar centaršut po zemlji, a onda je Malbašić natrčao na odbijenu loptu i smestio je u protivničku mrežu.

Filip Malbašić je na taj način na petoj uzastopnoj utakmici uspeo da postigne makar jedan gol što ga bez sumnje čini igračem koji je najzaslužniji za potonje uspehe novosadskog superligaša.

Posle petnaest minuta igre u nastavku Aleksandar Paločević je bio u poziciji da duplira prednost gostujućeg tima, ali je usled velike doze sebičnosti propustio ukazanu priliku.

Borac je u drugom poluvremenu najozbiljnije zapretio samo minut nakon prilike u kojoj se našao Paločević, ali je Stefan Mihajlović iz mesta tukao pravo u golmana Rockova.

Novosađani su večerašnjim trijumfom upisali sedamnaesti trijumf u Superligi i izjednačili se sa drugoplasiranim Partizanom sa 64 bodova, dok je Borac vezao drugi uzastopni poraz pa ga do kraja sezone čeka velika borba za opstanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Friday, 03.03.2017
20:57

Bravo, crveno beli, od sutra drugoplasirani na tabeli Super Lige.