SL - Srušena tradicija, "Brđani" slavili u derbiju kola

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.11.2017.
18:53
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad ekipom Vojvodine u prvoj utakmici 16. kola Super lige Čukarički je srušio negativnu tradiciju i uhvatio priključak za vodećim ekipama.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Prvi meč 16. kola Super lige Srbije odigran je večeras na Banovom Brdu gde je domaći Čukarički ugostio ekipu Vojvodine i srušio tradiciju dugu devet godina.

Večerašnja pobeda Čukaričkog protiv Vojvodine 2:1 (1:0) bila je prva koju su "Brđani" ostvarili na domaćem terenu u prvenstvenim utakmicama sa Vojvodinom još od 2008. godine.

Susret na Banovom Brdu obilovao je uzbuđenjima i u potpunosti opravdao epitet derbija kola, što se samo donekle može zaključiti i na osnovu rezultata.

Samo u prvih pet minuta Čukarički je stvorio dve vrlo dobre prilike ali je Vojvodina u 8. minutu imala "mrtvu" situaciju pred golom domaćih koju u gol nije uspeo da pretvori Stefan Mihajlović. Golman "Brđana" Nemanja Belić istakao se u toj situaciji kao i u još nekoliko navrata tokom prvog poluvremena.

Vodeći pogodak za tim Nenada Lalatovića pao je u 15. minutu posle akcije koju je iz zadnje linije započeo Puškarić. Lopta je došla do Mićina, uz malo sreće odbila se do Nemanje Milojevića koji u drugom uzastopnom meču u Super ligi pogađa protivničku mrežu!

Do odlaska na odmor Vojvodina je u dva navrata ozbiljno zapretila preko Jovančića i Kojaševića ali je Nemanja Belić oba puta dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

U završnici prvog dela Nemanja Milojević odličnim potezom vara svog čuvara i kreće ka golu, a Saničanin ga ruši i tera Mažića da mu pokaže drugi žuti karton što je u mnogome uticalo na dalji tok susreta.

Pitanje je kako bi se utakmica odvijala u nastavku da Saničanin nije poslat na tuširanje u završnici prvog poluvremena ali se mora konstatovati da je Vojvodina dala sve od sebe da parira protivniku.

Miroslav Bogosavac
Foto: fkcukaricki.rs

Čukarički na startu drugog poluvremena propušta priliku da duplira prednost preko Kajevića ali se isti igrač iskupio u 56. minutu golom koji je usledio posle jako lepe akcije u kojoj su pored strelca učestvovali još Ovusu, Milojević i Mićin.

Kako je vreme odmicalo Vojvodina se sve više otvarala i rizikovala sa izletima na protivničku polovinu tako da je pogotak Stefana Mihajlovića stigao kao nagrada za takav pristup.

Gol koji je napadač gostijućeg tima postigao nakon asistencije Lakićevića u 76. minutu dao je nadu Vojvodini da može barem do boda ali se to ipak nije dogodilo.

U poslednjih petnaestak minuta igre Čukarički je imao dve dobre šanse da pobedu učini ubedljivijom ali je Rockov odlično reagovao posle udaraca Bojića i Bogosavca.

"Brđani" su večerašnjom pobedom produžili niz i sada se mogu pohvaliti time da na poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima ne znaju za poraz uprkos velikim kadrovskim problemima.

Vojvodina ostaje na trećem mestu superligaške tabele sa 30 osvojenih bodova, a Čuka će sigurno prenoćiti na četvrtom mestu sa 28 bodova.

U narednom kolu "Brđani" idu na megdan Napretku, a Vojvodina dočekuje Radnik iz Surdulice. Ti mečevi na programu su tek za dve nedelje zbog reprezentativne pauze koja sledi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke