SL - Radnik opstao, tragičar postao heroj i vratio Dinamo u život!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.05.2019.
18:02
Izvor: Sportske.net

Zakuvalo se u borbi za opstanak nakon utakmica 35. kola plej-auta. Radnik završio posao, Rad pobegao iz "crvene zone".

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Žestoka borba za opstanak u Super ligi vodiće se u poslednja dva kola, pošto nakon današnjih mečeva ništa nije rešeno i samo je jedan klub i matematički osigurao učešće u elitnom rangu i sledeće sezone.

Goleada je viđena u Subotici gde su Spartak ŽK i Radnik iz Surdulice odigrali nerešeno 3:3 (2:2), a takav rezultat obezbedio je Radniku opstanak u Super ligi dva kola pre kraja.

U kombinaciji sa ostalim rezultatima i Spartak je došao na korak od opstanak jer dva kola pre kraja ima šest bodova više od OFK Bačke koja zauzima četrnaesto mesto u Super ligi.

Mnogo više pažnje privukle su utakmice u Bačkoj Palanci i Vranju gde su najugroženije ekipe igrale međusobno.

OFK Bačka je nakon debakla u Zemunu doživela novi udarac jer je na svom terenu poražena od Rada rezultatom 2:1 (1:0).


Goste je u vođstvo doveo Miloš Trifunović u 44. minutu nakon asistencije Filipa Kasalice. Domaćin stiže do izjenačenja u 70. minutu pogotkom Uglješe Radinovića iz penala. Samo minut kasnije Rad ponovo stiže do prednosti.

Pobedonosni gol za "Građevinare" postigao je Goran Smiljanić u 71. minutu, a asistent je ponovo bio Filip Kasalica. Rad je zahvaljujući današnjem trijumfu pobegao iz zone ispadanja i OFK Bačkoj prepustio mesto koje vodi u baraž.

Dinamo je danas odigrao drugi meč na svom stadionu i još jednom ostvario trijumf minimalnim rezultatom.

Vranjanci su savladali Zemun rezultatom 1:0 (1:0) i vratili se u život kada je borba za opstanak u pitanju.

Željko Dimitrov se na najbolji mogući način iskupio za promašaj na "Banjici" i golom u 45. minutu doneo trijumf koji debitanta u Super ligi ostavlja u životu.

Ekipe Voždovca i Mačve podelile su plen 1:1 (1:1) na vrhu tržnog centra "Stadion", a Mačvi ovaj bod praktično donosi opstanak u Super ligi.

Oba gola na "krovu" pala su u prvom poluvremenu. Lazar Arsić je doveo domaće u prednost u 22. minutu, a dva minuta pre odlaska na odmor izjednačio je Petar Gigić golom iz penala.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke