SL - 'Vatromet' na krovu, Spartak grabi ka Evropi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.12.2017.
18:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Spartaka ostvarili su jedanaesti trijumf u domaćem prvenstvu, pošto su u prvoj utakmici 21. kola Super lige slavili na gostovanju Voždovcu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Prva utakmica 21. kola Super lige Srbije odigrana je večeras na krovu TC "Stadion" u Beogradu gde su snage odmerile ekipe Voždovca i Spartaka. Bio je to duel trećeplasiranog i četvrtoplasiranog tima domaćeg prvenstva zbog čega je poneo zvanje derbija kola.

Utakmica je u potpunosti opravdala epitet derbija, Spartak je slavio rezultatom 3:2 (1:0) i tako nastavio pohod ka plasmanu u evropske kvalifikacije, a čini se da je najslabija kartika na "krovu" bio sudija Srđan Jovanović.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku terenske inicijative gostujućeg tima koji je prodorima po bokovima napravio velike probleme ekipi Ilije Stolice.

Spartak je poveo evrogolom Mileta Savkovića u 26. minutu ali treba reći da je samo zahvaljujući golmanu Zoranu Popoviću domaćin na odmor otišao sa samo jednim golom zaostatka.

Više puta su gosti ulazili u izgledne prilike i bili jako blizu drugog gola ali je Popović odličnim intervencijama uspevao da ostavi svoju ekipu u životu.

Voždovac je najbolju priliku za izjednačenje u prvom poluvremenu imao u 33. minutu preko Borka Duronjića koji je iz izgledne pozicije šutirao van okvira protivničkog gola.

Nastavak utakmice doneo je mnogo prilika na obe strane, četiri gola i nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka na koje bi prigovore mogla da ima poražena strana.

Već na startu drugog dela postalo je jasno da će Voždovac zaigrati dosta agresivnije ali je nakon samo šest minuta igre u drugom poluvremenu domaću ekipu presekao penal koji je sudija Jovanović pokazao posle "prekršaja" nad Čečarićem.

Na usporenom snimku se nije video kontakt između Miloša Mihajlova i prvotimca Spartaka, ali to Ivanoviću nije smetalo da sa bele tačke duplira prednost gostiju!

Domaći su potom krenuli svim silama ka protivničkom golu, čuvar mreže Spartaka Ostojić imao je nekoliko odličnih intervencija ali u 79. minutu nije mogao ništa posle volej udarca Aleksandra Filipovića koji jako lepim golom vraća Voždovac u igru.

Samo dva minuta nakon što su "Zmajevi" prepolovili zaostatak novi gol za Spartak, ponovo posle situacije o kojoj će biti reči. Na usporenom snimku deluje da je Mile Savković bio u ofsajd poziciji ali će sud o tome da li je gol bio regularan dati nadležni.

Goleada je nastavljena četiri minuta kasnije. Andrija Luković pogađa prečku a Nikola Ćirković posle odbitka uspeva da ubaci loptu u mrežu i, pokazalo se, postavi konačan rezultat.

Minut nakon drugog gola Voždovca golman Spartaka ruši igrača domaćeg tima van kaznenog prostora kada je, čini se, bio poslednji igrač odbrane, ali je sudija Jovanović pokazao žuti karton što je još jedna situacija koja zahteva analizu.

Igralo se oko pet minuta u nadoknadi vremena ali domaći nakon drugog pogotka nisu uspeli da dođu do još jednog gola i izvuku remi tako da Spartak ide put Subotice sa tri boda u džepu.

Spartak je treći na tabeli sa 39 bodova, Voždovac ostaje na četvrotom mestu sa četiri boda manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke