SL - Stevanović 'spustio roletnu', Kopitović doneo pobedu Čuki

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.08.2018.
21:53
Izvor: Sportske.net

Jako zanimljiv duel na startu trećeg kola Super lige Srbije. Čukarički golom Kopitovića savladao Mačvu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Samo jedan gol pao je u premijernom susretu trećeg kola Super lige Srbije, ali se publika na Banovom brdu ne može požaliti da je ostala uskraćena za uzbuđenja.

Čukarički je na otvaranju 3. kola domaćeg prvenstva savladao Mačvu rezultatom 1:0 (0:0), golom koji je postigao Boris Kopitović.

Prvih dvadeset minuta igre proteklo je u nešto mirnijem ritmu i bez pravih uzbuđenja, a onda su šanse počele da se nižu na obe strane.

Prvi je zapretio domaćin u 27. minutu i kontranapada koji je Samjuel Ovusu završio pogodivši okvir gola. Šapčani su odmah uzvratili ali je u dva navrata Nemanja Stevanović odlično intervenisao i otklonio opasnost.

Do odlaska na odmor Čukarički je još nekoliko puta uspeo da stegne obruč oko gola Dušana Puletića, ali nije bilo šuta koji bi ozbiljnije ugrozio goste.

U poslednjem minutu sudijske nadoknade Igor Ristivojević dobija šansu da iz prekida ugrozi gol Nemanje Stevanovića. Udarac je bio hiruški precizan ali je golman domaćih krajnjim naporom uspeo da odbije loptu na preču i da uz pomoć metala sačuva gol.

Svega osam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Mačvi da stvori novu priliku u nastavku. Ovoga puta Obrovac je lepo stvorio sebi poziciju da uputi udarac ali je Stevanović još jednom poleteo i odbio loptu u korner.

Pošto je golman Čukaričkog "spustio roletnu" domaći su došli u šansu da posle konfuzije u odbrani Mačve stignu do vodećeg gola. Lopta je posle kornera otišla na drugu stativu, a slabu intervenciju golmana Puletića i svog čuvara iskoristio je Boris Kopitović koji se samo "poklonio" i pogodio protivničku mrežu!

Nakon postignutog gola domaći su se opredelili za nešto defanzivniji pristup, a golman Partizana na pozajmici u Čuki postarao se da pored imena šabačkog kluba na kraju utakmice ostane "nula".

Najopasniji po gol Čukaričkog u poslednjih dvadeset minuta bio je Petar Gigić, ali je sva tri pokušaja napadača Mačve uspešno zaustavio Nemanja Stevanović.

Prvu veliku šansu Gigić je imao u 71. minutu kada mu je Stevanović intervencijom namestio loptu na stopalo, ali je odmah zatim golman Čuke ušao u šut i sačuvao mrežu. U poslednjem minutu regularnog dela meča Stevanović je bio dobro postavljen ali je uz dosta poteškoća na kraju zaustavio Gigićev udarac.

Premijerni meč 3. kola Super lige na Banovom brdu uživo su gledali fudbaleri Partizana Ognjen Ožegović i Goran Zakarić koji je danas stigao u klub iz Humske.

Čukarički je tako vezao drugu pobedu u Super ligi i sa 7 osvojenih bodova iz tri meča zauzima prvo mesto na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Friday, 03.08.2018
23:25

Svaka vam cast grobari, kad vam Stevanovic ne brani, a sjajan golman.

avatar
Realan_PFC
Saturday, 04.08.2018
00:34

upravo tako, dok stojke nije bio u partizanu mi oteramo stevanovica a brane nam kljajic i onaj mali krezubi kiksara marko jovicic (jos nisam video dobar potez jovicica a imao je minuta) .......... sreca samo je na pozajmici, nadam se da ce mirkovic da ga vrati u tim da deli minutazu sa konstantno umornim ili povredjenim stojkovicem

avatar
FamilyHangingOut \'11
Saturday, 04.08.2018
07:37

Ne bi bas mogao da bude prvi golman, ali, plus od mene.