SL - Uzbudljivo na Brdu, ''Čuka'' opet ispred Partizana, Radu ostaje da žali

Autor: Darko Mitrović
petak 23.11.2018.
20:02
Izvor: Sportske.net

''Građevinari'' do ulaska u sam finiš imali bar bod u džepu, mogli su i do pobede, ali na kraju ipak slavlje domaćina.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Sedamnaesto kolo Superlige Srbije počelo je večerašnjom utakmicom na Banovom brdu, gde je domaći tim Čukaričkog u malom gradskom derbiju posle preokreta savladao ekipu Rada rezultatom 2:1 i bar do nedelje izbio na treće mesto na tabeli, ispred Partizana.

Domači su bolje počeli utakmicu, stvorili su nekoliko odličnih prilika za vođstvo, nisu ih iskoristili, a za to su kažnjeni u 20. minutu, kada je posle Bainovićevog kornera sa leve strane, odlično reagovao kapiten Lutovac na prvoj stativi i udarcem glavom savladao nemoćnog Nemanju Stevanovića - 0:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a bitan detalj je da je trener Rada Dragan Stevanović u poluvremenu morao da izvrši dvostruku izmenu, pa su Ignjatijevića i Mihajlovića zbog povreda zamenili Kasalica i Marinković.

Nastavak meča pripao je domaćinu. U 76. minutu meča Čukarički je stigao do izjednačenja posle centaršuta Bogosavca sa leve strane i diskutabilnog kontakta Mudrinskog i Šipčića, da bi na kraju lopta stigla do Ovusua, koji je iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu - 1:1.

Sam finiš je bio posebno uzbudljiv, Rad je najpre imao odličnu kontru preko Lutovca koji je nije iskoristio, loše je šutirao na kraju i onda, u 90. minutu Čukarički stiže do potpunog preokreta.

Slična situacija kao kod pogotka gostiju, korner sa leve strane, izveden na prvu stativu, a pred golom Rada najbolje se snašao rezervista Kajević, koji postavlja konačnih 2:1.

Čukarički sada ima 33 boda na trećem mestu, a Rad je ostao na dvanaestoj poziciji sa 15 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke