SL - Partizan primenio proveren recept!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 10.11.2018.
14:54
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije vezao je dve pobede u Super ligi posle gotovo dva meseca. Utakmica sa Radnikom bila je slična prethodnoj, Gomeš je načeo rivala, a ovoga puta je pobedu u završnici overio Đorđe Ivanović.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Prvenstvene utakmice fudbalera Partizana počinju da liče jedna na drugu kao "jaje jajetu". Ekipa Zorana Mirkovića još jednom je pokazala više od rivala, ali je i današnji trijumf ostvarila uz dosta muke i previše propuštenih šansi.

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Valijente, Marković, Urošević - Đerlek (od 70' Enake), Zdjelar, Pantić (od 30' Kosović), Janković - Nikolić, Gomeš (od 80' (Ivanović);

Radnik: Vasiljević, Mladenović, Milovanović, Žarković (od 46' Pavlović), Stevanović, Pantelić, Stojanović, Nikolić (od 75' Bojić), Keremeh (od 63' Ristović), Zlatanović, Kovačević;

Partizan je u okviru 16. kola Super lige Srbije savladao Radnik iz Surdulice rezultatom 2:0 (1:0) i tako vezao drugu pobedu u domaćem prvenstvu prvi put posle gotovo dva meseca.

Jalovi su bili napadi izabranika Zorana Mirkovića u prvih pola časa igre. Udarac preko gola koji je uputio Nemanja Nikolić i izblokirani pokušaj Danila Pantića bilo je sve što su crno-beli uradili u uvodnih pola časa igre.

Tek na isteku pola časa igre viđena je prva prava prilika pred golom Radnika. Rikardo Gomeš dobio je loptu od Nemanje Nikolića, lepo se okrenuo i šutirao po zemlji, ali je golman Nikola Vasiljević nogom zaustavio taj šut i upisao prvu od nekoliko sjajnih intervencija na današnjoj utakmici.

Odmah nakon opisane prilike Zoran Mirković pravi prinudnu promenu i na teren šalje Nebojšu Kosovića umesto rovitog Danila Pantića koji je odmah produžio ka svlačionici.

Činilo se da će defanzivni blok i disciplinovana igra izabranika Milana Milanovića dati rezultat i da će Radnik otići na odmor sa "nulom", ali je tri minuta pre kraja prvog dela usledila dobra akcija posle koje Partizan stiže do prednosti.

Marko Janković je dobio loptu na levoj strani terena, hitro je povukao ka protivničkoj polovini i preciznim pasom spojio Rikarda Gomeša sa golom. Nikola Vasiljević je izašao sa gol linije i u prvom navratu uspeo da zaustavi Gomeša, ali je napadač Partizana imao sreće pošto mu se lopta odbila na nogu pa je petim prvenstvenim golom uspeo da dovede crno-bele do prednosti!

Gol Rikarda Gomeša pogledajte OVDE!

Nastavak utakmice doneo je sijaset prilika pred golom gostujuće ekipe i glavobolju za trenera Partizana, jer crno-beli još jednom nisu uspeli da utakmicu uvedu u mirnu završnicu.

U trećem minutu nastavka Nemanja Nikolić dobija loptu od Marka Jankovića ali je lansira preko prečke u situaciji kada su je svi na stadionu videli u mreži! Moguće je da je to bio promašaj sezone u Super ligi!

Nikolićevim stopama išao je i njegov kolega Rikardo Gomeš. Strelac vodećeg gola za Partizan izašao je "1 na 1" sa golmanom Radnika u 52. minutu ali je Vasiljević ranije krenuo na desnu stranu i zaustavio snažan udarac.

Do osamedesetog minuta, kada ga je Mirković izveo iz igre, Rikardo Gomeš je imao još dve ili tri odlične prilike ali nikako nije uspeo da dođe do drugog gola i njime overi trijumf Partizana.

Stevanović je u 62. minutu izvadio loptu sa gol linije posle Rikardovog udarca glavom. Za sve to vreme Radnik je bio bezopasan ali se u vazduhu osećao strah da bi crno-beli zbog propuštenih prilika mogli da plate ceh i ostanu bez trijumfa.

Da tako ne bude postarao se rezervista Đorđe Ivanović koji je danas odigrao ulogu Gabrijela Enakea sa prethodne utakmice. Bivši fudbaler Spartaka postigao je jako lep gol u 89. minutu i tako overio zasluženu pobedu Partizana.

Gol Đorđa Ivanovića pogledajte OVDE!

Crno-beli su tako i drugu utakmicu za redom dobili rezultatom 2:0 i slobodno se može reći da je danas primenjen "proveren recept" za trijumf.

Ovo je ujedno bila deseta utakmica na kojoj tim Zorana Mirkovića nije primio gol u Super ligi i to je nešto što može da raduje stručni štab.

Na ostalim utakmicama 16. kola Super lige Srbije koje su igrane od 13 časova postignuti su sledeći rezultati:

Bačka Palanka: OFK Bačka - Voždovac 1:0
Šabac: Mačva - Spartak ŽK 0:0
Beograd: Zemun - Čukarički 0:3


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 10.11.2018
20:05

Lako je igrati kad protivnik ne sme da pošalje loptu u šesnaesterac,dođu do njega i nema centaršuta....i onda problem kad se neka ekipa ne skloni...

avatar
disqus_H0V2S8EsvO
Saturday, 10.11.2018
17:15

Ja samo ne znam do kada ce uprava i pravni tim partizana da cute?? Jel im se svidja ovakva liga gde radnicki i zvezda sve namestaju? Pa progovorite nesto! Ako cela drzava cuti vi nekojte vise! Treba napraviti ofanzivu prema uefi jer ovo je odavno preslo svaku granicu ukusa a i dalje je sve gore i ociglednije! Ja bas zbog toga vise ni vas a ni ceo nas fudbal ne pratim!

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 10.11.2018
16:20

Naravno da su primenili proveren recept. Zatvore utakmicu, i igraju lagano. Cak ni sudija ne mora da produzi utakmicu 7,8 minuta. Lagano...

avatar
petar000
Saturday, 10.11.2018
16:15

Da li primecujete kako je igra Partizana bez Pantica u ovakvim utakmicama gde treba da dominiramo brza i tecnija. Pre deset kola sam pisao zasto ne probamo neku bez njega, jer su treneri menjali sve i svakog osim njega, a igre nema. Kod bunkera je cilj igrati sto prostije i brze i onda retko kada ima problema. Kad god imate igrace koji drze loptu u mestu, protivniku i nije neki problem da se odbrani, a jos kada se svemu tome doda cinjenica da nam treba deset sansi za gol jasno je u cemu je problem. Samo sto je nama trebalo pola prvenstva da to shvatimo i povreda Pantica. Da nije tako i na ove dve prethodne bi on guslao loptu vecinu vremena i ko zna sta bi opet bilo. Znaci u jakim utakmicama tako i moze da se igra, ali na ovim gde treba da se daje po petr komada nikako..

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Saturday, 10.11.2018
15:55

ШАМПИОНИ!