SL - Remi na Banjici, Dinamo "sa kreča" do zlata vredne pobede

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.02.2019.
16:17
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je prvo prolećno kolo u Super ligi Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Utakmicama na Banjici i u Surdulici kompletirano je 22. kolo Super lige Srbije, prvo u prolećnom delu sezone.

U malom gradskom derbiju začelja Rad i Zemun remizirali su rezultatom 2:2 (1:1) što je rezultat koji najviše odgovara poslednjeplasiranom Dinamu iz Vranja.


Na stadionu "Kralj Petar I" viđena je jako zanimljiva utakmica, ne tako lepa za oko, ali sa dosta uzbuđenja.

Gosti su do vođstva stigli u ranoj fazi utakmice, već u petom minutu prvog dela igre, a nakon prodora Mladenovića po desnoj strani i preciznog centaršuta koji je Nikola Nešović pretvorio u gol.

U momentu kada je Zemun imao igrača manje na terenu, usled povrede Nemanje Vučića, dogodio se i pad koncentracije u redovima ekipe Dejana 'Švabe' Đurđevića. Igranje rukom u kaznenom prostoru rezultiralo je kaznenim udarcem za domaće, a Vladimir Volkov je bio siguran izvođač najstrože kazne.

Nastavak je doneo nova uzbuđenja. "Građevinari" su krenuli odlučnije od prvog minuta drugog poluvremena i nagrada je stigla u 55. minutu. Posle kornera štoper Nikola Šipčić sjajno zahvata loptu na prvoj stativi i udarcem sa mnogo efea vara golmana Miloševića.

Odmah nakon drugog primljenog gola trener gostujućeg tima pravi dvostruku izmenu i, ispostaviće se, čini pravu stvar. Rezervista Momčilo Mrkaić koji je u 58. minutu zamenio pozajmljenog napadača Crvene zvezde Dejana Vidića, odlično skače u kaznenom prostoru Rada i koristi neodlučnost golmana Dušana Markovića da loptu sprovede u mrežu!

Kako je vreme odmicalo gost je postajao sve opasniji, ali šansi iz kategorije stoprocentnih nije bilo, pa je na kraju viđena podela plena.

Ovakav ishod duela na Banjici najviše odgovara ekipi Dinama iz Vranja koja je drugi deo sezone otvorila pobedom nad subotičkim Spartakom u Surdulici.

"Fenjeraš" iz Vranja slavio je rezultatom 1:0 (1:0) golom koji je u 38. minutu prvog dela iz penala postigao Željko Dimitrov.

Dinamo je tako vezao dva trijumfa u Super ligi i uhvatio priključak za ekipama Rada i Zemuna, pa sada opstanak deluje kao realna opcija, premda ima još dosta da se igra do kraja ligaškog dela sezone i podele bodova.

U okviru 22. kola Super lige postignuti su sledeći rezultati:

petak
Beograd: Voždovac - Napredak 4:0 (3:0)

subota
Bačka Palanka: OFK Bačka - Partizan 0:3 (0:1)
Šabac: Mačva - Mladost 0:1 (0:1)
Novi Sad: Proleter - Radnik 0:0
Niš: Radnički - Čukarički 2:0 (2:0)
Beograd: Crvena zvezda - Vojvodina 4:0 (2:0)

nedelja
Surdulica: Dinamo - Spartak ŽK 1:0 (1:0)
Beograd: Rad - Zemun 2:2 (1:1)


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke