SL - Spartak ne prašta, šok na "Karađorđu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.11.2017.
19:12
Izvor: Sportske.net

Završeno je još pet utakmica 19. kola Super lige Srbije. Spartak i Radnički ubedljivi, nerešeno u Lučanima i Kruševcu, iznenađenje kola u Novom Sadu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Pet utakmica 19. kola Super lige Srbije odigrano je u terminu od 17 časova, a najviše razloga za zadovoljstvo imaće ekipe Spartaka, Radničkog i Borca.

Ekipa Aleksandra Veselinovića savladala je Javor Matis rezultatom 4:0 (4:0) čime je na najbolji mogući način začinila bod osvojen na gostovanju u Humskoj.

Sva četiri gola "Plavi Golubovi" su postigli u drugom poluvremenu.

Pobedom nad Javor Matisom ekipa Spartaka je zadržala treće mesto na tabeli, s tim što je zahvaljujući nizu od četiri utakmice na kojima su ostvarena tri trijumfa i remi uvećala prednost u odnosu na pratioce.

Spartaku je na ruku išao poraz Voždovca od Partizana, ali i rezultati iz Lučana i Novog Sada.

Mladost je na domaćem terenu remizirala sa Čukaričkim rezultatom 1:1 (1:1), dok je u Novom Sadu viđeno najveće iznenađenje u 19. kolu. Vodeći gol za Mladost postigao je Predrag Pavlović u 11. minutu, a izjednačenje "Brđanima" doneo Samjuel Ovusu petnaest minuta kasnije.

Čačanski Borac stigao je do četvrte pobede u Super ligi na gostovanju Vojvodini. Brazilac Mateus postigao je jedini gol na toj utakmici i doneo važna tri boda Borcu koji se bori za opstanak.

Vojvodina tako nije uspela da prekine seriju od tri utakmice bez pobede i sada je šesta sa 31 bodom, dok je Borac 14. sa 14 bodova.

Ubedljivu pobedu u okviru 19. kola upisao je i niški Radnički koji je na domaćem terenu slavio rezultatom 3:0 (1:0) u duelu sa Mačvom.

Milan Pavkov je postigao prva dva gola za Radnički, a pobeda je začinjena pogotkom Japanca Riote Nome u 87. minutu susreta.

Bačka je sa gostovanja u Kruševcu odnela bod iako je od 16. minuta vodila i bila na pragu da osvoji sva tri. Domaći su u 86. minutu stigli do izjednačenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Thursday, 30.11.2017
00:52

Jel ovaj Mateus, iz Borca, Zvezdin igrač?

avatar
Lav
Wednesday, 29.11.2017
21:06

Spartak uz Zvezdu igra ubedljivo najlepsi fudbal ove godine.. Pravo osvezenje za nas fudbal..