SL - Radnički i Mladost po Zvezdinom receptu, Dinamo viđen za drugu ligu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.12.2018.
15:18
Izvor: Sportske.net

Berićetno popodne za gostujuće timove u Super ligi. Samo Radnički iz Niša slavio kao domaćin.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

Kolo su u subotu otvorili Crvena zvezda i Napredak na stadionu "Rajko Mitić", a u ritmu crveno-belih danas su odigrali Radnički iz Niša i Mladost iz Lučana.

Radnički je sa 3:0 (1:0) savladao subotički Spartak ŽK na "Čairu" i tako obezbedio drugo mesto na tabeli na kraju jesenjeg dela sezone, dok je Mladost istovetnim rezultatom, ali kao gost, savladala Zemun.

Ekipa Nenada Lalatovića "načela" je protivnika u 8. minutu golom Aleksandra Stanisavljevića. Na startu drugog dela prednost domaćih duplirao je Petar Grbić, a Nemanja Tekijaški overio je pobedu Radničkog autogolom pet minuta pre kraja.

Mladost je su do bodova u Gornjoj Varoši doveli Vladimir Radivojević i Predrag Pavlović golovima u završnici prvog dela, dok je štoper domaćih Branislav Trajković autogolom zapečatio sudbinu Zemuna u poslednjim trenucima utakmice.

Bodove sa gostujućeg terena odnele su još ekipe Voždovca i Radnika iz Surdulice.

Mačva je već na startu meča ostala sa desetoricom pa je Radniku olakšan posao. Na kraju je bilo 2:1 za tim iz Surdulice.

"Rosoneri" iz Šapca poveli su golom Miloša Adamovića u 15. minutu, ali je Radnik do odlaska na odmor režirao preokret golovima Igora Zlatanovića i Milana Stojanovića.

Pobedu identičnim rezultatom ostvarila je ekipa Dragana Aničića. Voždovac je posle pet mečeva bez trijumfa slavio protiv Dinama sa 2:1 i tako prišao sredini tabele i mestu koje vodi u plej-of.

Oba gola za Beograđane postigao je Alen Mašović, a počasni gol za Dinamo bio je delo Željka Dimitrova.

Dinamo iz Vranja je danas postigao gol, osmi u prvenstvu, ali je sa igračem manje bio nemoćan da uradi više protiv "Zmajeva". Klub iz Vranja nakon dvadeset mečeva ima samo sedam bodova i teško da će i podela bodova pomoći Dinamu da izbegne ispadanje iz Super lige.

Do kraja dana na programu su još tri utakmice kojima će biti zatvoreno 20. kolo Super lige Srbije.

Rezultati 20. kola:

subota
Beograd: Crvena zvezda - Napredak 3:0 (1:0)

nedelja
Surdulica: Dinamo - Voždovac 1:2 (0:1)
Šabac: Mačva - Radnik 1:2 (1:2)
Niš: Radnički - Spartak ŽK 3:0 (1:0)
Beograd: Zemun - Mladost 0:3 (0:2)

od 17
Bačka Palanka: OFK Bačka - Vojvodina
Novi Sad: Proleter - Čukarički
Beograd: Rad - Partizan

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke