SL - Radnički u krizi, "Zmajevi" hvataju priključak za Evropu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.03.2018.
19:01
Izvor: Sportske.net

Trijumfom nad Radničkim iz Niša na otvaranju 28. kola Super lige Srbije Voždovac je overio plasman u plej-of i uhvatio priključak za ekipama koje se bore za izlazak na evropsku scenu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Prvi meč 28. kola Super lige Srbije odigran je večeras na krovu TC "Stadion" u Beogradu gde je ekipa Voždovca ugostila trećeplasirani Radnički iz Niša.

Voždovac je slavio rezultatom 2:1 (1:1) u izuzetno dinamičnoj utakmici u kojoj smo gledali dve borbene ekipe koje će se do kraja sezone pokušati da se domognu plasmana u kvalifikacije za evropska takmičenja.


Voždovac:
Knežević - Ješić, Mihajlov, Gajić, Bulatović - Milutinović (od 70' Gavrić), Pavlović, Luković - Srećković (od 67' Duronjić), Pavićević, Zlatković (od 75' Stanković);

Radnički Niš: Šaranov - Aksentijević (od 88' Bulatović), Miladinović, Simunović, Stanković - Noma, Petrović - Stanisavljević (od 62' S. Stojanović), Mićić (od 80' Ćirković), Stojanović - Pavkov;

Na prvu priliku u prvom meču 28. kola Super lige čekalo se do 10. minuta kada je Miloš Petrović zategao sa dvadesetak metara ali je lopta završila pored gola domaćeg tima.

Četiri minuta kasnije gosti su imali još bolju priliku, ovoga puta iz slobodnog udarca. Specijalista za prekide Aleksandar Stanisavljević precizno je tukao u gornji levi ugao ali se stakao golman Voždovca.

Nedugo zatim pao je i prvi pogodak na utakmici. Voždovac je posle akcije po levoj strani koju su izveli Luković i Zlatković stiže do prednosti preko Marka Pavićevića. Lopta je na putu ka golu zakačila Stankovića i prevarila Šaranova tako da je domaćin stigao do prednosti u 17. minutu.

Samo dva minuta bio je aktivan rezultat 1:0. Gosti posle kornera u 19. minutu i loše reakcije odbrane Voždovca stižu do izjednačenja golom Dušana Mićića. Iskusni vezista najbolje se snašao na ivici peterca i prosledio loptu iza leđa Kneževića.

Do odlaska na odmor ostao je na snazi rezultat postavljen u 19. minutu iako je Voždovac imao dve dobre prilike preko Zlatkovića i Pavićevića. U obe situacije istakao se Bojan Šaranov.

Na startu drugog dela igre dve sporne situacije u kojima je domaćin najverovatnije oštećen. Sudija Đokić prvo nije pokazao drugu javnu opomenu Nomi iako je Japanac pogibeljno startovao na protivničkog igrača, a dva minuta kasnije pomoćnik je signalizirao ofsajd u situaciji kada je Pavićević krenuo 1 na 1 sa Šaranovim a pritom nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Sudijske greške na kraju nisu uticale na konačan ishod utakmice jer je Voždovac u 50. minutu stigao do drugog gola, ispostavilo se pobedonosnog.

Loptu je posle kornera na drugu stativu prebacio jedan od fudbalera Radničkog odakle je kapiten Pavlović vratio na glavu Milošu Mihajlovu koji je prosleđuje iza leđa nemoćnog Bojana Šaranova.

Sredinom drugog dela Miloš Veselinović u igru šalje Borka Duronjića, a upravo je taj igrač uz Andriju Lukovića najviše doprineo da Voždovac sačuva stečenu prednost.

U poslednjih 25 minuta Borko Duronjić je tri puta tukao ka golu Bojana Šaranova koji je večeras verovatno bio najbolji pojedinac u poraženom sastavu.

Voždovac je večerašnjom pobedom overio plasman u plej-of i sada je sa 43 boda šesti na tabeli. Radnički je vezao drugi poraz u Super ligi, a prvi na gostujućem terenu još od septembra 2017. godine.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke