SL - Traje serija Napretka, "Čarapani" u vrhu tabele!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.10.2016.
18:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri kruševačkog Napretka vezali su treću uzastopnu pobedu u Superligi pošto su na startu 12. kola domaćeg šampionata na domaćem terenu savladali beogradski Rad.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Takmičenje u Superligi Srbije nastavljeno je posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentativnih selekcija, a prvi meč 12. kola odigran je na stadionu "Mladost" u Kruševcu.

Fudbaleri Napretka ugostili su beogradski Rad i slavili rezultatom 2:0 (2:0) čime su nastavili fantastičnu seriju započetu 20. avgusta pobedom nad Javor Matisom u okviru šestog kola Superlige.

"Čarapani" su do treće pobede u nizu, a pete na poslednjih sedam prvenstvenih utakmica, stigli zahvaljujući sjajnom otvaranju večerašnje utakmice pod Bagdalom.

Samo 20 minuta bilo je dovoljno izabranicima Dragana Ivanovića da stignu do dva gola prednosti, a u nastavku susreta propustili su više dobrih prilika, među kojima i onu sa bele tačke, da pobedu učine ubedljivijom.

Najagilniji igrač "Građevinara" u prvom poluvremenu Nikola Drinčić prvi je zapretio na večerašnjem susretu već u drugom minutu ali je Nikola Petrović bio siguran.

Minut nakon pokušaja bivšeg fudbalera Partizana Napredak stiže do prednosti. Aleksa Vukanović je prošao po levoj strani a potom snažnim udarcem poslao loptu u prečku od koje se ova odbila u mrežu.

Novi pokušaj imao je Nenad Šljivić ali je lopta završila preko gola, da bi potom sudija Novica Anđelovski na asistenciju svog pomoćnika poništio gol "Čarapana" zbog navodnog ofsajda.

To nije smetalo domaćima da već u dvadesetom minutu igre stignu do drugog gola i da praktično već na polovini igre u prvom delu meča postave konačan rezultat. Strelac drugog gola za Napredak bio je Slobodan Urošević.

Stvari su za "Građevinare" postale još komplikovanije nakon što je Milan Ćulum isključen zbog udaranja protivničkog igrača laktom, a nedugo zatim Napredak dobija šansu da sa penala stigne do trećeg gola.

Strelac drugog pogotka za domaće Slobodan Urošević preuzeo je odgovornost i pogodio stativu, a nakon toga je glavom smestio loptu u mrežu ali gol nije priznat jer je sudija signalizirao indirektan udarac.

Uprkos tom promašenom penalu domaći su do kraja odbranili prednost pošto Rad nije bio u prilici da ozbiljnije zapreti, pa Napredak posle 12 odigranih utakmica zauzima četvrto mesto na tabeli sa 22 osvojena boda.

Fudbaleri Rada ostaju na osmom mestu superligaške tabele, ali bi Metalac i Voždovac mogli da iskoriste poraz "Građevinara" i preteknu ih na tabeli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Friday, 14.10.2016
20:42

Ako Cukaricki naglo ne krene da pobedjuje, ja mislim da ce Napredak biti cetvrti i igrati evropu, jer Radnicki, Spartak, pa mozda cak i Mladost nemaju ambcije zbog stadiona.