SL - Poklon gol pokrenuo Zvezdu, Babić i Simić dovršili posao

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 10.11.2018.
16:51
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije zavebeležio je osmu uzastopnu pobedu u Super ligi i sa 9 bodova razlike u odnosu na drugoplasiranog otišao na poslednju ovogodišnju pauzu u prvenstvu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Kompletirali su fudbaleri Crvene zvezde još jedan mini ciklus u jesenjem delu sezone novom prvenstvenom pobedom koja ih ostavlja na čelu superligaške tabele sa velikom prednošću u odnosu na pratioce.

Ekipa Vladana Milojevića nastupila je u kombinovanom sastavu na gostovanju vranjskom Dinamu u Surdulici, ali je i pored toga lako stigla do osme uzastopne pobede u Super ligi.

Dinamo: Đurić, Stanković, Veškovac (od 68' Stanojević), Đurišić, Dimitrov, Suraka, Nedeljković, Gašić, Sićović (od 46' Ratković), Pavišić, Karapandžić (od 62' Stevanović);

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić (od 62' Joveljić), Jovičić (od 46' Hajdin), Milić (od 46' Milijaš), Ebisilio, Marin, Simić, Stojiljković;

Crvena zvezda je u okviru 16. kola Super lige savladala Dinamo iz Vranja na stadionu u Surdulici rezultatom 3:0 (1:0) i tako zadržala devet bodova prednosti u odnosu na niški Radnički.

Nominalni domaćin pokušao je udarcima sa distance da ugrozi gol Zorana Popovića u uvodnih dvadesetak minuta, ali to je zapravo bilo sve što smo u prvom poluvremenu videli od igrača Dinama.

Nije ni Zvezda blistala u prvom poluvremenu, pokušaji Gobeljića i Milića nisu napravili veće probleme golmanu Đuriću, ali je zatim čuvar mreže Dinama napravio neshvatljivu grešku i počastio goste.

U 28. minutu prvog dela igre Uroš Đurić dobija povratnu loptu, odlučuje se za dribling, a onda dobija udarac u stajnu nogu od strane Nikole Stojiljkovića što sudija Nenad Đokić nije okarakterisao kao prekršaj. Napadaču Crvene zvezde posle toga ostaje samo da ubaci loptu u nebranjenu mrežu.

Vodeći gol Crvene zvezde pogledajte OVDE!

Poslednjih petnaest minuta igre u prvom delu proteklo je u znaku Zvezdine inicijative, a najbolje šanse da dupliraju prednost imali su Marko Marin i Lorenco Ebisilio.

Već na startu drugog poluvremena crveno-beli su završili sav posao na današnjoj utakmici i rešili pitanje pobednika.

Golovima Srđana Babića u 48. i Veljka Simića u 55. minutu Zvezda je stigla do ubedljive prednosti koja je značila i kraj nadanja domaćih da bi mogli makar do boda.

Drugi i treći gol Crvene zvezde pogledajte OVDE!

Treba reći i to da je Dejan Joveljić odmah po ulasku sa klupe postigao dva gola, ali su oba poništena zbog navodnih ofsajd pozicija u kojima se mladi napadač crveno-belih nalazio, premda nije sigurno da je pomoćnik Nenada Đokića dobro procenio te situacije.

U poslednjih dvadesetak minuta utakmice i Dinamo je imao svoje šanse, najbolju preko Željka Dimitrova koji je glavom tukao u bliži ugao Popovićevog gola ali je golman gostiju dobro intervenisao.

Mogao je do kraja i Veljko Simić da postigne barem još jedan gol, ali će u gostujućem sastavu sigurno biti zadovoljni urađenim jer su tri boda jedino što ih je interesovalo na današnjoj utakmici.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 11.11.2018
01:40

Nezaustavljivi smo!!! Molim da se neki uzdrze od ruznih komentara inace cemo i Napoli da srusimo i to usred Italije

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 11.11.2018
00:05

На снимку из једног угла изгледа као да је Стојиљковић фаулирао голмана док из другог изгледа као да се голман оклизнуо. Кад је неизвесно увек се даје предност нападачу.

avatar
Saturday, 10.11.2018
22:20

A Jovelji sto je 3x sudjen nepostojeci ofsajd nista??

avatar
Matrix
Saturday, 10.11.2018
21:34

Daj odmorite ovog sudiju malo. Uprljace nam sve sve rezultate gde sudi

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 10.11.2018
20:13
avatar
ISTINA BOLI
Saturday, 10.11.2018
19:25

Zasto se Zvezda mora muciti u ovoj krs ligi? Zasto prvak Sveta i Evrope nema ama bas nikakve privilegije u ligi u kojoj ni jedan klub nema ama bas nikakvu istoriju? Neka oni odigraju izmedju sebe i ko bude prvi igra sa Zvezdom dvomec,a do tada Zvezda ce putovati Svetom i kao i uvek na najbolji moguci nacin predstavljati nasu drzavu!

avatar
Čikago
Saturday, 10.11.2018
19:08

Polomi čovek Jovičića u prvom poluvremenu pre gola pa nije sviran faul. Zašto bilo ko misli da je golman fauliran nakon blagog kontakta van šesnaesterca? Pritom se taj isti golman nije ni sekund pobunio! Poništio je 2 gola Joveljiću zbog nepostojećeg ofsajda! Ne smarajte više sa glupostima!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 10.11.2018
18:44

Potpuno zasluzena pobeda evropske i svetske, a nase prave srpske Zvezde.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 10.11.2018
18:43

Gospodine Vidojevicu postujte novinarsku etiku i budite pravi profesionalac jer ne pristoji vam da stalno ispoljavate svoje ampatije prema Zvezdi. Da je prekrsaj nad golmanom stvarno postojao ne bi on onako skocio da pokusa da spasi sto se spasiti moze nego bi ostao da lezi i da se previja.

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 10.11.2018
18:30

Ako Zvezda postigne gol, sportske.net i ostali portali skoro da se rasplacu od muke. Ako Joveljicu poniste dva cista gola, to se skoro ni ne pominje.

avatar
Capitano
Saturday, 10.11.2018
18:11

Dali je moguce da su ponistili Joveljicu dva cista gola? U prvoj situaciji nema ni govora o ofsajdu, dok se kod druge ne vidi bas lepo ali deluje kao da i tu nema ofsajda. Isto kod prvog gola cist faul. Prosto je neverovatno koliko imamo lose sudije! Sramota da sudijska organizacija i FS ne preduzimaju nista za edukaciju sudija.

avatar
Kajri Irving
Saturday, 10.11.2018
18:02

Aha, to se sad zove poklon gol? Okej.