SL - Partizan preskočio Mladost, loše vesti sa Banovog brda

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.05.2019.
19:54
Izvor: Sportske.net

"Parni Valjak" je nakon današnjeg trijumfa preskočio lučansku Mladost, ali i dalje gleda u leđa Čukaričkom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Kompletirano je 34. kolo Super lige Srbije, a Partizan je nakon druge pobede u plej-ofu pobegao sa pete pozicije na tabeli.

Partizan je na svom terenu savladao lučansku Mladost rezultatom 2:1 (1:0) pa nakon četiri utakmice u plej-ofu zauzima četvrto mesto na tabeli.

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić (od 75' Valijente), Marković, Šehović - Zdjelar, Smiljanić - Tošić, Nikolić (od 70' Zakarić), Pantić (od 56' Ivanović) - Rikardo;

Mladost: Rosić - P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković - Andrić, Pešić (od 46' L. Jovanović) - Pavlović (od 66' Odita), Radivojević (od 80' Markovski), Bojić - Bojović;

Za razliku od nekih prethodnih utakmica, Partizan je danas imao idealan scenario u Humskoj jer je u ranoj fazi stigao do vođstva i do drugog pogotka potpuno kontrolisao situaciju na terenu.

Obe ekipe imale su otežavajuću okolnost jer je teren bio natopljen vodom, pa je na mahove delovalo da kao da se igra u bazenu, a ne na travnatoj podlozi.

Partizan je do prednosti stigao u 11. minutu igre golom Rikarda Gomeša. Bio je to osamnaesti prvenstveni gol najboljeg strelca crno-belih.

Isti igrač imao je još jednu izuzetnu priliku u prvom delu igre ali je šutirao jako loše i sa ivice peterca lansirao loptu preko prečke.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, a Vladimir Stojković nije imao posla jer je ekipa Mladosti bila potpuno bezopasna po protivnički gol.

Nastavak utakmice doneo je identičnu sliku. Partizan je sve vreme kontrolisao igru i stvarao prilike, a Mladost nekako uspevala da se odbrani, pre svega zahvaljujući raspoloženom golmanu Draganu Rosiću.

Prednost domaćih duplirao je Zoran Tošić u 58. minutu posle asistencije Nemanje Nikolića, a nedugo zatim golman Rosić brani penal Rikardu Gomešu i ostavlja Mladost u životu.

Još nekoliko puta Partizan je bio u dobroj poziciji da stavi tačku na meč i reši pitanje pobednika na vreme, a kada to nije učinio usledila je neizvesna završnica.

Petar Bojić u 85. minutu šutira sa distance ali lopta na putu ka golu pogađa Svetozara Markovića i vara Vladimira Stojkovića pa gosti smanjuju zaostatak 2:1!

To je ekipi Mladosti dalo nadu da može do remija, ali je Partizan i pored slabe igre u poslednjih desetak minuta utakmice uspeo da sačuva prednost i osvoji sva tri boda.

Čukarički je iskoristio poraz Mladosti i ubedljivom pobedom nad Napretkom 5:2 (2:0) preuzeo treće mesto na tabeli.

Golove za "Brđane" postigli su Ognjen Mudrinski, Stefan Kovač (2), Samjuel Ovusu i Luka Stojanović, a za goste su pogodili Miloš Ostojić i Ibrahima Ndiaje.

Mačva je kao domaćin uspela da savlada subotički Spartak sa 2:1 i da na taj način praktično osigura opstanak u ligi.

U sledećem kolu Partizan dočekuje Napredak, a Čukarički ekipu Proletera. Lučanska Mladost ide u goste Crvenoj zvezdi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Braca
Wednesday, 01.05.2019
20:40

Lose vesti sa Banovog brda, za koga? Odlicne vesti sa Banovog brda za navijace Cukarickog. Silom gurate Partizan. Kao Srbija ce da propadne ako oni nisu 1. sramota. Tako je u fudbalu, kosarci....A PK79 je u nekom posebnom svetu!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 01.05.2019
19:57

Sramotan penal nam je dosudjen, bas mi je drago sto ga ovaj nije iskoristio. SAMPIONI!

avatar
PazzaInter
Wednesday, 01.05.2019
22:22

Sampioni cega tacno, daj ne blamiraj se. Lakse vam je da kukate na sudije posle svake utakmice i pravite imaginarne tabele nego da pogledate istini u oci i priznate da nemate ni upravu ni trenera ni igrace dostojne titule. Nema tih sudija koji mogu da te postave na cetvrto mesto na tabeli sa mizernih 50 posto pobeda ako igrama zasluzujes titulu. Reci da ovakav Partizan zasluzuje titulu je sramota za sve one timove Partizana koji su za razliku od ovog zapravo igrali fudbal i svoje titule zasluzili.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 02.05.2019
21:29

DUPLA KRUNA, OLE!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 01.05.2019
23:23

Sampioni Srbije niste, Hrvatske mozda, mada koliko vidim i tamo je Dinamo obezbedio titulu. :)

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 01.05.2019
19:56

Danas Vojvodina u prvom poluvremenu protiv zvezde pravi samo 3 prekršaja, a Mladost protiv Partizana 18. Partizan 6 žutih, Mladost 3 žuta, a u Novom Sadu trening utakmica. Partizan je šampion, a oni neka se dogovore kako hoće: https://www.youtube.com/watch?v=9sXfdc4nLo8&feature=youtu.be

avatar
Rajko Mitic
Wednesday, 01.05.2019
20:11

Sampinjon 😂

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 01.05.2019
20:38

Sampion čega?